Jump to content

Janis77

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno. Onaj kome bi prema dogovoru ustupili nasljedstvo,obečava da će platiti i dugove,prodajom nekretnine. I onda nam podijeliti ostatak. Može li se sklopiti kakav obvezujući ugovor ?
  2. Poštovani, Ako na ostavinskoj ustupim nasljedstvo drugom članu familije,a ostavitelj je imao dugove,da li sam u tom slucaju sigurna da te dugove necu plaćat ja ? O tome ovisi hicu li ustupiti nasljedstvo ili ne. Puno hvala.
  3. Poštovani,stric nema ženu niti djecu.Oporuka je već proglašena. Stric je umro,nema djece,oporuka je proglašena.
  4. Poštovani, Stric je oporučno ostavio nama četvoro braći i sestara,polovicu kuće koju je dijelio sa našim ocem. Imao je i dugove. Otac želi da njemu na ostavinskoj raspravi ustupimo nasljedstvo,kako bi kuća bila 1/1 i lakše se prodala.Nas zanima,da li bismo u tom slučaju bili obavezni plaćati dugove strica,ako ih otac nebi plaćao? On ističe kako bi sam sve riješo,kuću u cjelini prodao te nas namirio. Budući se radi o kući velike vrijednosti,a nas je više u "igri",možemo li napraviti neki obvezujući ugovor o diobi? Poučena iskustvom,ljudi od lakomosti zaborave na dogovore i pravednost. Bojimo se da sami sebe ne razbaštinimo,a za uzvrat dobijemo samo dugove. Tu je dodatna sumnja,nas troje braće prema četvrtom,da bi otac mogao odigrati mutno,te imovinu kasnije darovati samo jednome od nas-sinu kojeg najviše voli. Kako se zaštititi? Molim Vas,za hitan odgovor jer ostavinsku imamo kroz četiri dana.
  5. Poštovani, Stric je oporučno ostavio polovicu kuće koju je dijelio sa našim ocem,nama četvoro braće i sestara.Iza njega je ostao i dug. Otac želi da se svi odreknemo u njegovo ime kako bi kuca bila 1/1. Mene i braću zanima,ako ocu prepustimo,odnosno ustupimo mu nasljedatvo,jesmo li u opasnosti da ipak plaćamo dugove strica,ako ih slučajno otac nebi plaćao.Možemo li napraviti neki obvezujući ugovor o diobi vlasništva nakon eventualne prodaje predmetne nekretnine koju bi otac prema dogovoru prodao. Molim Vas za hitan odgovor jer ostavinsku imamo kroz nekoliko dana. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija