Jump to content

MadamM

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

180 pregleda profila
  1. Poštovani, Ukratko djed je u komi više od 3 mjeseca. Htio je samnom odraditi ugovor o doživotnom uzdržavanju ali nusmi stigli jer nisu riješeni papiri oko zemljišta na kojoj je kuća iako je in vlasnik u grntovnici 1/1. Htjeli smo odraditi darovni kaf izađe iz bolnice no završuo je u komi, u tešjom je stanju i doktori kažu da se neće probuditi. Brat koji je rakođer nasljednik, ne pridonosi kućanstvu, neće plačat pola režija, kaže da mu nr mogu ništa jer je on nasljednik i da ga ostavim na miru. Nije se brinuo o dedi dok je bio doma, po danu spava po noći ga nema, krao ga je. Ne pita za njega, ni za mene a živimo z istoj kući. Nije niti jednom u ova 4 mjeseca otkad je djejd u bolnici otišao u posjetu, niti pitao za njega. Neće sjest razgovarat o sprovodu i troškovima kad se desi najgore, kaže da mu neće ni na sprovod doći. Mislim da sam dovoljno dala do znanja kakav je to čovjek. Nikakvog morala koji već se poziva na svoja prava. Da li ja kao unuka, koja se brine za njega, njegove troškove, idrm u posjetu i kad jr već deda ga htio izbaciti kao nasljednika mogu tražiti da mu se oduzme nasljedno pravo. Srvarno trebam pomoć, nr mogu s tim čovjekom izaći na kraj. Hvala unaprijed.
  2. Djed je samnom htio napraviti ovaj ugovor kako bi kuća ostala meni no zbog problema oko vlasništva zemlje jer nije riješeno već je kuća na društvenom vlasništu. Pošto imam 2 brata sa kojima se ne mogu dogovoriti, a ne želw sudjelovati u plačanju dugova koje će deda ostaviti niti u odvjetničkim troškovima da se riješi to vlasništvo, a ne žele se odreći svog dijela u moju korist, a iato su u dugovima. Deda je u dubokoj komi i svaki ćas može skončati. Moje pitanje je da li ja sudkim putem mogu provesti dedinu volju iako nemam na pismeno ništa, ali imam hrpu svjedoka, da kuća ipak se ne dijeli po nasljednom pravu nego po želji djeda.
  3. E to je problem jer jedan brat živi u njemačkoj u domu, nesposoban je izjasnit se za bilo što a bez njega mi ovdje ne bi mogli ništa riješiti, a on bi da, po službenoj dužnosti dobio svoj dio za koji ne bi bio u stanju sa nama ovdje riješavati dalje papire. Nažalost, Doktor je odbio primiti bilježnika za bilo kakve potpise jer ne želi biti odgovoran. Djed je na intenzivnoj njezi i prošao je težak deliriuž tremens te je slab i još uživa posljedice u smislu demencije i doktor ne može garantirati da je on svijestan što potpisuje.
  4. Poštovani, Ukratko moj djed i ja smo htjeli sklopit ocaj ugovor jer od još dva nasljednika jedino ja brinem za dedu i pridonosim kućanstvu te radim i još 100 razloga no nebitno. Naišli smo na problem da djed nije upisan i ZK kao vlasnik te zbog toga ugovor ne mižemo sklopiti , isto tako nam je odbijen zahtjev za isto jer djed nigdje nije upisan kao vlasnik već drugih 6 osoba. Pošto je djed na samrti u bolnici i nije u mogućnosti mi dati informacije kopajuči sama sa zaključila da je djed u katastar upisan kao vlasnik kuće i dvorišta na našoj čestici 1/1, ali da zemljište ba kojoj je kuća sagrađena je društveno vlasništvo. Moj djed je to zemljište kupio 70_ih godina od be znam koga, nemam kupoprodajnog ugovora samo izvadak iz katastra. Što mi je činiti u ovoj situaciji, te pošto znam da braća neće sudjelovati financijski ako trebam odvjetnika kako njima osporiti i da li je moguće nasljedstvo, jer ne želim plaćati za druge, i da li uopće mogu ja pokrenuti išta bez djeda. I da li ova situacija ako se ne riješi do njegive smrti, a vj neće može nam pridonjeti problem u ostavinskoj raspravi. Zbilja vrlo nezgodna situacija. Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija