Jump to content

Maj@

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

208 pregleda profila
  1. Pozdrav svima ovo pitanje nisam znala gdje postavit pa sam pisala ovdje naime zna li netko da li ima negdje neka stranica gdje se mogu uputiti pohvale ili kritike na racun rada odvjetnika nesto kao preporuke za klijente?
  2. Da u pravu ste samo sto sam ja udaljena bar 300 km od suda pa molim odvjetnika da to ucini za mene.Hvala vam puno na informacijama
  3. Uredu hvala, pitam vas jer po mome proracunu rok je vec istekao ako sam dobro racunala a to je 15 dana od objave na plocu tj preuzimanja obje stranke i trazena je pravomocnost no sud odredio duzi period tak da izadje skoro na mjesec dana
  4. Imam jos jedno pitanje ako mozete pomoci kada je u pitanju presuda na oglasnoj ploci i kada istekne rok 15 dana za zalbu i ne bude upucena zalba na presudu da li je tada moguce da sud produzi taj rok iz nekog razloga ili je to zakonom odredjeno na tih 15 dana i zasto sud odredjuje duzi period od toga ako na presudi pise 15 dana ?
  5. Hvala na pomoci. Sacekat cu jos izgleda... u svakom slucaju oduzilo mi se vec 6mjeseci za nesto sto su predpostavljali max 1 mjesec kad smo pregovarali... ali valjda ubrzo bude sve gotovo.hvala jos jednom
  6. Pozdrav opet ja sa pitanjima naime presuda je donesena i dostavljena mom odvjetniku koji je uzeo 14.1 a na iglasnoj za drugu stranu je bila od 24.1 i pise da oglas aktivan do 1.2 to jest danas. Mene zanima da li mogu vec traziti pravomocnost jer je meni isteklo 15 dana ili kako ? Da li se jos mora nesto cekati?
  7. Sad razumijem .. ja vam se najiskrenije zahvaljujem na vasim odgovorima i savjetima uistinu ste mi jako pomogli.Veliko hvala. Sve najbolje vam zelim.
  8. Ja se izpricavam ali nisam najbolje razumila.. da li po mom tj moga odvjetnika preuzimanju presude pocinje teci zalbeni rok ili se ceka da i druga strana preuzme presudu sto u mom slucaju sigurno nece biti pa da se jos i ceka objava na oglasnu pa tek onda pocinje rok zalbe uglavnom mene brine ukupan broj dana od dana moga preuzimanja presude i da li se racunaju i vikend ili samo radni dani. Hvala na informacijama.
  9. Razumijem.Presuda je donesena sad cekam taj rok da prodje odnosno da je primim prvo pa da pocne teci zalbeni rok i nadam se bez zalbe bivseg.Zanima me jos jedno kad su poslali nama ta rjesenja da li su i njemu tj bivsem poslali ili je opet na oglasnu islo zanima me jer ne znam da li se ceka ukupno 15 dana ili plus objava na ploci?
  10. Hvala nadam se sto prije i to da se zavrsi.A zar presuda ne postaje pravomocna istekom posljednjeg dana roka za zalbu?
  11. Da razumijem iako se nadam da se ta zalba nece dogoditi... nadam se sto prije presudi
  12. Pozdrav i hvala na savjetu ..I da , tako je bilo.Ostaje da cekam tu presudu.Nisam sigurna koliko ce to potrajati naravno kad prodju objavu na oglasnoj i sve zalbene rokove.
  13. Pozdrav evo blizi se rociste neki savjet sta i kako da se ubjedi sudce da se donese presuda na ovom rocistu obzirom da vec traje dugo (kolovoz predana tuzba) napominjem da je razvod tuzbom mojom i da je 6 god bez ikakvih kontakta izmedju nas a i to da druga strana nije primila poziv nego je isti isao na oglasnu.Koji su najbolji argumenti u moju korist? ( razvod bez djece i bez imovine) hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija