Jump to content

mmalena

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. nikad nigdje se ne vodi pod poslovnim brojem uvijek samo predmet pa onda broj računa banke kao 4022......
  2. ne, piše dugovanje po predmetu broj dakle banka je još nakon otkaza kredita poslala na naplatu samo onaj dio kredita u obliku neplacenih rata zbog kojih je doslo do otkaza i to se naplatilo sa kamatama (sa 14.ooo kn sa kamatom je naplaeno 31.000.kn). i kako smo tada bili nezaposleni to je mirovalo na fini nekoliko godina. 2015 godine dobivamo obavijesti od banke te od Matrixa da je Matrix otkupio kao jedan predmet dugovaje do otkaza kredita i dug po kreditu do kraja otplate kao drugi predmet. Prije neki dan je dosla opet opomena od Matrixa i isto pise po predmetu broj....uvijek isti broj kao nekad na opomenama banke.
  3. kredit iz 2008 g.Otkaz kredita išao 2010, Matrix obavijestio da je otkupio dugovanje 2015, nikad nije išao niti prijedlog za ovrhu niti nista do danas osim sto je i dugovanje nedospjelih rata sa dospjelom kamatom i zadužnicom poslano još 2011 na Finu i to se naplatilo do 2017. ovaj ostatak nije poslan na naplatu nikad, nema nikakvo riješenje osim ranijih opomena i obavijesti da je prodan. Danas sa kamatom koja rasteee dug je 150.000 kn.Da li je moguče da je otraživanje u zastari ?
  4. molim da mi netko odgovori, nadam se da ne trazim nešto što nije primjereno...hvala
  5. Možda da objasnim bolje, nisam za ne vračanje kredita, duga međutim trenutno je na redu naplate jedno drugo dugovanje i kad to otplatim i kredit dodje na red svakako sam za to da se to naplati . ( mada nije na Fini ) samo se bojim da u međuvremenu ne dodje do nekakve ovrhe nad nekretninom koja mi je jedino sto imamo pa bih je žejela zaštititi. Zanima me još nesto, ako je zadužnica osiguranje kredita i ona nije u zastari jer se ista aktivirala za jedan drugi predmet koji je sad zatvoren ,ali je ista osiguranje za kredit a on je stariji od 10 godina i nikad nije išao nikakav ovršni prijedlog niti rijesenje da li je dugovanje u zastari ? Bez obzira sto zaduznica nije.
  6. Molim vas pojašjenje u slučaju da imaš dugovanje veće od 20.000 kn i jedinu nekretninu . Možemo li nekretninu zaštititi od ovrhe ako je prodamo ili darujemo ? Još uvijek nije poduzeta nikakva radnja, dugovanje prodano Matrixu , Matrix još uvijek nije poslao na Finu samo nazivaju mi se ne javljamo na pozive.Zašto još uvjek nije zatražio od Fine ovrhu a dug je prodan još 2015 godine ? hvala.
  7. Mislite da bi pomoglo pozvati se na propuste i da bi imalo snagu ?
  8. da....kako osoba koja je nezaposlena i nema primanja moze biti jamac ?
  9. Banka je bila upoznata sa svime i još su nas podržavali i ,,pomagali,, da prodje kredit ...
  10. Da čudno je to bilo kako su banke lako davale kredite a da ne kažem mi koji smo ga dizali a da nismo znali što potpisujemo i u koliki rizik ulazimo. Konkretno kod nas u slucaju banka odobrava kredit od 20 ts E osobi koja je zaposlena 3 mj i kao garancija na to je bračni drug koji je nazaposlen, zadužnica i polica osiguranja koja je 100 E mj. Koma. Ugovor o radu se produžavao svaka 3 mjeseca , nakon drugog puta firma se sjetila da je vrijeme da otpuste jednog radnika. Išlo je po kriteriju tko je zadnji došao i eto to je to... Tada banka smanji minus pa ga ukine , trazi da ga podmiriš odmah ti nemaš jer nema vise primanja a treba svaki dan jesti i platiti obaveze , nema ni za ratu kredita jer doma imaš troje djece koju treba nahraniti i sve ostalo a grave traži svaki mj 100 e za ratu osiguranja.... Za ćas posla nađes se u situaciji da kasniš sa ratama, minus nepodmiren, banka pošalje opomenu i poziv da se uplati dug po minusu, kreditu i na kraju nakon par mjeseci otkaz kredita koji je osiguran zadužnicom koja nema rok trajanja... I tek onda počneš razmišljati kako si dozvolio da do toga dodje i zadužiš se ...i pokušavaš naći i opravdanje za sebe pa se pitaš kako je banka mogla dati tako rizičan kredit ali daaa tu je zadužnica koja će ti uzet sve sto imaš i naplatiti se ! Tako čovjek uništi sebi život i onda se tu pojavi još i Matrix .hvala .
  11. hmm...jel to znači da bi bilo dobro na kraju priče napraviti najodurniju stvar koju možeš a to je pokušat se dogovorit sa Matrixom za otpis kamate i ostalo...ionako mi je svejedno i da ono da ga ignoriramo ne javljamo na pozive u ovim slučajevima ne važe. ? oko godinu i po otprilike ....
  12. hmm...jel to znači da bi bilo dobro na kraju priče napraviti najodurniju stvar koju možeš a to je pokušat se dogovorit sa Matrixom za otpis kamate i ostalo...ionako mi je svejedno i da ono da ga ignoriramo ne javljamo na pozive u ovim slučajevima ne važe. ?
  13. Hvala na trudu međutim sad kad ste mi potvrdili da je rok ipak 10 godina a ne neogranićeno ima nešto što me zbunjuje. Kod otkaza kredita (2010 god. ) dogodilo se sljedeće, dugovanje je banka podijelila na 1. dugovanje nepodmirene obveze i 2. ostatak glavnog duga te ih zaveli kao dva predmeta. Kod prodaje Matrixu dobili smo dvije obavijesti banke za svaki predmet svoju i pod različitim brojem.(2015 god) Kod obavijesti Matrixa da su postali vlasnici dobili smo isto tako dvije obavijesti svaku za svoj dug i pod razlicitim brojem. (2015 god.) Za 1. dugovanje je banka 2011 god. poslala na Finu zahtjev za zapljenu računa i u priligu zadužnicu sto se i pomalo podmirilo a za drugo nikad nista nigdje .Kasnije tek 2017 pred sam kraj otplate Matrix je poslao na Finu potvrdu o tome da je otkupio dugovanje te da to vise nije banka nego on mada ne znam zasto to nije ranije napravio nego se cijelo vrijeme vodila banka. Za ostatak dugovanja nikad nigdje nije slano niti na Finu niti igdje niti smo ikad ista kasnije dobili. Sada me zanima dali to sto mjenja kod zastare s obzirom da su zavedeni kao dva različita predmete odnosno dugovanja s obzirom da dijele jednu te istu zadužnicu . Pitam se i zasto Matrix nikad nista nije poduzeo do sada za ovaj drugi puno veći dio i stao u red u Fini . Malo sam ga zamrsila ali sto mogu kad je tako, hvala. Borbena7 hvala na odgovoru. Nisam sigurna da razumijem baš to mi nije baš jasno. Ako imaš jednu zadužnicu za dva predmeta i za jedan potrazuješ i naplatiš se a za drugi 8 godina ništa , koliki je zastarni rok za potraživanje... ali ako vi tako kažete moram prihvatiti, hvala još jednom,lp Znaći ako je kredit osiguran zadužnicom, roka zastare na potrazivanje nema jer zadužnica vrijedi 10 godina , nemožeš se pozvati na zastaru jer nije potrebno da vam dostave prijedlog riješenja za ovrhu jer imaju zadužnicu koju samo prosljede ... i svakom radnjom se prekida zastara što znaći nikad , sad shvačam
  14. Hvala na trudu međutim sad kad ste mi potvrdili da je rok ipak 10 godina a ne neogranićeno ima nešto što me zbunjuje. Kod otkaza kredita (2010 god. ) dogodilo se sljedeće, dugovanje je banka podijelila na 1. dugovanje nepodmirene obveze i 2. ostatak glavnog duga te ih zaveli kao dva predmeta. Kod prodaje Matrixu dobili smo dvije obavijesti banke za svaki predmet svoju i pod različitim brojem.(2015 god) Kod obavijesti Matrixa da su postali vlasnici dobili smo isto tako dvije obavijesti svaku za svoj dug i pod razlicitim brojem. (2015 god.) Za 1. dugovanje je banka 2011 god. poslala na Finu zahtjev za zapljenu računa i u priligu zadužnicu sto se i pomalo podmirilo a za drugo nikad nista nigdje .Kasnije tek 2017 pred sam kraj otplate Matrix je poslao na Finu potvrdu o tome da je otkupio dugovanje te da to vise nije banka nego on mada ne znam zasto to nije ranije napravio nego se cijelo vrijeme vodila banka. Za ostatak dugovanja nikad nigdje nije slano niti na Finu niti igdje niti smo ikad ista kasnije dobili. Sada me zanima dali to sto mjenja kod zastare s obzirom da su zavedeni kao dva različita predmete odnosno dugovanja s obzirom da dijele jednu te istu zadužnicu . Pitam se i zasto Matrix nikad nista nije poduzeo do sada za ovaj drugi puno veći dio i stao u red u Fini . Malo sam ga zamrsila ali sto mogu kad je tako, hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija