Jump to content

Gogilica1

Korisnik
 • Broj objava

  14
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Gogilica1

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, Radila sam u Njemačkoj kao medicinska sestra i imam nostrificiranu diplomu u Njemačkoj. Trenutno tražim mogućnost da se zaposlim u Austriji, ali me zanima da li se u Austriji prizna nostrifikacija diplome iz Njemačke ili moram to ponovno sve proći u Austriji.
 2. Poštovani, Zanima me da li postoji mogućnost sklapanja izvansudske nagodbe oko smanjenja alimentacije zbog promijenjenih okolnosti kod javnog bilježnika ili isključivo mora biti tužba za smanjenje alimentacije pokrenuta kod suda. Ukoliko postoji mogućnost nagodbe molim primjerak ako netko ima ili primjerak tužbe za smanjenje alimentacije. Zahvaljujem unaprijed
 3. Poštovani, Molim ako mi netko može odgovoriti na moj upit. Zanima me da li postoje neke posljedice za stanodavca ako stanodavac ne prijavi podstanara u Poreznu (sklopljen Ugovor o najmu), a prijavi podstanara u MUP-u?
 4. Da, samo što bi kupca trebala pronalaziti ja (jer ona nema kupca), i ako ga ne pronađem (po njenom odgovoru - neka auto stoji i dalje). Osim toga kod te druge strane se nalazi ključ i dokumenti od auta, kod mene je samo rezervni ključ i ključ od garaže. Na moj upit da mi da ključ i dokum. odgovor je da ću dobiti kad se dogovorimo za cijenu i kad bude isplaćena???????? Što na to reći?
 5. Molim pomoć ako mi netko može odgovoriti. Naime, u nasljedstvu sam (između ostalog) naslijedila zajedno s mlt. polubratom auto. Auto je neregistriran, odjavljen i nevožen oko godinu dana. Druga strana (majka mog polubrata) ne želi auto (prije toga se dvoumila i nije se mogao postići nikakav dogovor). Auto se nalazi u garaži koju sam ja posudila dok se ne riješi kome će pripasti auto (ključ od auta i dokumenti se nalaze kod druge strane, a kod mene rezervni ključ auta i ključ od garaže). Ja ne želim isplaćivati drugu stranu za njezin dio auta, jer meni auto ne treba, a ni ona ne želi mene isplatiti. Budući se auto nalazi u posuđenoj garaži više nisam u mogućnosti tamo ga zadržavati i ne znam na koji način mogu to najbezbolnije riješiti. Napominjem, da druga strana u mnogim stvarima što se tiče nasljedstva uopće nije korektna i samo odugovlači i meni stvara problem. Njezin je prijedlog da ja nađem kupca ili neka auto i dalje stoji.
 6. Poštovani, molim odgovor ako mi netko može pomoći. Nakon ostavinske rasprave iza pok. oca nasljednik sam ja i mlt. polubrat (dijete iz drugog braka mog pok. oca). Naslijedili smo svaki 1/2 stana, auta i gotovinskog kredita. Ja sam u posjedu navedenog stana (iako u njemu nitko ne živi) i plaćam režije (majka mog mlt. polubrata nije pristala na to da plaća). Do sada sam nudila da otkupim i drugu polovicu stana (dio mog mlt. polubrata), ali nekakvog dogovora nije bilo s obzirom da je majka mlt. polubrata prevrtljiva i dana je ovako, sutra onako. Isto se odnosi i na autu za koji nema dogovora. U kratko vrlo teško riješiva situacija s navedenom osobom. Zanima me ako idem na razvrgnuće suvlasništva (ako postoji mogućnost možda bih tada kupila tu drugu polovicu stana), na koji način to obaviti i da li se tada priznaju plaćeni računi za režije koje sam ja plaćala, odnosno da li se isplata drugoj strani može umanjiti za iznos režija. Isto tako me zanima da li se na isti način (mislim na razvrgnuće suvlasništva) može riješiti i navedeni auto.
 7. Gogilica1

  Dug za pokojnikom

  Proveden je ostavinski postupak u kojem sam zajedno s mlt. polubratom naslijedila stan, auto i otplatu kredita. Sve se dijeli na pola (mene i mlt. polubrata). S rješenjem o nasljeđivanju u banci smo se morali odlučiti na koji način će se otplaćivati kredit, te je tako i napravljeno i svaka strana je trebala plaćati svoju polovicu. Ja plaćam polovicu kredita, ali druga strana (majka mlt. polubrata koja se zajedno s mlt. polubratom nalazi u inozemstvu) ne plaća kredit. Isto tako ne plaća ni režije za stan (u čijem sam ja posjedu).
 8. Gogilica1

  Dug za pokojnikom

  Kredit je gotovinski, pronašla sam Ugovor za kredit iza pok. oca i plaćam ga dobrovoljno, ne ovršno. Pok. otac je podigao gotovinski kredit da bi otplatio auto koji je kupio (auto je ostao iza njega u nasljedstvu i pripada meni i mlt. polubratu).
 9. Gogilica1

  Dug za pokojnikom

  Poštovanje, Iza mog pok. oca je ostao dug za kredit koji smo naslijedili ja i mlt. polubrat (iz drugog braka). Ja plaćam pola rate kredita, ali druga strana (majka tog djeteta) ne plaća ništa iako bi trebala plaćati svoju polovinu. Zanima me koje su moje mogućnosti i što mogu napraviti, jer u banci nakon mnogih pitanja nemam "nikakav" odgovor. Napominjem da navedeni imaju boravište u inozemstvu i šta se događa ukoliko ona ne bude plaćala i dalje svoj dio. S navedenom osobom je teško komunicirati i teško se nalazi nekakav dogovor zajednički. Isto tako, iskoristila bih priliku da pitam za auto iz navedenog nasljedstva koji, ukoliko bi se uspjelo dogovoriti s drugom stranom i da ostane meni, ja bih auto prodala stranom državljaninu. Auto je neregistriran pa me zanima koja je procedura oko prodaje auta stranom državljaninu. Zahvaljujem Molim pomoć u slijedećom situaciji. Iza pok. oca naslijedila sam 1/2 stana zajedno s mlt. polubratom (dijete iz drugog braka). Ja sam u posjedu stana (nitko ne živi u njemu) i plaćam režije, jer majka navedeog polubrata (žive u inozemstvu) nije uopće zainteresirana da bi plaćala polovicu režija. Trenutno se čeka suglasnost suda da bi majka mogla raspolagati djetetovom imovinom. U međuvremenu je bio moj prijedlog da ja otkupim taj dio i da stan pripada meni. Navedena osoba je prevrtljiva i danas hoće, sutra neće. Zanima me slijedeće ako se ide na razvrgnuće suvlasništva i prodaja stana na dražbi preko suda, da li postoji mogućnost da ja u tom postupku uspijem naplatiti i pola režija koje sam ja plaćala za taj stan. I ujedno me zanima da li i auto koji je u nasljedstvu (i ne može se postići dogovor) može ići na prodaju preko suda?
 10. Gogilica1

  upit

  Poštovani, Molim savjet u slijedećoj situaciji. Naime, iza smrti mog oca nasljednik sam ja i maloljetni polubrat (sin iz braka tatine bivše supruge). U nasljedstvu je ostao stan, auto i kredit za otplatiti. Majka mog polubrata je njegova zakonska zastupnica i trenutno se čeka rješenje suda da ona može raspolagati njegovom polovicom nasljedstva. U "pregovaranju" sam ja ponudila da otkupim njegov dio stana (što ona danas hoće, sutra neće). Naime, radi se o autu koji je ostao iza pok. tate koji je neregistriran ali bio ispravan i nalazi se u posuđenoj garaži dok se ne riješi između nas pitanje auta. Naime, zbog dugog stajanja a ne korištenja (oko godinu dana) auto sada i nije u najboljem izdanju i trebalo bi kod automehaničara da se utvrdi što sve nije u redu. Zanima me da li imate prijedlog na koji način da riješim taj auto s drugim nasljednikom. Napominjem da majka maloljetnog nasljednika je prevrtljiva osoba - danas dogovori ovako, sutra onako, tako da sam u nezavidnoj situaciji i ne znam na koji način to mogu riješiti.
 11. Ok, pokušat ću u tom smjeru rješavati problem. Hvala na odgovoru.
 12. Hvala Ruby, mislila sam da netko možda ima sa sličnim problemom, pa da je na neki način uspio smanjiti dug - da mi da neke smjernice.
 13. Poštovani, Nisam sigurna da li je ovo mjesto za moje pitanje, pa se unaprijed ispričavam. Moje pitanje je, kredit podignut kod OTP banke 2012. godine u početku plaćane rate, ali poslije nakon gubitka posla, razvoda i drugih problema, nisam bila u mogućnosti otplaćivati rate. Nedavnom provjerom u navedenoj banci saznala sam da je moj predmet ustupljen Odvjetničkom društvu. Nazvala sam ih i saznala da je dug sa 10.000,00 eura (koliko sam podignula 2012. godine) narastao s kamatama na oko 97.000,00 kn. U razgovoru mi je rečeno da dam svoj prijedlog kako će se riješiti dug po kreditu, pa će Odvjetničko društvo to predložiti banci. Moje mogućnosti bi bile plaćanje rate mjesečno oko 1.000,00 kn, ali me zanima da li netko zna da li mogu i na koji način možda smanjiti kamatu ili da mi banka otpiše kamatu, kako bi si smanjila dug.
×
×
 • Napravi novi...