Jump to content

brainsurfer

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, namjeravam otkupiti stan u vlasništvu RH. Pretpostavljam da plaćam porez od 3%. Zanima ne da li se u ovome slučaju može pozvati na "Zakon o porezu na promet nekretnina ; Poglavlje IV Odjeljak 1. Opća oslobođenja, članak 13 st.6 - "Osobe koje stječu nekretnine u skladu s propisima kojima se uređuje pretvorba društvenog vlasništva u druge oblike vlasništva" Unaprijed hvala
  2. ne znam tako je navedeno u izlistu sa fine
  3. prijedlog za ovrhu JB dostavljen 19.04.2010 a na fini je od 26.07.2010
  4. mislim da se oboje desilo 2010.. budem tijekom dana našao dokument
  5. Imam ovrhu iz 2010g, javni bilježnik je pokrenuo. 2018 je obrisana iz očevidnika poradi ne mogućnosti naplate. S obzirom da se radi o 12 godina , mogu li podnjet zahtjev da se ovrha stavi u zastaru, s obzirom na broj godina , Pitam, jer primjećujem da se stare ovrhe izvlače iz mrtvih - pa da sprijećim novo vraćanje na FINA-u. Ako je to moguće, kome trebam pisati? (ima li možda neki obrazac?)
  6. A ne znam ko mi brani, ali se pitam, kad dodje prijenosa nekretnine na mene, hoće li, odnosno može li ovrhovoditelj to "vidjeti" i sjesti mi na nekretninu. Malo su mi ne jasni termini i razlike izmedju njih : ovrha na novčanoj tražbini, ovrha na pokretnini, ovrha na nekretnini. Može li ovrhovoditelj pri pokretanju stavit ovrhu na sve ove opcije ,ili ako ide na novčanu - onda ove druge ne vrijede?
  7. po ovome što se gore navodi koja je uopće svrha čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima ???? odnosno : e li dopušten prijedlog ovrhovoditelja da Financijska agencija, nakon što je na temelju čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima prestala postupati po rješenju o ovrsi i isto izbrisala iz Očevidnika, ponovno navedeno rješenje o ovrsi upiše u Očevidnik i nastavi postupati sukladno istome? Nije dopušten prijedlog ovrhovoditelja da Financijska agencija, nakon što je na temelju čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima prestala postupati po rješenju o ovrsi i isto izbrisala iz Očevidnika, ponovno navedeno rješenje o ovrsi upiše u Očevidnik i nastavi postupati sukladno istome.
  8. POz. Ako imam ovrhu na novčanoj tražbini, koja je na FINI ali se ne naplačuje , stoji u očevidniku - smijem li kupiti i darovati stan? Unaprijed hvala
  9. postoji tehnički problem, mi navodimo članak 290.5, a on je za punoljetno djete. šta primjeniti za maloljetno?
  10. Znam i za ustanove, i znam za obavezu - ne dogadja se. Imam s njezinom majkom i mladje dijete - znate kad mi nisu htjeli rec u koju skolu ide... Sva prava koja imam kao otac i roditelj su se svela da placam alimentaciju.
  11. Pozdrav, Imam punoljetno dijete, kojem placam uzdrzavanje, dogovoreno nagodbom. Svoje obaveze izvrsavam uredno, u dan tocno. S djevojkom više nemam kontakt, i zanima me sljedece : da li sud vrsi kakav uvid u njeno skolovanje, da li mora donjeti kakve potvrde ili nesto? Da li sud uopce ima sto s time? Ako nema, sto da radim?
  12. Ja sam maloljetni dragovoljac, ako nisu napravljene neke znacajne izmjene u novom zakonu (a mislim da nisu), po zakonu iz 2005, jedino pravo koje se ticalo direktno maloljetnih, jest da za status dragovoljca nije bilo potrebno 90 dana sudjelovanja, vec 30. Sva druga prava su jednaka dragovoljcima, nicim posebno se prava maloljetnih ne odmicu od ostalih dragovoljaca, ali sam status dragovoljca je prilicno dobra osnova za stjecanje svih drugih prava.
  13. Nevjerovatno je da ja nemam nikava prava, ali imam sve obaveze. Da li sud od nje traži ikakve dokaze o školovanju? Može se desit da ona na jesen u upiše sljedeću godinu? I šta onda? Kakav uopće status studenta treba imat, il je to naprosto kako god bude pa do 26-e... strasno...prestrasno tražio sam ih dokumentaciju da pokusam maloj sredit stipendiju (cca 500kn) - ni odgovorili mi nisu :I
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija