Jump to content

Knjižničarka3511

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ne znam je li ovo tema za kazneno pravo, no situacija je sljedeća. Živim u stambenoj zgradi, predstavnica suvlasnika nedavno je primila godišnje izvješće o stanju računa zgrade i, s istim, račun prema kojem naš stan duguje pričuvu za jedan mjesec. Mi ne poričemo da nam je, uslijed korone koja je zadesila i mene i supruga, moguće promaknulo platiti račun, no ono što smatramo neprihvatljivim jest što je predstavnica naš račun, s osobnim podacima mojeg supruga, uključujući i OIB, zalijepila na oglasnu ploču zgrade. Je li ona to imala pravo učiniti te, ako nije, što možemo učiniti i koje su sankcije za takvo ponašanje? Napomenula bih i da predstavnica nije na isti način izvjesila račune ostalih suvlasnika, a dugove stana u kojem ona boravi (riječ je o poslovnom prostoru pa je kao takav izdvojen na popisu prihoda i rashoda) uopće nije istaknula na uvid ostalim suvlasnicima. Molim za pomoć.
  2. Poštovani, živim u manjoj stambenoj zgradi (5 stanova) u Zagrebu, kvart Markuševec. Stanari četiriju stanova u zgradi (među kojima sam i ja) drže kućne ljubimce, no samo životinje iz jednog stana se puštaju u stubištu zgrade bez nadzora, lunjaju zgradom bez povodaca i laju svakog jutra, a stanari, također svakog jutra kad odlaze na posao, iz stana izbace mačku i ostave ju u stubištu. (Ne znam može li se to, kome i kako prijaviti.) Nedavno smo vlasnicu pasa zamolili da pokuša pse utišati kad ujutro odlaze od kuće jer je stubište pored spavaće sobe mojeg stana, nasmijala se i rekla da više sigurno neće lajati ujutro. Otad ih, posljednjih tjedan dana, ostavlja u stanu iako zna da kad ostanu sami nesnosno laju. Tako već tjedan dana od 6:30 ujutro pa do 19h navečer slušamo pseći lavež (ja radim od doma pa se nemam kuda "maknuti"). Zamolili smo je da prestane s tim (može pse povesti sa sobom na posao, ovo je čisto inaćenje), nasmijala se i rekla da neće i da će, pokušamo li pozvati policiju, ona nas prijaviti za uznemiravanje. Što učiniti? Stanari stana koji je na našem katu kažu da ne čuju lavež, ovo je kvart gdje se ljudi ne žele jedni drugima zamjerati, a ja, iskreno, nakon potresa i svega pucam po šavovima jer nemam trenutka mira u vlastitom domu. Postoji li išta legalno što mogu učiniti i kome to mogu prijaviti?
  3. Poštovani, zanima me legalnost mogućnosti stanovanja u poslovnom prostoru/sjedištu tvrtke. Situacija je sljedeća: Prostor je 2010. godine kupila pravna osoba i u njemu registrirala sjedište. Međutim, prostor je od samog početka pa sve do današnjeg dana korišten isključivo u svrhu stanovanja. Budući da mi je djelatnica na MUP-ovom šalteru rekla kako je nemoguće u poslovnom prostoru prijaviti prebivalište/boravište, zanima me kako je to moguće i je li uopće legalno. Nadalje, ukoliko nije, kojim se institucijama moguće obratiti za pomoć? Unaprijed hvala i lijep pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija