Jump to content

Gavun2018

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Gavun2018 objavio

  1. Pozdrav, Dvije godine nakon ugradnje tuš kabine ona je pocela pustati vodu. Na uvidaj je dosao proizvodac i ustvrdio da je kabina neispravna jer joj nedostaju dijelovi koji su trebali biti ugradeni da ona ne bi propustala. Ponuda od proizvodaca je 300 eura i ukljucuje dijelove koji nedostaju, demontazu, ciscenje utora i ponovnu montazu ispravno. Garancija je dvije godine i vise ne vrijedi. Kabina je montirana u sklopu novogradnje prije dvije godine, tj podizvodaci investitora su je montirali bez tih dijelova koji bi sprijecili propustanje. Kabinu smo koristili ne znajuci da ti dijelovi nedostaju, nismo strucni niti smo primijetili da kabina propusta vodu na plocice prilikom tusiranja. To smo primjetili prije par dana, nakon vise od 2 godine od useljenja i koristenja. Mene zanima slijedece: Mozemo li traziti od investitora i njegovog podizvodaca koji je ugradio kabinu da plate to sve? Postoji li zakonsko uporiste u tome? I jeli ovakav slucaj izvan garancije obzirom da je montirana neispravno u startu, a to se tek sad ustanovilo? Nije montirana ispravno pa je otisao dio u garancijskom roku. Nego jeli na ovakav slucaj uopce primjenjiva garancija? Da nam ne bi rekli da je garancija istekla. Moze li garancija uopce vrijediti na nesto u startu neispravno? Hvala
  2. Hvala na vremenu. To je plemenito od Vas. Onda cu jos nesto pitati ako se sjetim 😃
  3. Hvala lijepa. Jeli treba navoditi razlog otkaza? Oprostite sto gnjavim.
  4. To je mala firma, ima nas par. Nemamo urudzbeni. Da im to dam u ruke pa da udru pecat? Zato mi je to nezgodno, mogu reci da nece udariti pecat.
  5. Npr ako bi novi radni odnos trebao poceti 1.11., kada je najbolje traziti sporazumni raskid ugovora? Koliko dana prije? Ovo je teoretski, ali se nadam jednog dana da ce doci do toga. Moram se znati pripremiti. Ne znam kakva je praksa. Jeli ljudi prvo usmeno kažu da odlaze pa onda isti dan pismenim putem zatraže raskid ugovora? Jeli se pismeno sporazumijeva poslati na email da bude sluzbeno i pisani trag? Jer dati samo u ruke ne znaci nista. Hvala.
  6. Jeli se moze prenijeti preostali godisnji odmor kod novog poslodavca? Hvala
  7. Postovani, Molim Vas savjet. Od 1.3.2022. sam zaposlena kod trenutnog poslodavca, medutim trazim novi posao. Ukoliko nadem novi posao, kako se daje otkaz? Koja je to vrsta otkaza? Jeli izvanredni ili redoviti? I koliki mi je otkazni rok? U ugovoru o radu ne pise otkazni rok. Hvala.
  8. Hvala najljepsa Ruby Danderfluff, ali molila bih da mi se konkretno obrazlozi moj primjer jer u ovome sto ste naveli gospoda je vec na roditeljskom dopustu kojeg poslodavac trazi da prekine zbog koristenja starog godisnjeg. A u mom slucaju ja bih stari GO iz 2018. trebala koristiti nakon isteka rodljnog pa tek onda podnijeti zahtjev za roditeljski. I jos nesto: u zahtjevu za otvaranje roditeljskog dopusta stoji da treba priloziti suglasnost da se poslodavac slaze da odem na porodiljni dopust. Strah me da mi ne daju suglasnost prije nego stari godisnji iskoristim.
  9. Postovani, Trenutno sam na cuvanju trudnoce, a godisnji iz 2018. nisam iskoristila. Nakon toga odmah otvaram rodiljni dopust, a nakon toga roditeljski dopust. Znaci, vratila bih se na posao kada dijete navrsi godinu dana oko 14.02.2020. Zanima me imam li pravo iskoristiti stari godisnji iz 2018. kada se vratim na posao 2020.? I naravno, imat cu godisnji iz 2019. godine. Najvise me brine taj stari godisnji iz 2018. Moze li me poslodavac "prisiliti" da koristim godisnji iz 2018. na ljeto 2019.?Znaci nakon 6 mjeseci rodiljnog dopusta da koristim godisnji iz 2018., a onda da otvorim roditeljski dopust? To bi mi drasticno smanjilo naknadu za vrijeme roditeljskog dopusta jer bi mi isao novi obracun zbog jednog mjeseca na kojem sam bila na godisnji. A i glupo mi je da nisam u kontinuitetu rodiljni i roditeljski dopust. Najljepse zahvaljujem na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija