Jump to content

Stari55

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Stari55

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala, olakšali ste mi. Kao što rekoh, nedavno sam u okolini imao sličan slučaj, čovjek je umro, još se nije ni ohladio kada su udovici koja je zadnjih 30 godina s njim dijelila dobro i zlo, na vrata s odvjetnicima zakucali sinovi iz prvog braka koji starog nisu svih tih godina niti čuli niti vidjeli, a kamoli bar posjetili u bolnici u kojoj je ležao tjednima, a potom, kada su ga poslali da umre doma, jadna je žena još tjednima bdjela, hranila ga juhicama, prala, čistila... A sada, kada ste već toliko ljubazni, a budući da smo oboje postali zbog svega paranoični, još jedno, hipotetsko pitanje: Ne daj Bože, ode li ona prije mene, po nekoj logici ja nasljeđujem neki dio i onda opet, nakon mene, dolaze lešinari. Može li to ona riješiti tako da oporučno ostavi sve svojoj kćeri s klauzulom da ja mogu do smrti živjeti unutra? Ili je bolje da odmah prepiše sve na kći s klauzulama da smo mi unutra dok smo živi? Nažalost, imam puno vremena za razmišljanje, a i razloga, o svim tim varijantama. Kažem, ja sam čak razmišljao o fiktivnoj rastavi i da se ja, opet fiktivno, prijavim na nekakvu xy adresu...
 2. Znam da sve možda zvuči grubo, no doista ne želim da mojoj ženi moja djeca (koja mrze i nju i mene) zakucaju na vrata ili pokušaju na bilo koji način dočepati se ikakve imovine. Vidim, ovaj je moj upit imao 50-ak pregleda, no niti jednog odgovora. Ne mogu inzistirati, no mogu ljubazno zamoliti da mi netko stručan odgovori. Naime, kao što rekoh, stvar je prilično hitna. Trenutno ne mogu konzultirati odvjetnika jer sam hospitaliziran i prognoze nisu bajne. A to što je mogućnost da uskoro nestanem, ne samo s ovog foruma nego s ovog svijeta sve realnija je i razlog otvaranja ove teme. Vjerujte, očajan sam. Moja žena koja me voli i jedina brine o meni odbija i započeti takav razgovor jer odbija mogućnost da možda neću dočekati Novu godinu, uvjerena je u oporavak. Ja više nisam. Doista, ne bih želio da toj plemenitoj ženi koja je doista uložila vlastiti novac, brinula o meni sve ove godine, od kada sam prije desetak godina ostao bez posla s tek povremenim 'fuševima', hranila me, plaćala račune, liječnike... Ne mogu podnijeti pomisao da joj, ako do toga dođe, 'hijene' zakucaju na vrata.
 3. Dakle, slučaj je složen (kao i većina njih): Službeno sam se razveo prije 18 godina, ostavio sve bivšoj i djeci. Uredno izvršavao sve zakonske i nezakonske obveze, no odnosi su, naprosto popucali. Pet godina kasnije ponovo sam se oženio. Sadašnja je žena, na svoje ime, kupila kuću, a prije zaključenja kupoprodajnog ugovora ja sam ovjerio vlastitu izjavu kod javnog bilježnika kako je njezina nekretnina kupljena isključivo njezinim sredstvima stečenim prije našeg braka. Sve, dakle, glasi na nju, ja osobno ne posjedujem ništa. U međuvremenu, zbog određenih nesretnih okolnosti, moji su se odnosi s djecom iz prvog braka dodatno pogoršali, komunikacija je potpuno prestala, nisu me posjetili niti u bolnici iako su znali da je stanje ozbiljno, a nisu čak niti nazvali (iako još uvijek imaju moj broj). Sada sam nedavno imao sličan ružan primjer u okolini i zanima me sljedeće: U slučaju moje smrti, može li itko osim moje žene (koja je i vlasnica) polagati ikakvo pravo na bilo što? Je li dovoljna činjenica da je ionako sve njezino vlasništvo (uz spomenutu moju izjavu) ili imam na raspolaganju još neke pravne instrumente (oporuke, izjave, itd), kako bih bio 100% siguran da nitko od moje bivše obitelji i djece s kojima ne komuniciram nema pravo polagati ikakvo pravo na tu nekretninu? Razmišljao sam čak i da se formalno razvedem i formalno prijavim negdje, samo da se tako nešto ne bi dogodilo. Isto tako ukoliko ona 'ode' prije mene namjerava sve oporučno ostaviti svojoj kćeri s klauzulom da ja imam pravo doživotno živjeti unutra. Molim vas za odgovor jer pitanje nije ni hipotetsko niti teoretsko, naime, sve bi se moglo dogoditi vrlo skoro. Hvala unaprijed!
×
×
 • Napravi novi...