Jump to content

vlad313

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Inače, vlasnik nema nikakvih nekretnina / pokretnina na sebi u RH. Pitanje na koji način bi se i naplatili. Inače koliko sam uspio pročitati iskustva drugih, ne događa se da se pokreću sudski postupci zbog navedeni potraživanja..
  2. Poštovanje, Nastavno na iznad upite, molio bih za mišljenje vezano za dobivenu kaznu, odnosno poziva za podmirenje tražbine prije pokretanja sudskog postupka, za parkiranje. Radi se i parkiranju iz 2016. godine iz Splita. Automobil je registriran u BiH te je došlo na vlasnika u BiH. Iznos je na 105 Eura, od čega je iznos same DPK 8 eura. Ostatak se odnosi na trošak ovlaštene tvrtke za potraživanja. Da li je moguće platiti kaznu samo na iznos DPK (cjelokupni iznos mi se čini previsokim)? Kada bi uopće nastupila zastara na predmet - nakon 5 godina?
  3. Izdali su parking kartu s reg.oznakom. Radi se o Vinkovcima.
  4. Poštovanje, Molio bih vas za mišljenje / savjet. Naime, dobio sam kaznu za parkiranje odnosno opomenu pred ovrhu za plaćanje dnevne parking karte. No radi se o tome da imam kartu za parkiranje. Kada se navedeno dogodilo, parking karta se nalazila ispod vjetrobranskog stakla (na udubljenju). Nikako mi nije bilo jasno kako se nije mogla vidjeti parking karta. Nakon toga sam poslao prigovor (e-poštom), na to se operater uopće nije obazirao već je ustvrdio da se DPK mora platiti jer parking karta nije bila na vidljivom mjestu. Tako da sam dobio opomenu pred ovrhu. Tako da me zanima mišljenje da li platiti kaznu (nije prevelika) ili čekati prijedlog ovrhe pa uložiti žalbu, te kakva bi bila daljnja procedura (nisam imao ovršne postupke pa nisam najupućeniji)? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija