Jump to content

Lenac

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lenac objavio

  1. Poštovanje! Nadam se da će mi netko znati odgovoriti na ovo pitanje. Naime interesira me ima li ostavinska rasprava ikakve veze sa stambenim pitanjem u gradskom stanu? Što se dešava ako se u ostavinskoj raspravi odreknem nasljedstva jer preminula osoba ionako nema ništa osim dugova, gubim li u tom slučaju i pravo na gradski stan ili su to dva odvojena postupka. Lp
  2. Ima li neki poseban razlog zašto im više odgovara ovrha na plaći, a ne ovrha na novčana sredstva? Što će napraviti FINA ako više ne bude uplata na nezaštićeni račun?
  3. Da, ali oni su preuzeli dug od banke koja je već odabrala predmet i sredstvo ovrhe Zar smiju naplaćivati malo na jedan način, pa onda malo na drugi? To bi značilo da ako dobijem otkaz, mogu se opet naplaćivati na novčanim sredstvima dok ne saznaju novog poslodavca i tako ukrug.
  4. Znači iako je prvotni ovrhovoditelj, RFB predao zahtjev i ovršnu ispravu na novčana sredstva, a ne na plaću i EOS-MATRIX pola godine naplaćivao ovrhu na taj način, može bez da odblokira račun na FINI, tražiti promjenu sredstva ovrhe bez sudske promjene sredstva ovrhe?
  5. Ne to je jedina ovrha i redovno se naplaćuje. na prvo pitanje je odgovor da. Ista ovršna isprava se već nalazi na FINI.
  6. Poštovani, U 11.mjesecu 2018. god. na adresu firme u kojoj radim stigao je dopis EOS-MATRIXA u kojoj obavještavaju poslodavca da su otkupili dug od RAIFFEISEN BANKE i traže da prestane uplaćivati 1/4 sredstava na nezaštićeni račun i da počne uplaćivati direktno na njihov račun uz obrazloženje da imaju pravo na to jer su mu poslali ugovor o cesiji i ovršnu ispravu. Na njegov odgovor da po istom predmetu postoji uplata na FINI (na nezaštićenom računu), odgovaraju da jednostavno prestane tamo uplaćivati i počne direktno njima pošto je ovrha na plaći u prednosti jer će od suda tražiti da se za svu nastalu štetu ovrši račun firme. Također kažu da ne žele izgubiti svoj red na FINI. Otišao sam na FINU i tražio dokumentaciju koju im je dostavila RAIFFASENBANK i tamo se nalazi zahtjev banke za ovrhu , zajedno sa ovršnom izjavom identičnom sa onom koju je EOS-MATRIX poslao poslodavcu. Po OČEVIDNIKU se vidi da je originalni ovrhovoditelj bila banka, a da je račun na koji se isplaćuje nezaštićeni dio novčanih sredstava na račun EOS-MATRIX-a. Također se na OČEVIDNIKU vidi kada je banka dala slučaj na FINU i da je EOS-MATRIX počeo primati uplate od 05. mjeseca 2018. pa sve do današnjeg dana. Moje pitanje je smiju li oni bez sudske odluke promijeniti "predmet naplate" sa novčanih sredstava na plaću ili ne i moraju li prije toga tražiti od FINE da odblokira nezaštićeni dio računa. Znači po njihovoj logici oni bi mogli skakati, kako im odgovara u određenom trenutku, sa ovrhe na novčanim sredstvima na ovrhu na plaći.
  7. Oprostite ako sam vas na bilo koji način uvrijedio, nije mi bila namjera. Prvi put sam na forumu i ne znam na koji bi način dokumentaciju poslao samo vama. Može li pomoć.
  8. Borbena7 ne znam da li ste Vi osoba koja se bavi pravom ili ste samo upućeni u Ovršni zakon. Stavio bi ovdje dopis koji je moj poslodavac dobio, njegov odgovor i što su mu oni poslije poslali ali ne znam smijem li to ovako javno da svi mogu vidjeti. Po njima poslodavac nije niti meni smio dati to na uvid. Apsurd jer se radi o mojoj egzistenciji.
  9. Poslali su ovršnu odluku, ugovor o cesiji ali bez imena,prezimena i broja kreditne partije te suglasnost o zapljeni plaće. Sve datirano na 2012, osim ugovora o cesiji koja je iz 2017.
  10. Trebam pomoć. Naime na FINI imam ovrhu koja datira iz 2012.godine ali se počela naplaćivati tek prije 7 mjeseci. Originalni ovrhovoditelj je bila Raiffaisenbank koja je u međuvremenu ugovorom o cesiji prodala dug EOS-MATRIXU 2017.godine. EOS-MATRIX je tih sedam mjeseci naplaćivao dug preko FINE (nezaštićenog računa) da bi prije 15-ak dana mojem poslodavcu stiglo da su oni otkupili dug i da sa Ovršnom ispravom koju su poslali od njega traže da prestane plaćati ovrhu na račun i da počne plaćati ovrhu na plaću jer oni na to imaju zakonsko pravo i ako se ne odazove na taj zahtjev da će se za svu pretrpljenu štetu njega teretiti. Znači moje je pitanje da li oni imaju na to pravo jer je na Očevidniku vidljivo da se na FINI vrši ovrha po istom kreditu i da ovršeni dio plaće ide na isti broj računa koji oni navode da poslodavac mora ubuduće uplaćivati. Na odgovor poslodavca da već uplaćuje na nezaštićeni račun dio primanja odgovaraju da radi protivno zakonu i da mora ubuduće uplaćivati direktno na njihov račun jer oni imaju Ovršnu ispravu (ne na svoje ime) i ugovor o cesiji. Ovrhu na FINI naravno ne žele prekinuti uz obrazloženje da onda gube red i prednost naplate jednoga dana u slučaju otkaza. Naravno problem je i u tome što će na FINI i dalje biti ovrha i ići će kamate i na FINI i kod EOS-MATRIXA. Može li mi netko dati savjet kako da poslodavac postupi i što da im se odgovori.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija