Jump to content

Ravnjaci

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Ravnjaci

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Postovani, u medjuvremenu sam pronasla vasu stranicu sa objasnjenjima pojma plodouzivanja te bih htjela zamoliti odgovor samo na zadnji dio pitanja, to jest, sto je relevantnija informacija o stvarnom stanju vlasnistva, ona iz Posjedovnog lista ili ona iz Vlastovnice i mogu li one biti razlicite ili je u ovom slucaju stvar u gresci, to jest, azuriranju informacija? Najljepsa hvala!
 2. U zgradi koja ima 12 jedinica (stanova / poslovnih prostora) je upisano 12 vlasnika, te u vlastovnicama (Zajednicki informacijski sustav zemljisnih knjiga i katastra oss.uredjenazemlja.hr) za svaku jedinicu stoji "suvlasnicki dio: 1/12 etazno vlasnistvo s kojim je povezano vlasnistvo na stanu (opis stana)" te ime vlasnika. Medjutim, Prijepis posjedovnog lista (isti zajednicki informacijski sustav) pokazuje da je osoba tzv PLODOUŽIVATELJ. Moze li mi netko objasniti sto taj pojam u ovom slucaju znaci i koja je od dviju informacija vaznija ili je mozda u pitanju greska? Ispricavam se ako nisam pravilno oznacila ovaj upit, ne znam tocno koja grana prava se ovakvim pitanjima bavi. Unaprijed hvala! S postovanjem, J. Ravnjak
 3. Wow, dobra vijest! Najljepsa hvala! Srdacno, Jasmina
 4. Postovanje! Moji roditelji su vlasnici malenog stana na Jadranu, a ispod njih je prije skoro 20 godina susjed kupio jednu prostoriju, tzv. konobu. On je odmah odsjekao cijevi iz nasega stana, koje vode u zajednicku septicku jamu. Time nam je onemogucio koristenje odvodinih instalacija i samoga stana. U medjuvremenu je prouzrocio i razna ostecenja na stanu. Kad sam ga poslije nebrojenih pokusaja rjesavanja problema mirnim putem nakon nekoliko godina pomislila tuziti, receno mi je da je stvar zastarjela. Moze li mi netko pojasniti gdje da nadjem informacije u vezi zastare u ovakvim situacijama? Cijela prica je predugacka i prekomplicirana, ali ako je potrebno, mogu dati jos detalja. Unaprijed hvala, srdacan pozdrav!
×
×
 • Napravi novi...