Jump to content

Boxxer

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Boxxer objavio

 1. Ne. Te zadužnice su dali kupci prilikom potpisivanja kupoprodajnih ugovora, u smislu sredstva osiguranja plaćanja. Kako nije dolazilo do poteškoća u plaćanju, tako nije bilo potrebe za slanjem zadužnica na naplatu. Pretpostavljam da bi, prema gore navedenom, bilo najbolje kada bismo sve zadužnice starije od 10 godina vratili kupcima s obzirom da su u zastari te od onih s kojima i dalje poslujemo, zatražili nove? Hvala unaprijed na odgovoru!
 2. Ma ne, naravno, nismo se razumjeli. Isknjižili bismo ih iz našeg knjigovodstva, sa vanbilančnih pozicija. Riječ je o zadužnicama koje nisu predane u Finu na naplatu.
 3. Poštovani, u tvrtki imamo bjanko zadužnice , kao sredstvo osiguranja plaćanja naših kupaca, a koje su izdane još daleke 2006. Htjeli bismo ih isknjižiti, ali nas zanima kada nastupa zastara prava iz zadužnice? Ili ih je bolje ipak zadržati osim u slučajevima ako su subjekti ugašeni i sl.? Također me zanima procedura vezana uz upise tih starih zadužnica u Registar zadužnica, s obzirom da ne znamo jesu li ili nisu te zadužnice javni bilježnici dali na upis u Registar. Kakve to posljedice može imati te što nam je nabolje za napraviti po tom pitanju?
 4. Puno hvala na odgovoru! Htjela sam Vas još pitati, s obzirom da se nekretnina nalazi u Dalmaciji, a obje imamo prebivalište u Zagrebu, na kojem bi se sudu vodio postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice (prema našem mjestu stanovanja ili ovisno o lokaciji nekretnine)? Puno hvala!
 5. Poštovani, vlasnica sam 1/3 kuće za odmor, što bih željela zadržati tj. geometrijskom podjelom odvojiti se od sestrinog dijela koji iznosi 2/3. Zanima me, ukoliko ona pokrene postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice (jer se ne možemo dogovoriti oko ničega), može li me sudskom odlukom prisiliti na razvrgnuće isplatom (da ona isplati mene)? Unaprijed hvala.
 6. Postovani, puno hvala na korisnom i brzom odgovoru.
 7. Poštovani, riječ je o kući za odmor u Dalmaciji gdje smo sestra i ja suvlasnici, s tim da sam ja vlasnica 1/3 iste. Željela bih zadržati i odvojiti (zazidati zidom) svoj dio, međutim sestra želi nekretninu u cijelosti. U tom smislu, mišljenja sam da nećemo postići dogovor te da će sestra pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice. Slijedom navedenog, zanima me: - koliko dugo otprilike traju takvi sporovi, kuća je još uvijek u postupku legalizacije (znam da sve ovisi od slučaja do slučaja, ali barem neki okvirni termin bi mi značio) - tko snosi troškove navedenog po
 8. Kuća je bila u vlasništvu 1/3 majke, sestre i mene. Nakon smrti majke, na ostavinskoj raspravi kod j. bilježnika sestra je donjela oporuku i ugovor o doživotnom uzdržavanju, za koje ja nisam do tad ni znala da postoje, u kojem majka svoju 1/3 kuće ostavlja sestri. Ugovor niti oporuku nisam ni vidjela jer je bilježnik rekao da to nije predmet rasprave, a ja zbog neznanja nisam ni tražila navedeno. Slijedom navedenog zanima me slijedece: gdje mogu dobiti kopiju oporuke i ugovora jer bilježnik tvrdi da to nije kod njega? Kakva je procedura oko provedbe tog ugovora jer koliko vidim
×
×
 • Napravi novi...