Jump to content

Marina19

Korisnik
 • Broj objava

  39
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Marina19

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, Zanima me mogučnost najma ili kupnje livade/oranice koja se ne obrađuje više od 10 godine. Vlasnik je umro, djece nije imao,a nasljedstvo nije triješeno, odnosno nije bilo dogovora i već 10 godina nije pokrenut postupak. S obzirom da se sporna zemlja nalazi do naše željeli bi uzeti u najam ili kuputi na neki način s obzirom da je neodržavano i , propada i mogući je izvor zmija i slično. Molim savjet o mogućnostima, hvala, Marina
 2. Da, hvala, imam tu odluku . Nakon toga je došlo do promjene propisa ove godine. A članak koji se odnosi na umirovljenike i plačanje doprinosa koji sam navela?
 3. Poštovani, treba li član uprave umirovljenik plačati retroaktivno doprinose od 1.1.2014. kada je stupio na snagu čl.12 u kojem se navodi plačanje doprinosa po osnovi člana uprave ako nisu osigurani po drugoj osnovi ili ako drugim propisom nije drugačije propisano. Prije stupanja na snagu navedenog propisa umirovljenik je bio primatelj njemačke mirovine,a odjavljen sa HZMo u Hrvatskoj gdje je kratko radio i nije primao hrvatsku mirovinu. Društvo nije radilo u navedenom razdoblju što je vidljivo iz Prijava poreznoj upravi i Izjava o neaktivnosti drušva . Može li se primjeniti slijedeći članak:Sukladno Članku 233 Pravilnika o doprinosima ( NN 2/2009 ) isplatitelj primitka od kojeg se utvrđuje drugi dohodak i to umirovljeniku i bez obzira na vrstu isporuke ,sukladno članku 209. stavak 1 točka 15.Zakona o doprinosima izuzima taj primitak od obveze plaćanja doprinosa, bez obzira na osnovu isplate odnosno potraživanja i iznos primitka. Navedeni članak 233 briše se tek na temelju Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o doprinosima NN 128/2017 od 21.12.2017. Molimo hitno pomoć ,savjet po navedenom pitanju kako osporiti navedeni retroaktivi zahtjev. Radi se o velikom iznosu ,a bez prethodne obavjesti i/ili upozorenja za eventualnu obavezu. Unaprije hvala, Marina
 4. Poštovani, Molim Vas odgovor na slijedeće pitanje: Zaprimili smo više Rješenja od Ministarstva financija, drugostupanjski postupak, gdje su nam žalbe odbijene. Mogućnost pokretanja Tužbe pri Upravnom sudu. .Zanima nas , da li je moguće u jednoj Tužbi uključiti sva Rješenja ,jer se radi o istoj stvari plačanje doprinosa , ali po različitim godinama. Ili je potrebno za svako Rješenje napisati zasebnu Tužbu? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
 5. Hvala puno na odgovoru. Ako imamo više Rješenja na istu temu samo različite godine, tužba se radi pretpostavljam zasebno za svako Rjesenje, ali možemo napomenuti da dostavljamo na istu temu zasebne tužbe?
 6. Poštovani, molim informaciju u koliko primjeraka je potrebno poslati Tužbu Upravnom Sudu? Da li Rješenja Porezne upravne mogu biti samo kopirana ili i ovjerena? Da li je dozvoljeno kao prilog dostaviti kopiju Godišnjih izvješća Poreznoj upravi i Izjave o neaktivnosti predane FINI ili je potrebno od navedenih Instituciju zatražiti ispis? Hvala unaprijed na odgovoru
 7. Tužba je moguća. Dakle nije moguće spajanje kako se navodi u ZUPu, Članak 21, Zajednička odluka u upravnoj stvari?
 8. Poštovani, molim Vas za pravnu pomoć. Pokrenut je Sudski spor sa HZMO pred Upravnim Sudom. Sada kao posljedica Rješenja HZMO potrebno je pokrenuti Tužbu prema Poreznoj upravi od kojih su zaprimljena Rješenja na koja možemo uložiti Tužbu.. Na koji način i da li možemo povezati /pridružiti Tužbu prethodnoj koja je pokrenuta prema HZMO kako bi ubrzali proces i racionalizirali troškove. Molim svakako za pomoć jer sve predugo traje. Hvala unaprijed ,
 9. Da, predmet se prekida ,a nastavit će se kada nasljednik ili staratelj umrle tužene koja je osporavala oporuku preuzme postupak i ih sud na prijedlog protivne strane ili po službenoj dužnosti pozove da to učine. Nitko dalje nije ništa pokrenuo. Da li sada samo oni koji su imali prigovor imaju pravo na potraživanje ili može bilo tko od bratića sestrična pokrenuti s obzurom da sve stoji i propada 10 godina.
 10. Poštovani, prije 11 godina umro je bratić kojj nije imao djece , a od rodbine osrali su samo bratići i sestrične.Na ostavinakoj raspravi, sudjeda je donijela izjavu kojom potvrđjhd da je bratić ostavio svu svoju imovinu jednom bračnom paru i to kao usmjeno izjavljeno . Dio rodbine izhasnio he da prihvaća izjavu AKO je to želja umrlog . Navedeno nije dokazivo. Dvoje se je žalilo,ali zbog smrti jedne od navedenih sve je stalo. Tako već 10 godina sve prooada. Da li sada ponovo bilo tko od rodbine može zatražiti završetak i podjelh imovine i prema kome bilježnik ili sud? Može li se dogovorno između rodbine sve riješiti preko bilježnika kako bi se izbjegli dodatni troškovi. Hvala unaprijed na odgovoru.
 11. Molim informaciju. Proveden je darovni ugovor za kuću za odmor ( Gruntovnica i Katastar). Da li je navedeno potrebno prijaviti Poreznoj upravi ili to ide automatizmom? Pitanje je zbog plačanja poreza .
 12. Na koji način postupiti ako se ponovi slučaj s obzirom da ne mpžemo dokazati da nismo vozili iznad ograničenja, a policija nema sliku auta niti tablice? Tako nas mogu kažnjavat koliko hoće i ucjenjivat s dokumentima.
 13. Molim pomoć i savjet. Danas nas je prometni policaj zaustavio u Sloveniji i pokazao da smo se vozili brzinom od 76 km gdje je dozvoljeno 50. Kazna 500 eura ili 250 na licu mjesta. S obzirom sa smo vozi iza drugog auta i sigurno nismo vozili tom brzinom, tražili smo sliku koju nije imao. Policihac je rekao da ako ne platimo kaznu da nećemo dobiti dokumente. S obzirom da nismo imali novac, vozili amo iza njih do bankomata.Na izvještaju ne puše brzina koju bam je pijazao, već samo član pi kojem nas kažnjava. Pitanje je slijedeće. Možemo li se i kome žaliti u ovom slučaju? Što slijedeći put kad nas zaustave i pokažu brzinu tvrdeći da je naša, a nema slike? Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
 • Napravi novi...