Jump to content

Haumea

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Haumea objavio

  1. Postovani, da li je nekim pravilnikom definirana maksimalna visina ograde koja moze biti prema ulici i maksimalna visina ograde koja moze biti uzduz medje sa susjedom? Postoje li takodjer i neki uvjeti na vrstu ograde (zid, metalna i sl.) Ako da, u kojem dokumentu (pravilniku, ...) je to definirano? LP
  2. Kako u vijeme kada je susjed postavio saht na sada spornom dijelu zemljista, nisam ja bila vlasnik, nego moj prednik, da li bi mi se to sada kod suda gledalo kao plus ili minus? S obzirom da bi se moglo smatrati da mu je dozvoljeno da tu stavi saht, jer je moj prednik u posjedu tog dijela zemljista jos i od prije 1972. godine, a ja kao naljednik od 2010. godine., tako da u vrijeme kad je susjed postavio saht (2004.) nisam bila u mogucnosti niti dozvoliti niti zabraniti da stavi saht.
  3. Postovani, zanima me na koji nacin se moze dokazati dosjelost? Naime susjed je podigao tuzbu protiv mene, da sam ogradom zagradila njegov dio zemljista na kojem se nalazi njegov kanalizacijski saht. Prema katastarskom izvodu iz 1972. taj dio zemljista pripada njemu, ali on se u ovih 46 godina nikada nije zalio na to stanje i trazio taj dio zemljista natrag u posjed. Problem je sto se taj dio zemljista nalazi kod moje ulazne ograde u dvoriste i na taj mi se nacin zatvara ulaz. Ulaznu ogradu je sagradio moj pokojni otac 1979. godine, tada se susjed nije nista zalio na stanje. 2004. godine se u nasoj ulici uvodila kanalizacija, i tada je susjed na tom dijelu zemljista postavio kanalizacijski saht. Nazalost mi se zbog toga tada nismo bunili jer smo tada sa susjedima bili u dobrim odnosima, i nismo poznavali katastarsku i pravnu situaciju. Sud je sada odredio sudskog vjestaka koji izlazi na teren. Moze li se tako dokazati dosjelost? Moze li mi se zatvoriti ulaz u dvoriste?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija