Jump to content

Gustavo

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trenutno živimo s mojim roditeljima, u 12 godina braka srušili smo postojeće drvene ruševne objekte koje su napravili moji starci i sagradili na tom mjestu nove zidane objekte. Radi neslaganja razmišljamo o preseljenju, ali smo suočeni prijetnjama da će moji roditelji u tom slučaju imanje prepisati na nekog drugog. Zanima me da li oni to mogu i da li ja u tom slučaju imam pravo na odštetu za izgrađene objekte.
  2. Zanima me za koje vremensko razdoblje nastupa zastara duga za mirovinsko i zdravstveno u poljoprivredi. Supruga je bila prijavljenja pa se odjavila s mirovinskog, ali nije mogla zbog nekih čudnih propisa s zdravstvenog pa je nastao dug.
  3. Gustavo

    Kredit

    Zanima me da li sinovi imaju kakove obveze oko vraćanja kredita koji je podigao njihov otac u slučaju kada je on prenio vlasništvo kuće na sinove u kojoj svi zajedno žive i otac je zadržao pravo na doživotni smještaj. Da li banka ima u slučaju nevraćanja kredita od strane oca bilo kakve mogućnosti raditi ovrhe itd.?
  4. Ja ću sebi označit međe, a on nek vodi sudski spor i vodi mjernike ukoliko ih hoće plaćat
  5. Zanima me da li ja imam pravo postaviti međne kamene na već utvrđene međe da znam do kuda mi je zemlja, roditelji koji to znaju napamet su već stari pa bih želio utvrditi granice
  6. Neki dan mi susjed ničim izazvan pozvao policiju dok sam palio travu na polju, policija došla, obavili očevid i ustanovili da nije bilo opasnosti za nikoga i nije napravljena nikakva materijalna šteta iako je on prijavio neki stari truli stupić što je malo nagorio na međi.Kako tipa jedva da poznajem jer je zemlju do mene kupio nema dugo raspitao sam se malo o njemu i doznao da nije baš svoj.E sad on je nema dugo na moju zemlju u šumskom dijelu nagurao bagerom iskrčene jabuke i zemlju, a i na međi ima živicu što mi se čini da nije u skladu s zakonom.Zanima me da li ga smijem pismeno upozoriti pred tužbu da makne one iskrčene jabuke i zemlju s mog posjeda i da makne živicu, napisao bi mu pismo kao opomenu pred tužbu kad već hoće rat.
  7. Zemljište je sređeno,nisu potrebne izmjere,samo moji roditelji nisu nakon kupnje proveli prijenos u gruntovnici jer su zemljište kupili od treće osobe,o tome postoje papiri,ali je to prilična zavrzlama koja bi koštala tako da bi to radije ukoliko je moguće rješili pravom posjeda ili dosjelošću.Naime u gruntovnici se kao vlasnik vodi gospođa koja više nije živa koja je tu zemlju prodala toj trećoj osobi koja je pak prodala mojima,ali nijednu prodaju nisu proveli u gruntovnici.
  8. Zanima me nakon koliko godina nekretnina u posjedu može automatski prijeći u vlasništvo,roditelji mi imaju nesređeno zemljište već 40-ak godina u posjedu i njegovo sređivanje bi ih stajalo za njih značajan iznos novca.
  9. Radio sam za jednu firmu posao koji spada pod autorske honorare i vlasnik firme mi je na račun isplatio dio novca,ali nije želio popisati autorski ugovor i ostao mi je dužan oko 13000 kuna.Da li je njegova isplata nelegalna i da li ga mogu temeljem toga i eventualnom prijavom prisiliti da mi isplati ostatak novca,napominjem da nije platio ni porez i prirez za te uplate.
  10. U papirima koji su dostavljeni na HZZO šef joj je napisao 1000 kuna manju plaću nego što je u stvarnosti,sad je kontaktirala šefa i ovaj joj rekao da će nešto srediti
  11. Mojoj šogorici je firma u kojoj je radila umanjila plaću na bolovanju pred porod za preko 30 posto što navodno nisu smjeli napraviti,plaća joj je isplaćivana legalno preko računa,znači otprilike ako je imala plaću 3000 kuna sad ima 2000 kuna,zanima me da li je to moguće i u skladu s zakonom i kome se obratiti ukoliko nije?
  12. Moja obrana se temeljila na činjenici da nisam osjetio udarac što prekršajni sud nije uvažio,ali su mi svejedno prepolovili kaznu radi nekih drugih olakotnih okolnosti koja sad s sudskim i troškovima policijskog uviđaja iznosi 1500 kuna i nisu me kaznili s prijašnja tri kaznena boda i oduzimanjem vozačke na 3 mjeseca.Zanima me da li novom žalbom višem prekršajnom sudu riskiram eventualno povećanje kazne i da li ću morati ići ponovno na raspravu ili će oni odrezati kaznu bez mene.Žalio bih se najviše da dobijem na vremenu jer sam sada tanak s novcima,a tražio bih i plaćanje na obroke,ako ne povisuju kaznu nemam što izgubiti?
  13. Rekao sam da nisam osjetio udar,tj. da sam nalegao vožnjom unazad na taj auto,na mojem je mala crtica samo oko centimetar,ne znam od čega rade ove nove aute.Sutkinja iako oštrokonđa čini mi se da bi mogla pomoći,ko sad odlučuje o kazni i za što me mogu teretiti i koliko kazniti ukoliko uvaže da nisam znao da sam udario auto?
  14. Ja sam malo udario neku Mazdu na parkiralištu koje nije nikako označeno i malo se smotao lim na blatobranu Mazde,meni ništa nije oštećeno,čekao sam 10 minuta da se netko pojavi,ali nikog nije bilo i onda sam morao po klinca u školu,naravno za pola sata me tražila policija jer se uvijek neki dušebrižnik nađe osim kad meni treba onda nema nikoga.Stigla mi kazna 2700 kuna,3 kaznena boda i oduzimanje vozačke na 3 mjeseca,već sam napisao prigovor u kojem je glavno da nisam osjetio nikakav udarac i nisam znao da sam oštetio taj auto,plus toga nikad nisam imao prometnu ni kaznenog boda u 16 godina vožnje,također sam isti dan razmijenio podatke s oštećenim.Savjet za prigovor dao mi sam policajac koji je reko da se on tako jednom izvukao,a čuo sam za još jednog tipa da je na kraju oslobođen,što kažete kakve su mi šanse i da li poslije rješenja prigovora imam pravo na novu žalbu ukoliko nisam zadovoljan,zanima me koja je procedura i koji su izgledi da se izvučem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija