Jump to content

patnik socijalnog sustava

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Možda netko može malo pomoći: 1. pokrenio sam postupak prekida plaćanja alimentacije, zbog toga jer je kći promijenila fakultet koji je pro upisala. nakon tri godine nedavanja ispita upisala je drugi fakultet koji nema veze sa prvim fakultetom (biologija - pravo). nije mi dostavljena potvrda o redovnom izvršavanju obaveza u zakonskom roku (do 01.11.2019). takva potvrda nije mi dostavljena ni kada sam je zatražio preko njenog odvjetnika (20.02. 2020) 2. kako sam već naveo pokrenio sam tužbu za prestankom plaćanja alimentacije, te sam sad dobio odgovor na tužbu, u kojem njen odvjetnik tvrdi da je djevojka redovan student prava (druga godina). kao dokaz navodi potvrdu pravnog fakulteta od 01. lipnja 2020 (koja meni nije dostavljena ni od strane odvjetnika ni od strane suda. Što da radim? da odustanem od tužbe, ili da inzistiram na dokazu o školovanju? da odgovorim na odvjetnikove navode preko suda ili....???
  2. ove godine puni 24 g. Prvi fakultet (ponavljao prvu godinu). Drugi fakultet ponavljao prvu godinu. I 2018/2019 upisuje treći fakultet, još nisam dobio potvrdu o školovanju za 2019/2020, ali možemo pretpostaviti da je špranca ista.
  3. Koliko puta student može promijeniti fakultet, a da "ispunjava svoje obaveze"?
  4. 1. Sa 23 g. sam išao u rat, a ovi izlaze iz adolescencije s 26. i razumijem kad se iz opravdanih razloga mora izgubiti studijska godina. mislim da bi svima bilo od koristi jasno odrediti granice redovnog i "vječnog" studenta. 2. Da se nisam razveo od njegove majke, imao bi mogućnost smanjiti izdavanja za njegov studij ili ga uopće ne plaćati. ovako ...
  5. eto, dobro sam iščitao iz prethodnih odgovora na sličnu temu. država ovakvim zakonom podržava stvaranje neradnika i lijenčina. očito je iz gore navedenog da moj miljenik ne ispunjava obveze na studiju (to se ne treba posebno obrazlagati, vidljivo je iz aviona), pa se pitam tko je taj kome ovakvi zakoni odgovaraju? magarce stare 20 i više godina, zdrave i jake moramo servisirat iz ionako malih primanja, umjesto da ih tjeramo da se osamostale i oni nama u konačnici pomažu. ne mora me hraniti, ali može doprinositi društvu u cjelini, bar uplatama u mirovinski i zdravstveni sustav. na kraju će u svojoj 26-oj biti nezaposlen, a neće ni znati ništa raditi, pa će kao takav biti potpuno ne konkurentan na tržištu rada. dakle država ovakvim zakonom stvara invalide rada.
  6. ovo je moj slučaj (siguran sam da ovakvih slučajeva ima još, ali nisam našao u odgovorima): 1. sinu plaćam alimentaciju u visiii od 1500kn. 2. upisao je redovan studij 2015/2016 3. ponovo je na prvoj godini 2016/2017 (dobio sam potvrdu sa fakulteta) 4. 2017/18 nema potvrde o redovnom studiranju, ali sam i dalje plaćao alimentaciju 5. 2018/2019 upisuje drugi fakultet kao redovan student (opet sam dobio potvrdu o redovnom studiranju) 6. Iz svega ovdje pročitanog, ne preostaje mi ništa drugo nego plaćati alimentaciju do njegove 26-te godine, jer očito je njemu dosta tih 1500kn mjesečno, završio on fakultet ili ne. 7. Zanima me postoji li mogućnost povrata plaćene alimentacije za školsku godinu 2017/18, jer niti znam gdje je bio ni što je radio tu godinu, na fakultetu očito nije bio. Hvala na odgovoru.
  7. da li se na osnovu gore navedenog može zatražiti povrat novca, pošto je evidentno da kći nije izvršavala svoje obaveze (nije završila fakultet, mijenjala je fakultete, promjena prezimena, manipulacija adresom itd.)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija