Jump to content

daraI

Korisnik
  • Broj objava

    57
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Dali je rijeć o privatnom vrtiću, jer sam slićan problem i ja imala. Njihova teorija je bila da sam upisala dijete 15-tog u mjesecu platila bih pola cijene. A upisala sam ga 12 u mjesecu i morala sam platiti cijeli mjesec što nije pošteno ali kome se žaliti kad je takva politika plačanja.
  2. Dali možda netko ima još kakvo mišljenje bila bih zahvalna?
  3. postoji tvrtka A i B direktor je isti. radniku se treba uručiti poslovno uvjetovani otkaz, (radnik je zaposlen na neodr. 2 god, Radnik je zaposlen u tvrtki A a obavlja i poslove tvrtke B koji nisu opisani u ugovoru o radu.U tvrtki A zaposleno je manje od 20 ljudi a u Tvrtki B više od dvadeset ljudi. u tvrtki B je potreban radnik u svojstvu direktora koji bi se imenovao od uposlenih ili bi se uposlio novi. Ako bi se uposlio novi dali se treba taj posao ponuditi radniku kojem se sprema posl.uvj.otkaz, jer se radi o poslu za koji se traži VSS a nju ima i otpuštajući radnik. Dali taj radnik se može žalit na zaštitu svojih prava na temelju toga što mu se: - taj novi mogući posao direktora nije ponudio - što je radio poslove Tvrtke B a prijavljen je u tvrtki A i dali mu se treba ponuditi drugo radno mjesto, iako mislim da ne treba jer prema novom zakonu poslodavac je dužan ponuditi drugi posao ako zapošljava više od 20 radnika. ali otpuštajući radnik je prijavljen na tvrtku A gdje je manje od 20 radnika???? Ak me netko razumije
  4. ne razumijem što s tim želite reći zar se kolegica ne može posavjetovat s drugim kolegama, višak mišljenja nije na štetu a osim toga nema takvog slučaja na postu.
  5. zanima me jedna stvar. kolegica je zaposlena na neodrđeno kao pravnik i bila je na porodiljnom, u međuvremenu dok je bila na porodiljnom poslodavac unajmi odvjetnika koji za njega obavlja pravne radnje besplatno i naplačuje se od stranaka,po povratku kolegice s porodiljnog u roku od tri mjeseca poslodavac joj želi uručiti otkaz ugovora pod isprikom da pravnik više nije potreban. Zanima me koja su njezina prava? Ja bi ga prijavila inspekciji? dali netko možda ima još kakvu ideju?
  6. molim za jedan meni važan upit? dali možda netko od cijenjenih kolega zna dali Općinski načelnik može biti i predsjednik Nadzornog odbora poduzeća koje je u vlasništvu Općine? Dali je to sukob interesa?
  7. daraI

    FIDIC

    dali mogu dobiti sve Fidic ugovore ako je moguće? osobito investicione radove, svejedno na kojem jeziku, e-mail darija.flas@rvd.hr
  8. Poštovani! Vidjela sam da se o ovoj temi već raspravljalo, krenula sam s ovom temom s interesom o polaganju pravosudnog ispita u Bih. Zanima me ako itko zna dali se pravosudni položen u bih priznaje i u Hrvatskoj. Dali pravnici iz Hrvatske imaju pravo polagati pravosudni u Bih i pod kojim uvjetima Hrvatskim ili Bih.
  9. Dali mi netko može objasniti što su tvrtke kćeri i kako se spajaju domaća i strana tvrtka, na što se sve treba paziti, gdje to mogu pronaći?
  10. Jel moguće da se nakom prigovora na prekršajni nalog dostavi presuda kojom se prigovor odbija bez poziva na ročište.
  11. Dali netko zna kako se računa naknada za porodiljni?
  12. dali se može ići na osobno uvjetovani otkaz, kakve radnje se moraju poduzeti, to mi ostaje jedini način da radnik dobije naknadu s burze.
  13. treba mi odgovor vrlo brzo, dali mi netko može pomoći?
  14. dali mi netko može pomoći kako napraviti pravno valjani prestanak ugovora o radu na neodređeno vrijeme, od strane poslodavca.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija