Jump to content

SPL

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala drot13 na odgovorima. Pišem follow up - danas sam zvala policiju, provjerili su u sustav - meni je mjera bila na snazi od 04.02. do 04.04. Dakle, za one koji su imali slučaj sličan meni, rezime: Napuhala sam u studenom 2018., bila sam na sudu u prosincu 2018., u prosincu 2018. mi je također dostavljena presuda. Na sudu su mi rekli da čekam obavijest od policije da je mjera na snazi. Ja sam čekala i čekala, ništa nije stiglo, a da nisam naišla na ovaj forum i saznala za novi zakon i da nisam nazvala ne bi ni znala da sam "odslužila" mjeru. Sreća da me nisu zaustavili jer sam vozila svo to vrijeme čekajući obavijest od policije
  2. Pozdrav! Je li imao tko sličan slučaj mome: U 11. mjesecu sam napuhala i bila sam na sudu 12.12. Dobila sam presudu poštom 7-8 dana iza toga - presuda je gubitak vozačke na 2 mjeseca. Danas smo 13.4. meni još uvijek nije stigla zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom. Znači puna 4 mjeseca od datuma presude. Je li moguće da mi je radi novog zakona zabrana dosad već istekla? Ili policija debelo kasni sa slanjem obavijesti? Jer ja još čekam da mi stigne dopis od policije pa da prestanem vozit i već se lagano sekiram kad će to bit jer bi se htjela riješit tog Još moram dodati nešto. Gore sam pročitala da je netko napisao da je presuda pravomoćna 8 RADNIH dana. Ako je to tako, onda je moja presuda postala pravomoćna 03.01. (podigla sam kaznu s pošte 22.12., omotnicu nemam ali vidim po netbankingu kada sam plaćala kaznu, a plaćala sam odmah po primitku). Po ovom mi se čini da sam ja možda upala u te okrivljenike po novom zakonu od 01.01. i da sam možda trebala bit bez vozačke od 03.01. do 03.03. A opet, pomoglo bi mi da se javi netko sa sličnim slučajem. Kazna iz 2018, ali pravomoćnost presude u 2019. Ispričavam se svima na tri uzastopna posta, a ne može se izbrisati. Sada vidim da je filip989 također prekršaj počinio u 2018., a da je presuda stigla u 2019. Pa smo po tome u istoj situaciji. Jedina je razlika u tome što je njegovo rješenje postalo pravomoćno odmah ako sam dobro shvatila, a na mojem postoji mogućnost žalbe u roku od 8 dana pa pretpostavljam da je i izvršnost rješenja nakon 8 dana. Pa oprostite što mijenjam pitanje: je li provjerena informacija da se do pravomoćnosti broji 8 RADNIH dana od primitka ako je rok žalbe na presudu 8 dana. Isprike još jednom na 3 posta.
  3. Pozdrav! Zanima me sljedeće: je li građanin dužan uplatiti porez po obračunu poreza ukoliko rješenje kasni? Konkretno: ako osoba do studenog 2018 nije zaprimila rješenje za obračun poreza iz 2016. godine, jer ono nikad ranije nije poslano, može li se osoba žaliti i izbjeći plaćanje? S time da je za 2017 rješenje stiglo i plaćeno je. Rješenje za 2015.-u godinu nije stiglo. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija