Jump to content

dinamo82

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dinamo82 objavio

  1. Prema Ugovoru o radu sam CNC operater, a u praksi radim na 2 CNC stroja što nije nikako i ničime navedeno u Ugovoru. Logično mi je ako je netko vozač da ne može voziti 2 kamiona istovremeno. A mora li CNC operater raditi na više strojeva ako mu to šef naloži?
  2. Pred pola sata dobio presudu Upravnog suda kojom se pobija rješenje Ministarstva financija o obvezi plaćanja poreza na prvu nekretninu kupljenu putem javne dražbe, i pritom se pozivaju na presude Visokog upravnog suda i Ustavnog suda. Obrazloženje je da se treba uzeti u obzir zdrav razum i pravičnost, a ne doslovno i apsurdno slijediti tekst Zakona. Da nije bitno točno kojim dokumentom sam kupio stan, nego je bitno da sam u kupoprodajnom odnosu.
  3. Dakle, planiram uskoro raditi u Meksiku i normalno, prebacivati novac na račune u Hrvatskoj i biti porezni rezident u Hrvatskoj. Ono što sam uspio istražiti, je da Hrvatska s Meksikom nema ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i da bi godišnje Poreznoj upravi trebao prijavljivati dohodak iz Meksika, pa ukoliko postoji manja porezna opterećenost postignutog dohotka u Meksiku u odnosu na Hrvatsku, Hrvatskoj bi trebao platiti samo razliku porezne opterećenosti. Je li to točno?
  4. Aha, evo sam sam shvatio da se onda plaća ipak porez na promet nekretnina prema procjeni. A kad je ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa roditeljem onda se prilikom smrti roditelja ne plaća porez ili plaća?
  5. Dakle, zar nije "pametnije" ukoliko roditelj želi cijelu svoju imovinu ostaviti određenom djetetu, da s njim sklopi kupoprodajni ugovor na recimo simboličnih par kuna, umjesto darovnog ugovora koji se može pobijati nužnim dijelom?
  6. I ja sam u istom položaju. Hoćemo li onda biti oslobođeni poreza na promet nekretnina kad steknemo prvu nekretninu kupoprodajnim ugovorom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija