Jump to content

malerica

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O malerica

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala! Poslala sam, rečeno mi je da čekam poziv od Prekršajnog suda.
 2. Pozdrav, uručen mi je obavezni prekršajni nalog za vožnju u zabranjenom smjeru. Naime, krećući se ulicom koja je inače dvosmjerna, odnosno donedavno je bila, naletjela sam na privremenu prometnu signalizaciju kojom je prepriječen dio kolnika te je stavljen znak za jednosmjernu prometnicu. Zbunila sam se jer sam nebrojeno puta tamo prošla i ulica je bila dvosmjerna, a sad bi mi za povratak u drugom pravcu trebalo okružiti preko dva susjedna kvarta da nastavim vožnju u željenom smjeru. Naravno, zbog produžene vožnje tim dijelom za mnom je došao prometni policajac i napisao mi kaznu, 2000 kn plus 100 kn, oduzimanje vozačke na 1 mjesec. Obzirom na neobičnu situaciju ulice (privremeno prometno rješenje koje su od grada zatražili stanari), policajac mi je, očito već upoznat sa u zadnje vrijeme čestim prekršajima na tom dijelu, samo rekao da ne plaćam kaznu već se žalim u roku osam dana. Napisala bih prigovor uz priznanje prekršaja zbog nepažnje te bih se žalila na visinu kazne, jer mi se zaista čini drakonska cifra, samohrana sam majka i nevelikih primanja od obrta. Što da očekujem od suda? Trebam li nešto posebno prilagati uz prigovor? Hvala unaprijed.
 3. Hmmm hvala na iscrpnom odgovoru, ali nisam sigurna da sam dobro shvatila...budući da se u našem planu nigdje ne spominje "zakonski zastupnik" , znači to sam ja automatski budući da dijete živi sa mnom? Ta ovjerena pisana suglasnost vrijedi jednokratno ili ju je moguće sastaviti "trajno" pa imati kod sebe u svakoj prilici kad se ishode osobni dokumenti i sl? Hvala unaprijed
 4. Podižem temu. Bivši suprug i ja sporazumno smo se razveli, dijete živi samnom a u sporazumu o zajedničkoj roditeljskoj skrbi koji prileži rješenju o razvodu ne spominje se izrijekom tko je zakonski zastupnik djeteta - samo to da dijete živi samnom. Problem nastaje kod vađenja dokumenata za dijete, za sve trebamo doći zajedno ili oboje sudjelovati u ishođenju, što je u našem slučaju vrlo teško jer otac nije dostupan, iznimno rijetko komuniciramo i nije moguće osloniti se na njegovo sudjelovanje u takvim postupcima. Što mogu učiniti i kako? Ako ga uspijem pronaći da mi da izjavu pred javnim bilježnikom, mogu li dobiti neku vrstu dopuštenja da samo ja zastupam dijete pred zakonom ili? Hvala unaprijed.
 5. To onda prilažem uz žalbu ili se nosi na sud?
 6. Molim savjet. Bivša je dobila parkirnu kaznu za svoj automobil, 300kn. Iz osvete je prijavila - mada ne znam kako- da sam ja upravljao njenim vozilom. Ja sam taj dan bio sa svojom djevojkom i u skroz drugom gradu, gdje živim i radim. Čini mi se da sam u vrijeme počinjenja prekršaja baš bio na poslu. Danas mi je uručen nalog za plaćanje te kazne za meni nepoznato vozilo, u gradu gdje nisam niti bio. Što trebam priložiti u žalbi i kako da dokažem da sam za to vrijeme bio u svom boravištu, i da nemam veze s nabedenim prekršajem?! Taj dan je ona mene i telefonski kontaktirala da me obavijesti da će to učiniti i prijaviti da sam ja vozio njen auto. Kako da dokažem da se radi o lažnom prijavljivanju?? Nemam namjeru plaćati njene prometne kazne. Što mi je očekivati? Hvala unaprijed.
 7. Može li se i kako pobijati darovni ugovor na osnovi obeštećenja za nužni dio nasljedstva?
 8. Moja odvjetnica poslala je sestri obavijest odnosno poziv na očitovanje kako bismo obavile formalnosti radi etažiranja - nije reagirala. Započela bih sa uređenjem polovice koju želim, na svoju ruku. Radi se o preuređenju kupaonice i kuhinje. Što u mogu očekivati od posljedica u pravnom smislu ?
 9. Nakon smrti majke ostavinskom raspravom naslijedila sam polovicu kuće na moru. Kuća nije etažirana, a građena je prije `68 tako da nije niti prolazila postupak legalizacije. Satoji se od prizemlja i kata jednake kvadrature. Upisane smo kao vlasnice svaka po jedne polovice nekretnine. Tek na ostavinskoj raspravi doznala sam da je majka navodno za života (iako je tada bila već nesposobna, nesvjesna i smještena u starački dom) potpisala darovni ugovor sa mojom sestrom te joj u cijelosti darovala stan u kojem je živjela, dok spomenutu kuću dijelimo popola. Htjela bih proveti etažiranje te započeti radove preuređenja na svojoj polovici kuće, međutim sestra se ne slaže s mojom željom da si uzmem gornji kat a ona donji. Ona baš želi gornji kat. Smatram da imam moralno pravo odabira kod podjele kuće obzirom da je sestra "bolje prošla" tj dobila više kod ostavinske, ali ne znam kako i odakle početi rješavati ovu situaciju? Smijem li početi s radovima bez obzira na sestru Molim savjet i unaprijed zahvaljujem.
×
×
 • Napravi novi...