Jump to content

arkadija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U vlastovnicu (list B) upisani su ostavitelj i ovrha na nekretnini prodajom i namirenjem ovrhovoditelja na temelju rješenja o ovrsi iz 2001.g.
  2. Zahvaljujem na uputama. Radi se o pravu zaloga kao osiguranju za povrat kredita banci. Banka je nekoliko puta bezuspješno pokušala prodati kuću. Par godina su stizale obavijesti o iznosu duga nešto većem od glavnice, ali već dugo ništa. Pretpostavljam da se banka ne bi pokušavala naplatiti od maloljetnih nasljednika, ali hoće li od roditelja?
  3. Poštovani, možete li ikako procijeniti hoće li centar za socijalnu skrb uvažiti stav roditelja da je nasljedstvo opisane nekretnine prevelik teret za djecu i njih ili će tražiti da je prihvatimo bez obzira na sve? Postoji li neka uobičajena praksa?
  4. Poštovani, moja maloljetna djeca će na temelju oporuke naslijediti kuću opterećenu hipotekarnim dugom iz 1997. g. koji nikad nije otplaćivan. Uz to, kuća nije dovršena, nije održavana i bila je poplavljena. Dug je još uvijek manji od trenutne vrijednosti kuće. Ne želim djeci takav teret. Mogu li roditelji odbiti nasljedstvo u ime djece ili odlučuje centar za socijalnu skrb? Postoje li ikakvi uvjeti za otpis hipotekarnog duga ili bi banka nakon promjene vlasništva odmah zahtijevala povrat duga? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija