Jump to content

Anoniman1

Korisnik
  • Broj objava

    51
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Anoniman1 objavio

  1. Križanje Jukićeva Savska. Mislim da je tamo ovakva kamera.Eh sad me zanima jel snimaju prolaske kroz crveno. Bilo je zeleno i gužva i kad se račistila ja sam prošao semafor i radi gužve opet stao malo ispod onog nadvožnjaka. Eh sad kad sam ušao prošlo je neko kratko virjeme i vidio sam da su auti krenuli s jukiceve se ukl,jučivat na savsku.
  2. Išao sam nešto na e-građane i kada sam se logirao vidio sam niže navedenu poruku. Jedino sam obrisao klasu i urbroj pošto znam da se inače privatne info ne smiju tu dijelit pa nisam bio siguran jel se smiju ti podatci dijeli. Moje pitanje glasi da li ja moram to platit ili ću taj iznos dobiti na račun? Prošle godine nisam radio ništa. Odnosno radio sam honorarne poslove, ali za njih nije išla prijava i imao sam ugovor o djelu i taj honorarni posao sam odradio par puta možda 4-5 puta prošle godine, ne sjećam se više , ali to je bilo recimo dva dana u trećem mjesecu i onda primjer tek u šestom mjesecu. Dnevnica je bila 200 kn i tjt. Poštovana/i,Obavještavamo vas da je rješenjem o godišnjem obračunuporeza na dohodak za 2019. godinuKLASA: UP/I-, URBROJ: od 27.05.2020. utvrđena razlika poreza i prireza za povrat u iznosu od 316,06 kn.
  3. Stalna primanja nemam. Živim sa roditeljima što se tiče ovrhe mislim da od imovine iz stana nesmije ništa uzet. Jedino mi je problem ta zatezna kamata koja povećava dug.
  4. Visa je došla nakon završetka studija ako se neveram negdje a ja sam 2018 10 mj završio faks a kartica je došla onda tako negdje 2019 ako se nevaram mislim da su tako negdje 2019 prelazali s jedne na drugu, mislim da je tako negdje bio prelaz s amexa na Visu. A ovo sam radio ovako posao nije bio studneski. Kad je izdana točno bio sam nezaposlen. American nikada nisam koristio,a Visu sam koristio dok sam bio zaposlen. prošle godine , 10 ,11 i 12 mjesec. Korištena je od 10-12 mjeseca ali 10 i 11 sam pokrio al problem je nastao u 12 mjesecu kojeg nikako ne mogu pokrit.
  5. Uglavnom dužan sam skoro 2000 kn na Visa studnet kartici eh sad imam problema prvi je nemam posla + ova situcija di je nemoguce naci posao pošto masovno ljudi dobivaju otkaze. Dužan sam negdje oko 4 mjeseca došla mi obavijest da je kartica pred opozivom sada me zamina što bi im to trebalo značit limit je 2000 kn na kartici. Zvao ih par puta i tražio na rate al nudili su mi samo opciju da po 900 kn uplačujem, al i to mi je previše ja sam htio po malo 50,100 kn al oni nisu nato pristali jer bi dugo otplaćivao dug iako sam reko dok ne nađem posao, ali kao nije moguće na rate . Probao sam nazvati i refernta koji vodi karticu i slao mu mail, ali nisam ga uspio dobiti niti je odgovrio na mail. Što se tiče ostalih računa tj dugova koja sam imao tamo 10,11, mjesec njih sam uglavnom riješio navrijeme jer sam tada bio u mogućnosti, a sada nažalost nisam. Dugovi su nastali dok sam radio, pa sam mislio da ću uspjet navrijeme otplati,ali eto ništa od toga. Druga stvar kartica American je izdana dok sam bio student nikad je nisam koristio, a ova Visa je izdana nakon što sam završio sa studijem ja mislim, pa ne znam ako bi to išao govorit jel bi moglo bit kakvih problema?
  6. Pa ovako imam nepodmiren račun u iznosu od 1930 kn na Visi koja je ex American. Samo problem što ja ne radim i trenutno ne mogu podmirit dug,a i ta Visa je kao studenstka a ja više nisam student. Eh danas je došla kao opomena, pa me zanima jel ima ko kakvih iskustva s time i što mi najbolje napravit. Dug je od prošlog mjeseca do sad sam mogao vraćat dugove ,al eto nisam znao da mi se ugovor neće produzit itd, Piše na pozadi da kao mogu pokrenut ovrhu ako ne prime uplatu, ali to je pisalo na svim računima do sada, pa sada imam dvije opcije ali ne znam koja je najpametnija. 1. Mislio sam nazvat banku i reć da nemam mogućnosti platit dug trenutno 2. Nazvat banku i reć da nisam student i objasnit da ne radim i probat vidit nekako da plaćam na rate ili ne znam ugl čim bi se zaposlio vratio bi im dug ,ali ne znam jel bi mogao dobit dodatne sankcije ako im kažem da ne studiram trenutno? Sada nisam pametan koju opciju odabrat a da bude najmanje bolna
  7. Možda je naslov glup, ali ne znam kako bi nazvo temu . Eh ovako ujutro 3 h tamo na Kneza branimira kako se ide prema Sesvetama je bila policija i zatvorili su traku i zaustavljali aute. Eh sad kako ja vozim Uber imao tablu i sve i policajac digne palicu i ja krenem stajat on spusti palicu i maše s palicom isto onako kako mašu kad kontroliraju križanje. Eh sad ja nezz jel me htio zaustavit ili ne. I to ponašanje sam shvatio kad je vidio taxi da je odustao od namjere i ja sam prošao. Ispred mene bio isto neki taksi i on je prošao, pa bi po logici i njega trebali zaustavit i mene da kontroliraju taksije ili sam u krivu? Jedino mi nije jasno zašto je prvo imo namjeru zaustavljanja , a poslje je mahao palicom što sam ja shvatio da mogu proć?
  8. Ako sam fulao podmforum isprike unaprijed. Uglavnom razmišljam krenut voziti preko Bolt aplikacije sa tatinim autom Eh sada imam 2 pitanja 1. Auto zadovoljava uvjete što se tiče Bolta broj vratiju i godina proizvodnje ,ali glasi na tatu da li ja moram od tate tražiti punomoć da on meni daje auto na korištenje u svrhu taksi prijevoza? 2. Da li sam obavezan imati vatrogasni aparat? Čuo sam neke priče kao da taksisti moraju imati vatrogasni aparat ako auto kojim obavljaju taksi prijevoz glasi na firmu? Eh sada da li je to istina ili sam ja krivo čuo? Mislio sam da je ovdje najbollje pitat jer poznavajući internet i razne ostale forume naći ću svkave odgovore i ostat ću zbunjen.
  9. Sada sam našo ovaj dug stari e to kao što vidim broj računa je 11 i 12 mjesec 2017? I taj dug sam platio dio duga nekih 600 i nešto kuna. Ili je 10 i 11 mjesec ne znam ni ja pošto broj računa piše jedno, a razdobolje drugo. Eh to sam trebao podmiriti do 18.1.2018. Što bi značilo da zastara nastupa 19.1.2019. ako se nevaram za taja dug? EH Danas dolazi ovaj di piše za razdoblje 07/2019 što je čista laž jer ja nisam bio njihov koristnik tada. Al sastrane broj računa piše isto 112017 i 122017 tako da se meni čini da oni mene oće muljat i lagat da ja to platim iako je u zastari? I ovaj od dans bi kao do 16.9 trebao platit. Eh sada mene zanimat dali da prigovaram ili da čekam ako dođe riješenje o ovrsi i na to riješenje se žalim da je prošla godina dana i da je to zastara. Sada mi nije jasno što oće s opomenom i zašto lažu? Kolko ja vidim ova dva duga su povezena? I ako se nevaram to je u zastari? Edit: Ispričavam se moderatorima ako sam negdje zvučao bahato,ali naživcirali su me s ovom opomneom i lažnim datuom razdoblja i očito pokušajem manipulacije
  10. 12.2018 je bio dug i to sam dobio 2 računa od A1 i drugog operatera kod kojeg sam prešao s tim da je u A1 pisalo penali radi prijevremenog raskida ugovora 100 ili nezz kolko kn. Poslje ja nisam išao ništa do njih jer kak sam dobio penale sam smatrao da je raskid ugovora obavljen automatski i da ne moram ništa poduzimati.Poslje nikakve opomene ni računi nisu dolazili. Jedini dug koji nisam podmirio cijeli je 2017 10 i 11 mjesec. Piše u opomeni stari datum dospijeća 31.10.2018. Znači žalio sam se na visok račun i platio nekih 667 kn što sam smatrao kao ajd ono okej dio i onda ovaj 1704 je vjerojatno dio tog duga od 2300 kn ne znam sada točno kolko je bio . I taj dug od 1704 kn se godinu dana nigdje nije tražio za naplatu ni ništa i sada ne znam jel to u zastari ili nije. Pošto taj visoki račun od 2300 i neš što nije skroz plaćen je bila opomena i trebalo je podmirit do 18.1.2018 i ja se žalio odma i platio dio i žalba odbijena. Eh sada ne znam jel onda sa 19.1.2019 taj dug od 2300 u zastari odnso njegov dio koji nije plaćen, a to bi trebao biti ovaj dug 1704 kn? Edit: Jel mogu ja provjerit jel to u zastari? Strah me ako je u zastari da ukolko ja pitam šta za to da nebi bilokao priznao si dug znači zastara se ukida ili tako nešto?
  11. Ugovor je istekao,al mislim da nije raskinut , a nikada mi nije došla nikakva opomena niti ništa u razdoblju od kada je ugovor istekao 12 mj 2018-do danas. Niti je došao ikakav račun da se treba platiti A 2017 10 mjesec i 11 računi su iznosili oko 2370 kn na to sam se ja žalio i na kraju je žalba odbijena.Za tih 2370 kn dolazi opomena negdje u siječnju 2018 da treba do 18.1.2018. podmirit dug i ja sam podmirio dug što sam smatro nespornim. Poslje je bila žalba odbijena i ništa nije bilo ti računi nikad opomena nikad ništa .Sve do danas kada dolazi ovo opomena iz prvog posta di je dug 1704 kn. Tako da ja mislim da taj dug ima veze s ovih 2370 od prije skoro 2 godine. Sada ne znam jel n astupila zastara na to? Jel ja mogu reć da je to u zastari? I ako je zastara nastupila po nekoj logici nemaju pravo niti na ovrhu? Ako se nisu do sad sjetili tražit onda ne vidim čemu bi od sada tražili da im se podmiri dug? Zato me zanima ako odem tamo ,a ovo je u zastari već da nebi bilo priznao si dug prekida se zastara? Sada me zanima jel to u zastari ili nije. Jer piše stari datum dospijeća 31.10.2018. tako nešto
  12. Ugovor je istekao nije produžavan, a jel mogu ja raskinut odma da nebi oni rekli nisi platio račun prvo to podmiri itd
  13. A što ako nije? To je meni palo napamet sada Jedino ako su računi iz 2017 10 i 11 mjesec pošto sam imao tamo oko 2000 i neš kuna i to sam bio platio dio tih računa , pa se nešto žalio žalbe odbijene bile i jedino ako je ovo ostatak toga, pa poslje nije ništa plaćano sada ne znam jel to u zastari ili nije onda u zastari? Jel se mogu ja kako pozvat na zastaru . Pošto su računi ostali tako 1704 kn neplaćeni iz 2017 i prošle godine ništa nije došlo i danas je tek došla opomena za taj dug Našo sam stare račune i nešto računao dugove i ispada mi tako, a sada se sjetio da je bilo tako da kao platim ono što smatram nespornim djelom ,a to je bilo nekih600 kn koje sam ja smatro nespornim kod oba računa
  14. Mislim da je jedini način da ovdje provjeravate jel počela teći zabrana https://mup.gov.hr/status-vozacke-dozvole/283633
  15. Negdje na internetu čitao kao, ako račun padne u zastaru, a operater ide s ovrhom ili tužbom da korisnik se mora pozvat na zastaru jer nitko osim njega to neće učiniti. A kao ako korisnik prizna dug zastara ne vrijedi tako nešto sam čitao ili sam ja nešto krivo shvatio Najviše me buni ova stavka za razdoblje 07/2019 i di piše stari datum dospijeća 31.10.2018. i sada ne znam koji je uopće mjesec u pitanju . Nije moguće da je 7 mjesec jer ja od kraja 12 mjeseca više nisam njihov korisnik što se tiče mobilnih usluga.
  16. Zastara bi trebala po tome biti u 11mjesecu? Kolko znam račun je za 10 mjesec 2018. Nikada nisu slali opomene nego su se sad sjetili , a ja više nisam njihov korisnik to mi sve malo čudno sada. Jer ovo za razdoblje 07/2019 me buni ja sam ja oko 18.12.2018. prešao kod drugog teleoperatera i prenjeo broj (sada sam našo paket s datumom kada mi je teleoperater poslao svoju karticu) i ja nisam korisnik njihov više od tada. Sada mi nije jasno za koji mjesec je ovaj račun vjerojatno je za 10 mjesec prošle godine jer za 7 mjesec ne može biti nikako pošto ja od 12 nisam njihov korisnik. Jer sam ja imao ugvoro do negdje 23.12.2018 ili 27.12.2018. ne sjećam se točno datuma, a ja sam kod drugog teleoperatra prešao tako negdje oko 20.12.2018. ili 18.12.2018 i poslje sam na zadnjem računu koji sam morao platit dobio penale jer sam prešao kao kod drugog ,a ugovor nije istekao još bio
  17. Ovako danas mi došao kao dug za mobitel 1700 kn od A1. Ima niže slika . Kada nastupa zastara? I kakvo razdoblje 07/2019? Točnije u 7 mjesecu ja nisam koristio njihovu mrežu ja sam promjenio operatara tamo negdje 1,2 mjesec 2019 ne znam točno. Do sada ništa nije dolazilo i sad ova opomena njihova. Piše tamo iza ako se ne plati da će mi usluga biti ograničena? Kako oni išta meni mogu ograničacat ako nisam njihov korisnik? Što bi bilo najbolje sada napraviti? Trenutno sam nezaposlen ,a pitao ih jednom prilikom na rate pa su rekli kao da to ne može A iskreno aj zaborvio na ovaj dug jer nije do danas nikada ništa došlo Na kraju svega piše kao ako ne platim dug da će pokrenut naplatu ovlaštenom agenciji kao i sudskim putem nešto u tom smislu. Eh sada mene zanima dali jće taj račun biti idući mjesec u zastari i kojeg datauma bi trebao bit u zastari? Jer je to račun od 10 mjeseca 2018 izgleda koji nije plaćen
  18. Potpisao sam ugovor o djelu. Radi se o honorarnom poslu koji radim kad im treba radnik ,pa sada ovisi kako koja smjena dođe. Sada mene je zapala noćna smjena i radio sam od 22-6 i sada me zanima jel se meni računa veća satnica za noćni rad jer inače je 25 kn satnica,a u vezi noćnog rada nisam viido članak ili mi je možda promaknuo za noćni rad ili se noćni rad samo isplaćuje kod ugovora o radu?
  19. Sestrična je imala prometnu prije nekih mjesec dana u Dubravi negdje. Auto je totalka i po očevidu je ona ispala kriva.Kolko sam ja shvatio ona je išla desno skretat valjda se preko tračnica htjela prestrojit u desnu traku i taman joj naišao Čazmatransov bus i došlo do sudara eh sada imam 2 pitanja. 1. Smije li čazmantransov bus vozit po tračnicama na kojima je žuta traka ? 2. Tko je uistinu kriv? Policajac i vozač busa tvrde da je ona kriva.
  20. Od danas će vozač koji ne stane na pješačkom prijelazu sa semaforima kad je upaljeno crveno svjetlo platiti kaznu od 3000 do 7000 kuna, a dosad je ta kazna bila tisuću kuna. Usto, bit će mu oduzeta vozačka dozvola na razdoblje od jednog, tri i šest mjeseci, ovisno o tome koliko je puta dotad počinio taj prekršaj. A dobit će i tri kaznena boda. Čitao neki članak o o kaznama i novom zakonu, pa naletio na ovu rečinicu koja me malo buni. Jel se to misli ako je pješaku crveno , a on ide preko crvenog, a vozač kojem je zeleno ne propusti pješaka da bi mogao dobit to ukoliko ga policija vidi ili što se točno tu misli. Nekako mi je zbunjujući taj dio
  21. Ne znam kako bi stavio naslov, ali radi se o sljedećem kako je sad uvedeno da se može provjerit stanje vozačke na stranice MUPA zanimalo me kako funkcionira i upisao broj svoje vozačke. Poslje sam ostao začuđen kad sam vidio da imam 2 boda ne znam otkud mi to jer znam da nisam plaćao veće kazne koje bi mogao povezat s time. Jedina kazna koja je bila tamo prije 3, 4 g ja sam vozio negdje oko 70 ili 75 max ne sjećam se točno a bilo je 50 ograničenje i nisam vidio taj znak i zaustavili me to sam platio odma na licu mjesta pola kazne,ali nije nitko bodove spominjao. Jedino ako je za brzinu, ali zar nije to bilo onda ako je do 20 km u naseljenom mjestu ide 1 bod 30+ 2? Drugi prekšaj je kad sam prošao prošle godine 5.8 kroz žuto, a zaustavili me jer sam kao kroz čisto crveno po njihovim riječima prošao i bilo je kao pritjenje vidimo se na sudu, ali nisam ništa potpisao niti nisam dobio ikakve papire. Zadnje su riječi bile ajde briši doma spat nešto u tom stilu i tako smo se razišli i sve je ostalo na tim riječima. Ne znam jel moguće dobit bod ali bez kazne? Negdje 2017 sam imao prometnu di je mene zakačio auto i otišao, a pošto sam vozio taksi njihova politika je bila da svaka sitnica se treba prijavit policiji s autom i dobro došli oni i rekli kao da imaju osjećaj da sam malo sasjeko drugu traku i da je mene zato drugi auto zakačio jer sam mu ušao u traku, a što se tiče toga pitao sam policiju šta s tim, pa su rekli da prvo moraju utvrditi zašto je drugi auto napustio mjesto i da smatraju da smo krivi oboje za to. Ja jer sam sjekao malo i htio u drugu traku, a drugi vozač jer je skretao sa zelenog vala iz srednje trake ulijevo iako ta traka služi za džamiju i kao nebi se smjelo skretat iz nje u Draškovićevu iako mnogi skreću tako sam ja shvatio njih. Za to ne znam što je bilo na kraju s tim uglavnom nikakva kazna za to nije došla. Zato sam pitao ovo jel moguće dobit sam bodove ,ali bez kazne. Zanima me jel moguće kako provjerit za što je to dodijeljeno, ali da se ne ukopam u smislu ono da pitam pa kao da ih podjsetim na kaznu pa da mi dode poslje kazna.
  22. https://imgur.com/a/gqOvndE Tu na drugoj slici di je zelena strelica je otprilike ulaz u dvorište. Ne mogu procjenit jel krši išta od navedenog. Jedino što zaklanja preglednost tj desnu stranu kad se ide izvan dvorišta, kao što se vidi na prvoj slici.
  23. Ne znam jel dobar podforum, ali pitam za sestru. Završila je 4. razred srednje Zdravstveno učilište. Eh sada čitao sam da se na HZZO treba prijavit 90 dana nakon prestanka školovanja, ali što točno podrazumijevaju sa završetkom školovanja jel se misli datum kad je završila općenito škola znaći 15.5? Ili se misli datum s kojim je branila završni rad? Ne znam jel bitna stavka da godinu dana misli pauzirati i ne ići na faks.
  24. Ovako radi se o tome da postoji jedna ulica. Eh sada ta ulica dolazi sa desne strane , ali svejedno je sporedna. Nekad je bio znak stop u njoj, ali ga nema ne znam kome je smetao da ga je maknuo, ali na cesti piše stop. Eh sad radi se o tome da ljudi koji ne živu blizu te ulice ne znaju da su na sporednoj i izljeću ne usporavaju ne gledaju jer misle da imaju prednost. Glavno pitanje kome se može obratiti za postavljanje znaka i kakva je procedura s tim?Ako mi netko može detaljno objasnit i tko snosi troškove postavljanja znaka? Možda je pitanje i glupo, ali pošto nemam baš iskustva s takvim stvarima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija