Jump to content

deeiimoos

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je deeiimoos objavio

  1. Lijep pozdrav! Trenutno sam pod ugovorom na neodređeno. Planiram prestati raditi kod trenutnog poslodavca i iskoristio bi novčanu naknadu sa BIRO-a jer želim proći fizikalnu terapiju koljena. Ukoliko dam izvanredni otkaz, pritom navedeći opravdanost (kašnjenje plaća i do 2 mjeseca, ne ispata prekovremenih, loši radni odnosi i sl.), kolike su šanse da mi BIRO odobri novčanu naknadu? Na moj-posao.net postoji članak koji govori da BIRO nije sud i neće ići u raspravu dali postoje temelji za opravdanost mog otkaza. Može li mi pomoći itko tko ima iskustva i znanja sa mojom problematikom i kakve će posljedice mog izvanrednog otkaza imati poslodavac?
  2. Hvala vam na vašem odgovoru. Isplati li se žaliti na rješenje HZMO ili PU i opisati situaciju u kojoj ja stvarno nisam imao niti jednu transakciju niti sam uopće poslovao? Znate li dali na dug idu kamate od trenutka kada dug postoji ili od trenutka kada dobijem rješenje i koliko kamata iznosi?
  3. Otvorio sam tvrtku 2017. godine i ne znajući da kao nezaposlena osoba moram plaćati doprinose, iste u periodu do 4. mjeseca ove godine nisam plaćao. Nakupio se ogroman iznos ali prema podacima porezne i prema podacima na e-Građaninu dug ne postoji tj. niti ga oni vide niti je bilo gdje naveden. Može li mi netko pomoći gdje mogu provijeriti svoje dugovanje? I što napraviti u ovom slučaju? Je li bolje pokušati dogovoriti sa poreznom otplatu duga na rate (i ako da kako to sve ide) ili je bolje nadati se da HZMO neće donjeti potrebno rješenje i da će dug nakon 6 godina otići u zastaru?
  4. Hvala svima na odgovorima. Tvrtka nema dug sto sam i provijerio. Odlucio sam tvrtku pokloniti a ukoliko ne pronadem zainteresirane osobe tvrtku cu likvidirati. Moze li mi netko pomoci sto se tice dugovanja doprinosa jer mi je receno da su dugovi na moje ime. Da li se moze dogovoriti otplata dugova na rate (ako da koliko rata maximalno) ili cak otpis dugova? Tek sam zavrsio fakultet i uskoro krecem traziti prvi posao i zanimma me hoce li porezna imati ikakvog razumjevanja za moj problem posto nemam niti jednu transakciju, poslovni racun i nikad nisam poslovao? Imovine nemam i ovo ce mi biti ogroman uteg u pocetku "ozbiljnog" zivota. Doslovno je firma stojala 2 godine. Da sam znao da sam duzan placati doprinose odmah bi je zatvorio ili se bar prijavio na 2 sata. Znam da dam bio neodgovoran ali eto nadam se da se bar nesto moze poduzeti!?
  5. Novi ZOT olakšava gašenje tvrtke. Potrebno je otići kod javnog bilježnika sastaviti nekakvu odluku i na temelju nje će se tvrtka ugasiti. Ali kvaka je u tome da za obaveze poduzeća odgovarate svojom imovinom u roku od 2 godine. U vašem slučaju vi imate dugova i samim time Porezna uprava može sjesti na vašu imovinu i primanja tako da toga budete svjesni. Ukoliko ste sada u radnom odnosu provjerite da li ste još uvijek prijavljeni kao radnik u jdoo jer je dug možda još veći nego što mislite. Moj savjet vam je da odete kod nadležnog referenta u PU i da pokušate dogovoriti otplatu na rate jer je za Poreznu i vas bolje tako samo je bitno da pokažete volju. I nakon toga krenite u proces likvidacije. Ili jednostavno na temelju platnih lista ako imate napravite prijedlog za ovrhu (otvorite račun ako nemate) i poduzeće će biti poslano u stečaj i zatvoreno po principu "otvori i zatvori postupak" i nije bitno što ste direktor i vlasnik jer ste radnik. Hvala vam na vašem odgovoru. Možete li samo objasniti kako društvo može teretiti mene osobno ukoliko društvo nije isplaćivalo doprinose za mene? Ja sam samo pri osnivanju naveden kao direktor i osnivač i nigdje nisam navodio sebe kao radnika.
  6. Da da u pitanju je j.d.o.o. Ali nisam siguran da li ste me razumijeli. Ja sam vlasnik i ujedno direktor firme. Društvo nikad nije poslovalo. Potraživanja nemam. Samo bi se htio što prije riješit toga da nemam nikakvih problema u budućnosti.
  7. Poštovani, Otvorio sam firmu prije dvije godine. Firma nikad nije počela poslovat jer sam čekao natječaj ministarstva. Nisam otvorio niti poslovni račun. Bio sam mlad i neozbiljan i nisam plaćao dobrinose (što mi je bila dužnist jer sam nezaposlen i naveden kao direktor). Za 2018. godinu nisam poslao godišnje financijsko izvješće. Zanima me koji je najbolji i najbezbolniji način da firmu ugasim?
  8. Poštovani, Molio bih pomoć vezano za zakona o igrama na sreću. Prema članku 68. stavak 2. zabranjeno je: sudjelovanje u inozemnim igrama na sreću, ako se ulozi uplaćuju na području Republike Hrvatske. Zanima me dali se na taj način zabranjuje bilo kakva oklada na popularnim Europskim site-ovima poput bwin, bet365, betfair i ostalim? U kontaktu sa agentima istih site-ova rečeno mi je da je sa njhove strane sve čisto i da nije nelegalno kladiti se na istim ukoliko živim u Hrvatskoj. Jednako tako nije mi jasno što znači uplata uloga sa područja Hrvatske. Deposit na tim site-ovoma moguće je ostvariti putem virtualnih novčanika poput Skrilla koji su registrirani na Malti i slično. Nakon deposita novac ostaje na bankrollu site. Lijep pozdrav, Dario
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija