Jump to content

Crni Slavonac

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

178 pregleda profila
  1. Upravo sam se vratio s CZSS vezano za izradu osobnih. Da prenesem ono što su meni rekli u pravnoj službi CZSS, možda može nekome koristiti tko ima sličan slučaj. Centar može i ima ovlasti izdati nekakav nalog, riješenje po kojem bi jedan roditelj, podnositelj zahtjeva za osobne ili putovnice mogao dići iste dokumente. No, CZSS mora u svom izvješću, suglasnošću navesti razloge zašto jedan, isti roditelj koji je dao zahtjev za dokumentom može i podićii iste dokumenate. U praksi oni, CZSS daje takav nalog samo u posebnim slučajevima: Kada se jedan roditelj ne odaziva ili ne odazove Centru, kada je djetetu potrebna hitna operacija, kada jedan roditelj nema kontakte s dijetetom od rođenja djeteta i još ne ispunjava svojeo baveze kao roditelj i još u nekim posebnim slučajevima. Navodno, kako CZSS kaze: "Oni se povode interesom djeteta" Centar moze odgovarati za svoju odluku ali samo svome ministarstvu, nema pravnih posljedica za njih. Budući da sam se ja odazvao i odazivam redovno Centru, izvršavam svoje obaveze kao roditelj Centar nema argument da da svoju suglasnost da isti roditelj podigne zatražene dokumente. U mome slučaju drugi roditelj to mora putem suda ishodovati a sud mora saslušati obadva roditelja.
  2. Još jedno pitanje: Na zadnjem ročištu, mada je sutkinja pozvala pretstavnike Centra, nitko sa CZSS se nije odazvao na ročište a nisu niti opravdali niti najavili svoj (ne)dolazak. Krše li CZSS zakon nepoštivanjem suda? Dali postoji sankcije za takav čin CZSS? Što ja kao stranka u postupku mogu učiniti na taj čin CZSS?
  3. Danas u namjeri da odgodim termin na CZSS, vezano za izradu dječiji dokumenata, osoba iz njihove pravne službe mi je odgovorila da ono neće bez moje suglasnosti idati odobrenje za izradu dokumenata. Oni to rade samo u posebnim slučajevima kada jedan roditelj nije dostupan il u nekim drugim posebnim slučajevima. Ali moja žena može podnjeti zahtjev za izradu osobnih iskaznica i moze podnjeti zahtjev za izradu putovnica ali iste dokumente moze samo drugi roditelj podići. Osoba iz pravne službe mi je odgovorila da te dokumente ne moram ja podići ako ne želim. To može biti "tricky", jer bi onda mogla biti situaciju, korak bliže do dokumenata, zatim netko bi mogao zaražiti da se dokumenti predaju roditelju s kim su djeca trenutno žive.
  4. Znači li to ako CZSS da takvu suglasnost bez moje privole da CZSS krši zakon? Šta tada mogu učiniti da spriječim daljnje ishodovanje dokumenata? U brakorazvodnoj parnici, koja nije još završila, supruga traži od mene dokumente od djece. Ja sam dao svoje argumente u protutužbi, zašto nisam saglasan da se putovnce vrate ili izrade nove. Sutkinja nije potezala tu temu, jer na zadnjem ročištunije više bilo vremena za tu temu. Hvala na dosadašnjim odgovorima!
  5. Ja sam otac maloljetne djece od 6 i 8 godina. Moja žena i djeca imaju dvostruko državljanstvo, hrvatsko i Obale Bijelokosti. U postupku sam razvoda braka a privremenom mjerom djeca žive 7 dana kod majke a 7 dana kod mene. Moja još uvjek žena neprestano inzistira na ishođenju osobih dokumenata za djecu, što sam ja protiv toga. Ovih dana dobio sam poziv od centra, od njihove pravne službe da dođem na centar u svrhu ishođeja osobnih iskaznica za djecu. Može li me centar natjerati da dam svoju suglasnost oko ishođenja dokumenata? Ili može li majki omogućiti bez moje suglsnosti ishođenje dokumenata? Kako sprečiti centar u toj namjeri da joj omogući ishodovanje dokumenata. Imam još mnoštvo pitanja, vezano za razvod braka i vezano na sumnju na više kaznenih djela koja je počinila moja još uvjek žena. (U postupku je razvod braka.), Moj slučaj spada u kategoriju višeg konflikta i rado bi porazgovarao s nekim tko bi mi mogao dati dobar pravni savjet. Imam odvijetnicu ali se on često služi riječju "načelno" u odgovoru na moja pitanja pa me pomalo to zbunjuje. Unaprijed hvala i na onim drugim manje stručnim savjetima ili mišljenjima. Slobodno iznosite svoja mišljenja ali naglasite "po mome mišljenu" ako niste sigurni u odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija