Jump to content

migima

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Samo da još dodam, nisam još detaljno provjerila, ali dosta tih navedenih osoba u vlastovnici mislim da je mrtvo. Ne znam koliko to pomaže ili odmaže?
  2. Poštovanje, nakon smrti mojeg oca sestra i ja naslijedile smo njegove nekretnine. Između svih tih nekretnina postoji starina, izgrađena negdje 1869 g. - ruševna kuća sa starom gušternom, krušnom peći, dvorištem i malo vrta koja je sada u potpunosti u mojem vlasništvu. Osim jedne čestice. Naime, cijela parcela podijeljena je na 6 čestica koje čine tu cjelinu. No nekom valjda greškom, jedna od tih čestica nije u potpunosti proknjižena kao čisto vlasništvo mojeg oca - gušterna od 32 m2. Ja sam to shvatila tek nakon ostavinske rasprave i riješenja suda. Prije nisam detaljno sve to pregledala i bila sam uvjerena da je ta cjelina vlasnički čista. I sad imam ovu situaciju - u sredini te cjeline je ta gušterna, a koja po izvatku iz zemljišne knjige u vlastovnici ima 24 upisane osobe. Oni imaju suvlasničke djelove u raznim omjerima, primjerice 4/16, 4/128, 1/1280, 9/3840 itd. Moj je pokojni otac upisan dva puta - jednom kao suvlasnički dio 71/768, a drugi puta kao Vlasnički dio 1/1. To sam zapravo sada ja, ali nisu još očito ažurirali. Kako nisam baš doma po tim pitanjima meni je ovo čudno - na jednom mjestu suvlasnik, a onda malo niže naveden kao vlasnik 1/1 ?!? Bila sam i u Zemljišno knjižnom odjelu i u Katastru gdje su mi rekli da to sve treba ili tužiti preko advokata ili probati sam na foru dosjelosti. Malo sam guglala i tražila ali naišla sam na kojekave pravne moguće zavrzlame i sad sama ne znam kako najbolje, najjednostavnije ali i najjeftinije to riješiti. Svaka pomoć bi izuzetno dobro došla. Unaprije puno hvala.
  3. Hvala. Da, to zvuči logično. Odustala sam od cijele priče u međuvremenu, nije bila velika šteta.
  4. Poštovani, jučer sam napravila štetu na autu mojem prijatelju. I sad se pitam ići prijaviti štetu u osiguravajuće društvo ili ne? Naime, radi se naravno o gubitku bonusa premije. To ću svakako procijeniti nakon što se ustanovi svota štete, isplati li se ići preko osiguranja ili ne. Samo da se zna, na sebe imam dva vozila pa će smanjeni bonus ići na oba vozila. Trenutno koristim maksimalni bonus. Ono što me ovdje zapravo zanima jest: ako pokrenem prijavu štete i oni mi naprave procjenu štete, te ako odustanem nakon te procjene od osiguranja i odlučim štetu platiti sama, oduzima li mi se bez obzira i tada bonus ili u tom slučaju ostaje kakav je? Konkretno radi se o Euroherc osiguranju. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija