Jump to content

zokaosijek

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na prof u usporedni izračun mirovina   
    Poštovani ledena_kisa,
    bravo, hvala, takvom sam se odgovoru od Vas i nadao.
    Prilikom izračuna iznosa starosne mirovine po općem propisu ZOMO u 2023.g. odredili bi mu polazni faktor ZOMO od 1,27.
    Samo još jedno pitanje, Vaš primjer ima provedenih 61 mjesec u borbenom sektoru tijekom Domovinskog rata, koliki bi mu polazni faktor ZOMO odredili prilikom istovremenog određivanja iznosa starosne mirovine i po ZOHBDR ?
  2. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na Kruno76 u žalba ili...   
    Slavonski i Šokci moji i sva ostala braća po oružju svakako vam hvala na razumijevanju, ali me stalo žulja ovaj postotak koji nije u zvezi rata jer nemam ništa drugo osim rata a oni ocjene da je jel to ima osnove za žaliti se, hebiga rat me zeznuo i školu nisam završio zato možda i nerazumljivo postavim pitanje 
    Nixon1973, Skywalker007 hvala vam na odgovoru 
  3. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na Nixon1973 u žalba ili...   
    Kolega pozdrav. Ako ste dobili potpunu možete bit sretni jer to je danas premija. Sta se tiče omjera to već i vrapci na grani znaju da se dobija u omjeru invalidnosti. Znaci 30  % Rvi je omjer 30-70.  To je politika unaprijed dogovorila. S MB je spušteno kako će se određivati omjeri na Hzmo.
    Osobno nisam cuja da netko tko ima Rvi 20 i 30 % ima veće omjere od toga. Zbog toga su vam i spustili s 50-50 na 30-70. 
    Moj primjer je kad sam se pojavio da mi se dokumentacija provizorno pogledala brzinski. Traženo mi je rješenje da se vidi kolika mi je inv. Prema toj invalidnosti je i omjer. U mom slučaju to je 20-80%. Iako mi to nije rekla, nije bilo teško shvatit šta ću dobit. Mene je zanimala potpuna nesposobnost, ali odgovor iste je bio da kako ja to mislim sa 50 god dobit potpunu inv. Ja sam rekao da imam 41 god staža i da se dugo mucim s bolešću što stoji i u dokumentaciji, ali njih to nije briga.
    Referiram se opet na prethodni odgovor nakon žalbe ide tužba. Ja uopće nemam vjere da će se šta promijenit , jer to je njihova odluka koju samo mogu potvrdit.
    Upravni sud jedini to može mjenjati. Moje su info da se jedino tu može dobit zadovoljština. 
  4. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na yaris1990 u Nova godina   
    Administratorima i svim članovima Legalisa svim Hrvatskim braniteljima puno zdravlja i svako dobro u ovoj novoj godini !!
  5. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na buda2 u Izracun   
    Nije bitno kada će te dobiti dionice , već koliko će Vam vrijediti kad ih dobijete.dobit će te nominalnu vrijednost a kad ih utržite kolika će svota biti u naravi.
  6. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na buda2 u Trajno HRVI-Novi izračun mirovine-Postupak   
    Kako je to čudno. Ideš na komisiju a ne znaš zbog čega si bio tamo. I što su vještaci odlučili. 
  7. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na DrWho u Trajno HRVI-Novi izračun mirovine-Postupak   
    Vrlo dobar podsjetnik što se podnošenja 1-IN obrasca tiče. Pridružujem se zahvali na pitanju i odgovoru.
  8. Sviđa mi se
    zokaosijek je dobio reakciju od prof u Trajno HRVI-Novi izračun mirovine-Postupak   
    To je do doktorice njegove. Ona njega šalje po njegovom zahtijevu,zato mora platit. Ona ga mora slati kao njegov doktor pa nece ništa platit.  To je sva istina. Neka zahtijeva da ga doktor šalje a ne da on traži.
  9. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na Skywalker007 u Trajno HRVI-Novi izračun mirovine-Postupak   
    Hvala zokaosijek, pa i meni piše na moj osobni zahtjev ali nisam morao ništa platiti. Ok vjerujem da je to do njegove doktorice pa se ona drži toga. Hvala još jednom.
  10. Hvala
    zokaosijek je dobio reakciju od Skywalker007 u Trajno HRVI-Novi izračun mirovine-Postupak   
    To je do doktorice njegove. Ona njega šalje po njegovom zahtijevu,zato mora platit. Ona ga mora slati kao njegov doktor pa nece ništa platit.  To je sva istina. Neka zahtijeva da ga doktor šalje a ne da on traži.
  11. Sviđa mi se
    zokaosijek je reagirao na vukovar u Sretan Božić i Novu 2022 godinu   
    Svim moderatorima i posjetiteljima foruma , a posebno Hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima želim Sretan Božić i Novu 2022 godinu
    Vukovar
  12. Hvala
    zokaosijek je reagirao na Keruzino u Mirovina   
    Hvala na odgovoru,puno zdravlja zelim svima u ovom teskom vremenu...
  13. Hvala
    zokaosijek je reagirao na Skywalker007 u Odbijenica HRVI   
    Poštovani peksa5555 imam jedno pitanje koje zanima moje kolege. Zanima nas ako ste u 11.2017. prvi put dobili rješenje II stupne komisije na 20 % privremeno kada ste drugi put išli na komisiju da li poslije 11.2018. tj. nas zanima ako ste išli poslije 11.2018. s kojim datumom su vam stavili to drugo rješenje na novih 20 % da li zadnji datum ili onaj stvarni datum kad ste izašli na komisiju, a možda su u vašem slučaju napravili sve u roku. To nam nije jasno da li se datumi vežu ili između komisija ima prostora pa se to može razvući na 5,6 godina. Kolegica je dobila prvi put 20% privremeno do 09.2019. i još nije dobila poziv za drugu komisiju a prošlo skoro 6 mjeseci. Hvala puno.
  14. Hvala
    zokaosijek je reagirao na Dinko73 u Odbijenica HRVI   
    Ni meni ovo nije jasno. Ako može podatak kojeg datuma ste dobili rješenje 20% rvi privremeno i kojeg datuma ste ste drugi put izašli na  komisiju na kojoj su Vam ponovo dali privremeno?
  15. Hvala
    zokaosijek je dobio reakciju od Skywalker007 u Odbijenica HRVI   
    Jedno pitanje Poštovani peksa5555, jel ste vi išli po novom zakonu ili starom?  Pitam zato što je novi zakon stupio na snagu 17.12.2017 i niste mogli doci vec na 3 -ći izlazak. 
  16. Hvala
    zokaosijek je reagirao na Skywalker007 u Potvrda-neizdavanje-nacin kako do iste   
    Poštovani zokaosijek kako sam i ja Osječanin, bok lega. Obijavio sam ja tu uredbu o metodologiji vještačenja 2018. ovdje na legalisu i znam da ide 3 godine privremeno i znam 10 ljudi osobno koji su radili sa mnom da su tako dobili. Međutim znam da je jedan od mojih zapovjednika koji je u Zagrebu u zapovjedništvu dobio za stalno Hrvi ali vjerujem da je imao od prije Hrvi i da je tako radio do 2019. i da za to nitko nije znao dok nije otišao u mirovinu, pa mislim da je to tako moguće.
  17. Hvala
    zokaosijek je dobio reakciju od Skywalker007 u Potvrda-neizdavanje-nacin kako do iste   
    Sve jasno poštovani lega ali ključna riječ je ,citiram DO 3 GODINE. A sad zakon je jedno a njihove odluke drugo. Vidjet cemo kad se prvi koji dobije ,javi tu.
  18. Hvala
    zokaosijek je dobio reakciju od Dalmacija74 u Hrvi riješene   
    Trebao bi
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija