Jump to content

anneb

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anneb objavio

  1. samo da jos jednom pitam - imam li ja ove godine pravo na 4 tjedna godisnjeg ili na samo 2-3? zapocela sam s radom 25.5. 2019.
  2. zapocela sam s radom kod novog poslodavca 25.5.2019. i samim time prema zakonu o radu sticem pravo na cijeli godisnji odmor 25.11.2019. jesam li u pravu ili ipak imam pravo samo na razmjerni dio godisnjeg odmora? ako imam pravo na cijeli godisnji odmor, to znaci da bih morala ici na godisnji odmah cim ostvarim to pravo i ostati na godisnjem do kraja godine, a to bas i ne odgovara mojem poslodavcu jer smo onda u sezoni (lika, turizam). kako se obicno rjesava takva situacija, a da i poslodavac i radnik budu zadovoljni?
  3. 31. 1. mi je istekao ugovor o radu iz razloga jer ga nisam htjela produljiti, a ovih dana bi se trebala prijaviti na burzu ne bi li ostvarila pravo na novcanu naknadu jer na nju imam pravo (bila sam u radnom odnosu skoro 2 godine prije nego mi je ugovor istekao) s novim poslodavcem sam vec dogovorila kako kod njega pocinjem raditi od 1.3. ali od starog poslodavca jos uvijek nisam dobila zadnju platnu listu pa se ne mogu prijaviti na burzu. tj mozda se i mogu prijaviti na burzu, ali mi je jos uvijek nemoguce izracunati naknadu s obzirom da mi za to trebaju zadnje tri platne liste. pitanje je sljedece - mogu li se ikako jos do 1.3. prijaviti na burzu ne bi li ostvarila pravo na naknadu za tih mjesec dana (veljaca) koje sam bila nezaposlena? sto da tamo kazem? da presutim kako vec imam dogovoren posao kod novog poslodavca?
  4. vec vidim da mi nakon ovog sigurno nece produljiti ugovor, ali jednostavno vise ne mogu izdrzati, moram nesto napraviti... jos jedno pitanje - ako mi stave recimo 5 dana godisnjeg u jednom tjednu, mogu li onda sesti i sedmi dan u tjednu raditi ili mi ta dva dana moraju biti slobodna? recimo ponedjeljak - petak godisnji odmor, a subota i nedjelja radni dani?
  5. kako dobijem potvrdu da sam predala nesto u kadrovskoj? ja se cak i bojim da ce oni to baciti u smece... mozda zvuci glupo i nekome cak i smijesno, ali ja vec pusem i na hladno s obzirom da me u ovoj firmi stvarno pokusavaju za*ebati na svakom koraku.
  6. to predajem u kadrovskoj ili moram poslati postom? postoji li neka spranca ili moram sama to napisati?
  7. imam ugovor na puno radno vrijeme od 40 sati tjedno (5 radnih dana) također, imam po zakonu pravo na 21 dan godišnjeg odmora moje pitanje je sljedeće - ako me poslodavac pošalje na godišnji tjedan dana (ponedjeljak-nedjelja), smije li mi skinuti s godišnjeg više od 5 dana u tih tjedan dana? konkretno u mojem slučaju, skinuo mi je 7 dana s godišnjeg. ako ne smije, kome se žaliti?
  8. Radi se o boldanom dijelu. Sunasljednik je samo jedan. Nisam prisustvovala ostavinskoj raspravi. O čemu se ovdje radi? Tko ovdje što traži? Tražimo li mi nešto od HZZO-a i HZMO-a ili oni traže nešto od nas? Ustupam li ja to sunasljedniku ili on meni? Zašto je ovaj dio uopće potreban u izjavi? Koja je konkretna primjena ovog i kad se to traži? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija