Jump to content

ive.m

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ive.m objavio

  1. Zahvaljujem Ruby na pomoći...... sad mi preostaje Upravni sud pa ćemo vidjeti ishod ove pravne zavrzlame.
  2. Sad slijedi Upravni sud i nadam se obustava vještačenja prvog stupnja. Kako u riješenju nema spomena o vještačenju prvog radnog mjesta ja sam sačuvao dostavnicu nadam se da će na sudu poslužiti kao dokaz ili se pak varam.....
  3. Ja sam potpisao ugovor za drugo radno mjesto nakon podnošenja zahtjeva za vještačenje. Poslodavac je u prijateljskoj vezi s socijalnom radnicom koja radi na vještačenju "pouzdano znam" i nakon mog potpisivanja ugovora drugog radnog mjesta poslodavac je poslao dopis zavodu za vještačenje da se obustavi vještačenje za prvo radno mjesto i da me se vještači za novo radno mjesto s kojim ne ostvarujem prava i mirovinskog s obzirom da imam profesionalno oboljenje. Vještaci su prihvatili dopis od poslodavca iako to nisu ni tražili . Uvidom u predmet sam to saznao. Žalio sam se al središnja služba vraća na prvi stupanj i i pokreće iznova postupak "nepovoljno po mene". Nema spomena od prvog vještačenja.
  4. Da napomenem ja sam pozvan i izvještačen za prvo radno mjesto, ali nisam NIKAD dobio to rješenje. Mjesecima je predmet stajao u sustavu kao da nisam ni obavio vještačenje. Da bi mi na kraju došlo rješenje o vještačenju drugog radnog mjesta na koje nisam ni dobio poziv niti sam prisustvovao. Hvala na pomoći....
  5. Vještaci se na zahtjev doktorice opće medicine .Podnosi se prema hzmo procjena radne sposobnosti ,a hzmo predaje zavodu za vještačenje.
  6. Pozdrav svima evo ako mi neko može odgovoriti na pitanje o postupku vještačenja radne sposobnosti. Zanima me ako ste pozvani s dostavnicom i pozivom na vještačenje za radno mjesto koje je ispunio poslodavac "obrazac 2 IN" i dalje ste u radnom odnosu i poslodavac vam promjeni drugo radno mjesto u toku vještačenja . Dali se prvo treba izvještačiti radno mjesto koje je podnešeno u zahtjevu prema obrazcu 2 IN ili se vještači novo radno mjesto na koje je poslodavac radnika rasporedio u toku vještačenja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija