Jump to content

Humac

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Suspendiran sam s radnog mjesta 1.3.2016. zbog podizanja optužnice protiv mene. Oslobađajuća presuda je donesena 18.9.2018. Budući da radim u školi. Ministarstvo obrazovanja mi želi isplatiti zaostatke samo onoliko koliko su mi oduzimali tijekom suspenzije, a to je 1/3 plaće mjesečno. Zar nemam pravo na zatezne kamate?
  2. Ništa od navedenog. Bio sam suspendiran 2,5 godine sa 70% plaće, ali u malom mjestu nanesena sramota za mene i moju obitelj je nemjerljiva. Osoba koja me je prijavila je već prije to činila i drugima ali se brzo s njima dogovorila, jer oni nisu htjeli ići na sud. Ja nisam bio spreman na "dogovor" i imao sam pravo. Oslobođen sam pravomoćno te gnjusne optužbe, ali bih njoj i bivšem suprugu inače dogradonačelniku rado vratio milo za drago. Tada su bili u braku koji je vrlo kratko trajao i ona je imala njegovu punu podršku. Danas je situacija drukčija. Razveli su se , on ima novu vezu, a ona nije više tako bahata. Mogu li ih tužiti, naravno svakog posebno?
  3. Molim Vas za savjet oko naknade štete nakon donošenja pravomoćne presude. Naime, radim u škoii i jedna osoba me je prijavila Državnom odvjetništvu za spolno uznemiravanje svoje kćeri, malodobne učenice (17 god.). Nakon suđenja je tužba odbačena, jer je to bila samo osveta za neke druge stvari. Budući da je postupak vodilo Državno odvjetništvo vjerujem da od njih moram tražiti naknadu štete za ugled mene i moje obitelji. Zanima me mogu li osobu koja me je prijavila Državnom odvjetništvu tužiti i tražiti odštetu, jer je to zapravo inicijator tog suludog čina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija