Jump to content

Bizon23

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani članovi Legalis portala, zanima me je li zakonski izvedivo da sadašnji radni odnos stavim u stanje mirovanja kroz statut neplaćenog dopusta, osnujem novi radni odnos te se, po potrebi, vratim na stari radni odnos ukoliko mi se ovaj novi iz bilo kojeg razloga ne svidi? Unaprijed Vam hvala na odgovoru! S poštovanjem.
  2. Poštovani članovi Legalis portala, molim Vas za Vaše cijenjeno mišljenje u vezi sa napisanim. Zanima me da li bi nezakonito pribavljeni dokazi na način da se nekome naruši privatnost i ugled bili valjani na sudu u procesu pokretanja kaznenog postupka kojim bi se okrivljenika teretilo za tešku pronevjeru novca u iznosu od nekoliko desetaka milijuna kuna(cca 50 milijuna kuna)? Koliko sam upućen, u zakonu postoji odredba da u slučaju teških kaznenih djela nezakonito pribavljeni dokazi nauštrb nečije privatnosti ili ugleda mogu biti uzeti kao valjani dokazi. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru! Srdačan pozdrav
  3. Poštovani, zanima me mogu li ja kao tužitelj koji imam prebivalište u gradu Zagrebu pokrenuti tužbu protiv tuženika koji ima austrijsko državljanstvo i živi u Austriji pri Općinskom građanskom sudu u Zagrebu ukoliko se predmet sudskog spora odnosi na nekretninu koja se nalazi u Primorsko-goranskoj županiji? Naime, komplicirano bi mi bilo svaki put kada bude zakazano ročište ići na drugi kraj države, a od Općinskog građanskog suda u Zagrebu sam udaljen nekoliko stotina metara. Unaprijed hvala!
  4. A što bi to točno trebalo značiti da mi nekretnina nije predana u posjed? Koja je u biti razlika između posjeda i vlasništva?
  5. Ispričavam se na nesporazumu. Podstanar plaća najamninu mome bratu. Dakle, trenutni vlasnik stana u očima tih podstanara je još uvijek moj brat. Moj brat ujedno plaća i dio režija od tog stana koji po zakonu nisu dužni plaćati podstanari kao što je, primjerice, pričuva, osiguranje stana, itd.
  6. Prije svega, ispričavam se što Vam odgovaram sa zakašnjenjem od puna dva tjedna, ali jednostavno nisam bio u mogućnosti ranije Vam odgovoriti. Moj brat trenutno stanuje u stanu svoje majke, dok ja trenutno živim i radim u Njemačkoj. Što se tiče ta dva stana koja su bila predmet darovnih ugovora između mene i moga brata, u njima trenutno žive podstanari.
  7. Dakle ovako. Imam brata. On je vlasnik dvosobnog stana u Zagrebu, a ja sam vlasnik jednosobnog stana, također u Zagrebu. Mi smo usmeno sklopili sporazum da se zamjenimo za nekretnine. Dakle, sklopili smo dva darovna ugovora isti dan kod istog javnog bilježnika. Jednim darovnim ugovorom mi je brat poklonio svoj dvosobni stan, a drugim darovnim ugovorom sam ja njemu poklonio svoj jednosobni stan. Moj se brat uredno uknjižio kao vlasnik mog stana, a danas kada sam otišao u gruntovnicu uknjižiti se kao vlasnik njegovog stana, zemljišno knjižni referent koji radi na šalteru mi je rekao da se ne mogu uknjižiti jer je moj brat svoj stan prije 6 mjeseci darovao svojoj majci koja je jučer došla u zemljišne knjige i predala svoj ugovor o darovanju na uknjižbu sklopljen prije 6 mjeseci. Znači, ovdje se očito radi o smišljenoj prijevari od strane moje majke i brata. Ostao sam bez stana. Mogu li podnjeti tužbu protiv svog brata?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija