Jump to content

MileT

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

1 pratitelj

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. A strana povukla tužbu nakon prve godine. B strana se naivno nada dogovoru ravnomjernom uzdržavanju djece. Ili samo glumi da se nada, kakogod. Postupak prošao više ročišta, ma skoro da je u završnoj fazi. Možda još koja epizoda ili sezona ili desetljeće.
  2. Servus! A strana pokrene brakorazvodnu s maloljetnom pačurlijom pa odustane od tužbe nakon prve godine spora. B strana ove pokvarene ploče ili tužne sapunice, ipak nastavi i parnicu i pregovore, naivno se nadajući dogovoru. Zapravo se još nada dogovoru, ali joj se to čini više kao bajka nego kao sapunica. Ubrzo potom, za godinu, gotovo dvije kasnije, uvidi kako će teško doći do ikakve pravde na sudu u ikakvom razumnom vremenu. Počne razmišljati okaniti se ćorava sudovanja i prekinuti postupak. Tko zna, možda dogura i do pregovora dok su djeca još maloljetna. Hoće li i može li A strana nastaviti sapunicu? Ili će morati zakotrljati novi serijal s novim nazivom odnosno novi postupak? Fala za svaku sugestiju!
  3. Upravo završio u poreznoj. dostavnica potpisana 31. 08. 2019. Istekao je rok za prigovor. Ljubazna pravnica porezne mi veli kako mogu predati iako će biti odbijena zbog kašnjenja. Veli kako mogu predati zahtjev za obnovu postupka, ali neće odgoditi naplatu. Uz to mi navela kako sam ionako potpisao kod njih zahtjev i time se složio za promjenu. Odbitak su mi umanjili od početka prošle godine, a ne od travnja kako je navodno supruga tražila. Uvjerava me kako nisam ionako imao osnova za žalbu.
  4. I evo paradoksa, dok sam čekao da mi stigne porezno rješenje, shvatio sam kako je zapravo privremeno porezno rješenje isporučeno. Prijem je potpisala supruga, jer je ostala opunomoćena. Upravo sam razgovarao s poreznicima, ne znaju imam li još vremena za prigovor ili žalbu, moraju tražiti poreznicu. Moram otići do njih kasnije, u međuvremenu će potražiti. Potom sam pošao ukloniti punomoć suprugu kroz e-poreznu. Nema mogućnosti. U razgovoru sa savjetnicom pozivnog centra saznajem kako se ne može opozvati putem e-porezne, ali se može ispuniti obrazac i predati u ispostavu. Savjetnica mi također veli kako supruga ima pravo zatražiti unatrag za prethodnu godinu porezni odbitak za djecu u postupku godišnje prijave. Dužni su prihvatiti taj zahtjev i obraditi ga. Čini se Mario kako žalba ipak neće proći, ali ću pokušati i javiti ishod.
  5. Hvala za detaljne upute Mario. Nastojati ću napraviti prema uputi i javiti ovdje ishode. Puno pozdrava!
  6. Podijeliti ću moje svježe iskustvo. U postupku sam razvoda od proljeća prošle godine. Sredinom lipnja ove godine sam dobio poziv od porezne uprave Slavonski Brod da u roku od osam dana pristupim u prostorije radi utvrđivanja godišnjeg obračuna za prošlu godinu. Nazvao sam službenicu koja je bila vrlo ljubazna i objasnila mi kako je supruga u jesen predala zahtjev da joj se upiše pola poreznog odbitka za našu djecu, od proljeća prošle godine. I zato ja trebam doći potpisati zahtjev za novi obračun. Navela mi je kako je jednostavno tako po zakonu. Otišao sam potpisao zahtjev iako sam bio u dvojbi trebam li potpisati i još uvijek dvojim. Krajem kolovoza sam primio privremeno porezno rješenje naslovljeno na mene, ali sam tek danas shvatio kako je zapravo rješenje za suprugu, jer sam još ostao upisan kao punomoćnik. U međuvremenu sam predao molbu za obročno plaćanje duga i predao zadužnicu. Danas sam ponovno nazvao službenicu. Veli mi kako je moje rješenje gotovo, ali nije poslano. Biti će nekoliko stotina kuna veće nego što je kod supruge povrat. Opisao sam kako sam predao molbu za otplatu zabunom dok još nisam pročitao ovu diskusiju i nisam primio svoje rješenje. Odgovorila mi je kako se mogu žaliti, ali su već dvije takve žalbe ove godine odbili, jer jednostavno moraju slijediti zakon. Zbilja mislite kako ima osnova za žalbu?
  7. U pretincu trenutno imam doslovce jednu poruku od svega tri (3) znaka. Pokušam li poslati novu poruku iskoči mi "Vaš pretinac za poruke je pun. Trebate obrisati neke poruke prije no što ćete ih moći ponovo slati.". Nema znaka za postotak ispunjenosti. Za svaku novu poruku moram prazniti pretinac. Slutim kako je nešto u postavkama otišlo u krivo? Pokušao sam javiti nekome od moderatora kada sam shvatio da je isteklo vrijeme. Ali mi je sustav javio kako ne primaju poruke moderatori kojima sam pokušao poslati poruku. Možda je zamišljen neki drugi način za komunikaciju s moderatorima? Inače, nije bila neka velika greška u objavi, samo je nehotice otišao nacrt poruke s više sitnih greškica koje sam pošao dorađivati, začitao se i vrijeme isteklo. Sretno dalje!
  8. Hvala sjajnoj ekipi moderatora na održavanju ovog sjajnog foruma! Je li namjerno postavljeno da se u sandučiću može imati samo jedna poruka? Možda bi do desetak bilo prihvatljivije korisnicima, ali slutim da ste ograničeni serverskim prostorom. I maločas mi se dogodilo da nehotice pošaljem nedovršenu poruku, upravo uređujem. Prošli put mi isteklo vrijeme za uređivanje. Mislio sam se javiti nekome od moderatora, ali mi se čini kako su svi zabranili slanje poruka. Kako se rješava brisanje posta? Pozdrav svima!
  9. Zdravo svima! Skupio sam uvjete za napredovanje u više nastavno zvanje. Početkom godine uprava je na sjednici ustanove najavila među ostalim kolegama i moje napredovanje, obzirom mi je prošao zakonski moratorij na napredovanje od pet godina.Sredinom godine sam izabran u više znanstveno zvanje uz višestruko ispunjenje i to novih strožih kriterija prema novom pravilniku. Prilikom izbora u znanstveno zvanje nisam se pozivao na stari pravilnik sa znatno blažim kriterijima što sam imao pravo. Međutim, zbog oslabljenih odnosa s upravom, odlučuju zaustaviti moje napredovanje pod izlikom kako nemaju koeficijenata na ustanovi i tjeraju me u reizbor. Za to vrijeme više drugih podobnih kolega napreduje. Mogu li što pravno učiniti? Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu i srdačno sve pozdravljam!
  10. Zdravo! Kada korisnik primi poruku o promjeni u sudskom predmetu i ode u e-predmet, pod stavkom pismena je popis dokumenata. Pomislio sam kako možda postoji razina pristupa ovisno u stupnju sigurnosti prijave. Je li kako moguće pristupiti e-dokumentima?
  11. Gledajući drugu temu pronašao sam komentar: Je li prihvatljivo ako mi kćer od 14 godina da ključ da uđem u kuću i nastavim ju koristiti do konačnog razvrgnuća suvlasništva?
  12. Hvala svima na mišljenjima. Slijedi nam vidjeti kako će sud odlučiti. Tužno je što uopće moram pokretati spor, ali takav je život.
  13. I maločas dobijem drugačije tumačenje od odvjetnika: Iskreno, to je prilično zbunjujuće. Zar se za mirnog posjednika tumači samo osoba koja stalno spava na istoj adresi? Zar moram spavati u garaži da bih dokazao da je mirno posjedujem? Redovno sam sve donedavno koristio svoju kuću što mogu djeca posvjedočiti, dolazio spremati im stvari za školu, uzeti poneku svoju odjeću, ostaviti drugu. Odlagao svoje stvari u ormarima. Moje stvari su i dalje još na istom mjestu. I sada zbilja dvojim, zašto se za mene tumači da ja nisam bio u mirnom posjedu, a supruga jest. Možda nisam bio u većini vremena tamo, ali to je moj izbor. Zahvalan sam za svaki komentar.
  14. Hvala, Neo! U dogovoru s odvjetnikom poslati ćemo dopis supruzi s prijedlogom otkupa za pola vrijednosti stana s i pola vrijednosti preostalog kredita od trenutka prestanka bračne zajednice. Da, vrlo teško. Trenutno nema prave komunikacije među nama. Većina mojih prijedloga ili pitanja su bačena u bunar, bez odgovora. Čak ni o zdravlju djece ne možemo komunicirati iako imamo teško bolesno mlađe dijete. Stoga sam predložio odvjetniku i on se složio, zatražiti prvo vraćanje pristupa posjedu, u istom dopisu s prijedlogom otkupa. U slučaju odbijanja bi podnijeli sudskim putem zahtjev za vraćanje u posjed. Malo dvosmislen odgovor, ali pretpostavljam kako mislite na promjenu brave, a ne na moje postupke.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija