Jump to content

M.Gub

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    M.Gub je reagirao na Miran89 u Odbijen darovni ugovor   
    Da, kako sam i mislio. Fali dio s uvođenjem u posjed. U 5. članak dodajte da darovatelj predaje u posjed darovanu nekretninu odmah.
  2. Hvala
    M.Gub je reagirao na Miran89 u Odbijen darovni ugovor   
    Prilično je dobra šansa da nešto nije napisano kako treba i da je zbog toga odbijen prijedlog. Jeste stavili odredbu o uvođenju u posjed?
  3. Hvala
    M.Gub je reagirao na Borbena7 u Darovanje nekretnine   
    Pogledajte čl. 58.
  4. Hvala
    M.Gub je reagirao na Miljko u Početak gradnje   
    Ne, samo možete ograditi gradilište i to je to. Dokle god nemate dozvolu u rukama i prijavljen početak gradnje od radova nema ništa
  5. Hvala
    M.Gub je reagirao na Spitfire u Dobrovoljno razvrgnuće suvlasničke zajednice   
    Potreban je ugovor podoban za zemljišnoknjižnu provedbu. Predložak ugovora možete naći u Predlošcima, koji mora biti ovjeren po JB. Ukoliko niste sigurni da to možete sami odraditi uvijek se može angažirati odvjetnički ured, pa uglavnom i ovl.geod.uredi imaju već neke s kojima surađuju na ovakovim slučajevima.
  6. Hvala
    M.Gub je reagirao na Spitfire u Dobrovoljno razvrgnuće suvlasničke zajednice   
    U biti, da. Nakon predaje parcelacijskog elaborata u katastar, isti će provesti parcelaciju te po službenoj dužnosti poslati da se promjene provedu u ZK. Nakon toga će u ZK na podjeljenim parcelama biti upisani svi suvlasnici te tada ugovor o podjeli za prijedlogom za upis prava vlasništva (imate ga tamo) predajete u zemljišnoknjižni odjel da se izvrše promjene temeljem ugovora u kojem je određeno koja čestica kome pripada te međusobne suglasnosti (dozvole) za uknjižbu na pojedinoj čestici. 
  7. Hvala
    M.Gub je reagirao na Spitfire u Služnost puta   
    Kod prava stvarne služnosti postoji povlasna i poslužna nekretnina. Povlasna je ona čiji se vlasnik za potrebe te nekretnine služi nečijom tuđom, poslužnom nekretninom, čiji vlasnik mora to trpjeti ili propuštati određene radnje glede svoje nekretnine. Prema tome bi ovdje povlasna bila ona kat.č. koja je upisana pod A u Posjedovnicu, a poslužna kat.č. br. 324/1.
     
    Rijetko se dešavalo no moguće je bilo, tada kad se sve ručno upisivalo i prepisivalo. 
  8. Hvala
    M.Gub je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Zajednička kuća   
    Pročitajte Glavu 2. - Suvlasništvo, Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. U Odjeljku 4 imate razvrgnuće. Znači vaše pravo kao suvlasnika je da uvijek možete tražiti razvrgnuće, a u slučaju da ne možete postići dogovor, razvrgnuće se može napraviti sudskim putem. ako sud ne može podijeliti nekretninu, onda ju stavlja na javnu dražbu ili već nekako prodaje. To je članak 50. tog zakona.
  9. Hvala
    M.Gub je reagirao na Spitfire u Razvrgnuće suvlasništva nekretnine   
    Ne. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima čl.48 st.2, "Pravo na razvrgnuće ostvarivat će suvlasnik u sporazumu sa svim suvlasnicima s kojima razvrgava suvlasništvo (dobrovoljno razvrgnuće), ili putem suda (sudsko razvrgnuće), ako nije što drugo zakonom određeno."
    Moguće, no malo vjerovatno ako postoji dogovor.
    Pogledajte dio zadnjeg odgovora u temi, odnosi se na isto.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija