Jump to content

markool

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je markool objavio

  1. Pozdrav, Imam sljedeći problem: U katastru sam upisan kao jedini vlasnik svoje imovine. Međutim, u zemljišnoj knjizi moja parcela ne postoji. Čini mi se da je cijelo mjesto u kojem se nalazi moje zemljište, jedna parcela čiji sam vlasnik 1/30. Što mogu učiniti da upišem parcelu i mene kao jedini vlasnik u zemljišnu knjigu? Hvala vam.
  2. Hvala na odgovoru! Članak 5 zakona o nasljeđivanju određuje da osoba koja nasljedi neku osobu, njezin je sveopći pravni sljednik. Znači, na primjer, ako postoji kupoprodajni ugovor koji je sklopio pokojna osoba, nasljednik će postati stranka tog ugovora. Zašto to ne vrijedi u mom slučaju?
  3. Molim za savjet: Ja i moj brat smo nasljedili zemljiste u Slavoniji. Medjusobno smo sklopili ugovor o diobi nasljedstva, tako da smo podijelili zemljiste na jednake dijelove. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika, no nikad nije upisan u zemljisnu knjigu. Prema trenutnom stanju zemljisne knjige, ja i moj brat smo suvlasnici (1/2) svake parcele. Dogodilo se da je moj brat umro prije godinu dana. Njegov sin je upisan u zemljisnu knjigu, kao novi suvlasnik. Moje pitanje: Je li ugovor o diobi nasljedstva jos valjan prema njemu? Mogu li upisati ugovor u zemljisnu knjigu bez suglasnosti njegovog sina? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija