Jump to content

Autoos114ke

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Autoos114ke je dobio reakciju od prof u Izračun mirovine   
    Puno hvala na odgovoru jer sada primam starosnu za dugogodišnjeg osiguranika 3615 kuna tako da se neću žaliti.
  2. Sviđa mi se
    Autoos114ke je reagirao na kameni2 u priznavanje hrvi   
    opna prvostupanjskoostite ako sam promašio grupu,novi sam na forumu na prvostupanjskoj u smiciklasovoj mi priznali 40 posto ,t285d na reviziji iz ZAGREBA dobijem t285a laki oblik ptsp manje od 20 posto,poslao žalbu ima li ko iskustva hvala 
  3. haha
    Autoos114ke je dobio reakciju od prof u Odlazak u mirovinu   
    Podnio sam zahtjev za jednu i za drugu mirovinu sad neznam u kojoj sam mirovini.na izračunu mi piše starosna dugogodišnji osiguranik.
  4. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na prof u braniteljske mirovine   
    Poštovani teaipetar,
    Jeste li dragovoljac ?
    Privitak prikazuje vrijeme odlaska u starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika. Izračun mirovine je simulacija kao da Vam je PVB iznosi 1,0001, to jest kao da ste cijeli radni vijek primali prosječnu plaću u državi.
    Iznos minimalnih mirovina Vam pokazuje ispod kojeg iznosa neće biti Vaše starosne mirovine po oba zakona.
    Lijep pozdrav

  5. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na teaipetar u braniteljske mirovine   
    Poštovani
    Mene kao hrvatskog branitelja zanima, rođen sam 27.07.1960. g imam 38 godina i 6 mjeseci radnog staža, za vrijeme domovinskog rata sam bio u radnom odnosu i imam 540 dana borbenog sektora.
    Mene zanima  kada stječem pravo na starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika i da li ovih 540 dana ulaze u staz prema posebnim propisma.
    I ako bi mi mogli izračunati iznos mirovine prema zakonu o ZOMO I Zakonu o hrvatskim braniteljima koja bi mi bila povoljnija?
    Hvala!
  6. Hvala
    Autoos114ke je dobio reakciju od prof u Odlazak u mirovinu   
    Profesore puno vam hvala .kada dobijem rješenje javim vam kako su mi obračunali mirovinu.sve najbolje za božićne i novogodišnje praznike.
    Puno pozdrava.
  7. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na prof u Odlazak u mirovinu   
    Poštovani,
    Radi usporedbe tražili ste i ove podatke.

  8. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na prof u Odlazak u mirovinu   
    Poštovani,
    Ako Vam vojni dio bude 30. % to bi izgledalo ovako.

  9. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na malicovjek u Odlazak u mirovinu   
    Obavezno pricekajte 14.12.2018.god. dan izglasavanja novog izmjenjenog ZOMO-a u saboru, a nakon toga biti cemo pametniji jer ziher je ziher i gotovo je tek kad je gotovo. 
    Evo i moje tablice izracuna malo sam je pofarbao da nije onako bezlicna crno - bijela , jedna je boja za izracun u 2018.god., a druga za izracun u 2019.god.

    Postovani prof, vam je odgovorio i na vasu zadnju recenicu " Molio bih i posebno izračun mirovine hrvi 20%privremeno godinu dana "
  10. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na malicovjek u Odlazak u mirovinu   
    Bilo je, ali u konacnom prijedlogu izmjena ZOMO-a kojeg je vlada poslala u sabor u drugo citanje taj dodatak - bonifikacija je izbacena iz tog konacnog prijedloga novog ZOMO-a pa tako za dugogdisnje osiguranike tog bonusa vise nema poslje 01.01.2019.god.
    Za sad vam do kraja 2018.god ostaje ovaj sadasnj bonus - dodatak od 0,15% po mjesecu daljnjeg rada nakon navrsenih 60 godina starosti.
    Po novome od 01.01.2019.god. ako bi nastavili raditi nakon 65 godine zivota, startali bi od "nule" i poceli bi skupljati novi ciklus bonusa od 0,34% po svakom mjesecu daljnjeg rada.
  11. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na Šime2 u Odlazak u mirovinu   
    Dobio sam informaciju da mi ovih dana dolazi poziv za vještačenje temeljem dokumentacije koju sam predao u HZMO za braniteljsku invalidsku mirovinu. Ima li netko iskustva po tom pitanju? Koliko traje, kako izgleda to vještačenje i jel idem samo na prvostupanjsko ili zovu i na drugostupanjsko? U kojem roku drugostupanjsko potvrđuje ili ne potvrđuje odluku prvostupanjske komisije?
    Vjerujem da na forumu ima onih koji su u invalidskoj mirovini pa bih molio da me malo informirate!
    Hvala svima koji se jave!
     
  12. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na prof u Odlazak u mirovinu   
    Poštovani,
    Pripada Vam onoliko koliko sam Vam pokazao u tablicama,Starosna braniteljska Vam je manja nego starosna mirovina po općem propisu ZOMO ako se umirovite 31.12.2018.g.
    Lijep pozdrav
  13. Hvala
    Autoos114ke je reagirao na malicovjek u Odlazak u mirovinu   
    Postovani kakve su intencije od strane vladajucih u zadnjih dvije godine pa i od vlade prije ove ministra Oreskovica njihov stav je da oni koji idu u mirovinu za "dugogodisnje osiguranike" vec samim time su nagradjeni jer relativno rano idu u starosnu mirovinu bez penalizacije, pa ih netreba dodatno nagradjivati jos i sa dodatkom - bonusom za daljnji rad nakon navrsenih 60 godina zivota.
    Veliki AKO, ali sumnjam, ipak neko nekako nametne vladajucima (neznam ko - oporba, vidite da im redovito odbijaju amandmane) da i dugogodisnji osiguranici imaju pravo na bonifikaciju - dodatak od 0,34% po mjesecu daljnjeg rada, onda je za vas situacija dvojbena i sarena.
    Naime kao sto ste napisali 04.01.2019.god. navrsavate pravo na starosnu mirovinu, ali prema clanku 26., stavak 2., tocka b)., ZOPHBDR-a, " dobna granica za stjecanje prava na starosnu mirovinu propisana Zakonom o mirovinskom osiguranju snižava se za po jedan mjesec za svaki mjesec sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u borbenom sektoru ako je u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u borbenom sektoru sudjelovao više od pet mjeseci." , sto znaci da vi vec 01.01.2019.god imate pravo na starosnu mirovinu i automatski nemate pravo na bonus - dodatak, ako bi ga i nakon 01.01.2019. uopce bilo za "dugogodisnjeg osiguranika", namam staklenu kuglu i nemogu znati kako ce razmisljati i kakav stav ce zauzeti neko tamo u HZMO-u nakon 01.01.2019.god. kod izracuna vase mirovine.
    Zato sam pokrenuo dodatnu novu temu "Dodatak - bonus za dugogodisnjeg osiguranika", kako bi cuo vidjenje i razmisljanja ostalih forumasa na konacni prijedlog bonusa - dodatka u novom ZOMO-u.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija