Jump to content

bartol

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mojim pravnim prednicima Općina je eksproprirala zemljišta 1985. god. u korist nekog bivšeg društvenog poduzeća za gradnju stanova i na tim zemljištima su izgrađene višestambene zgrade. Vlasnicima je bila isplaćena naknada za zemljišta na kojima su izgrađene zgrade, ali ne i za zemljišta na kojima su uređene okućnice tih zgrada, parkovi, dječja igrališta i lokalne ceste. U zemljišnim knjigama ostali su upisani originalni vlasnici. Općina i to poduzeće nisu nikada dali prijedlog za upis. Prošle godine sam stekao ta zemljišta nasljeđivanjem i na njih uredno platio porez. Stambene zgrade su podnijele prijedlog za spajanje KPU i ZK i u zk. ulošku su stavljene plombe. Zanima me kakva je moja uloga u tom postupku i da li imam pravo na kakvu naknadu?
  2. Parcela u vlasnistvu mog pradjeda je bivsom drzavnom granicom izmedju Kraljevine Jugoslavije i Kraljevine Italije bila podjeljena na dva djela sa slicnim brojevima – 286/1 i 286/1/1. U „jugoslavenskom“ dijelu provedena je ostavinska rasprava nakon pradjedove smrti kojom su bile obuhvacene obje parcele i kasnije kroz 70-tak godina upisivani su nasljednici samo na jednoj parceli. Nakon 1945. parcelama su promjenjeni brojevi. Na drugoj parceli i dalje je upisan moj pradjed. Kako to rjesiti? Zbog proteka vremena i broja nasljednika u zemlji i inozemstvu raspravljanje naknadno pronadjene ostavinske imovine mi se cini nemoguce. Tužba posjednika na dosjelost? Pojedinacni ispravni postupak? Neka ideja?
  3. hvala na odgovoru. moje vozilo je već bilo 10-tak metara u kružnom toku, otprilike ispred mjesta gdje se uključivalo vozilo koje me udarilo. pitanje brzine sam istaknuo jer mi je policija rekla da je to bitno jer da sam vjerojatno vozeći prebrzo kasnije prošao crtu uključenja u kružni tok pa se našao ispred vozila koje se uključilo ranije čime su se složili sa verzijom druge stane koja tvrdi da sam se "podvukao" ispred njega. radi se o kružnom toku sa jednom trakom gdje je označeno znakom na ulazu da vozila unutar njega imaju prednost. zanima me da li prekršajni sud više cijeni komentar policije ili dokaze kao što su fotografije mjesta i kuteva oštećenja i tragova na tlu?? tragovi kočenja nisu mjereni (za što mislim da je važno)
  4. U kružnom toku (na prilazima kojeg je označeno da ima prednost) doživio sam sudar tako da je u moja desna vrata prednjim dijelom udario auto koji se uključivao sa desna. Policija izjavljuje na očevidu da nije moguće točno utvrditi tko je tu kriv jer se ne zna tko se je točno prvi uključio u kružni tok pa šalju prijavu prekršajnom sudu da odluči. Ja sam išao puno brže i nisam primjetio auto koji se uključio sa desna kao što i on nije primjetio mene. Kao propust ističu moju brzinu. Kakva bi tu mogla biti odluka? Podjeljena krivnja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija