Jump to content

Limbo777

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me da li je moguće darivanja dijela nekretnine od strane suvlasnika ako su u vlastovnici navedeni drugi vlasnici od rješenja dobivenog od zemljišnoknjižnog odjela? U ovom slučaju radi se o darivanju dijela nekretnine od strane mog brata meni, dobili smo rješenje o uknjižbi prava vlasništva nakon smrti oca i ostavinske rasprave, ali vidim da je na vlastovnici u bazi zemljišnih podataka još uvijek upisan moj otac kao suvlasnik uz majku. Ne razumijem da li treba kod javno bilježničkog ureda pokrenuti provedbu rješenja dobivenog od zemljoknjiškog odjela prije darovnog ugovora ili nije bito što piše u vlasnovnici ako imamo rješenje?
  2. Moje mišljenje također, Google Analytics daje samo nepersonalne informacije o posjetiteljima kao što su spol, demografija, lokacija, ali ne identificira osobu individualno.
  3. Lijepi pozdrav, zanima me slijedeće vezano uz "Pravilnik o reklamiranju, oglašavanju i web stranici odvjetnika" koji je izdan od strane Hrvatske odvjetničke komore. Dakle, da li je dopušteno stavljati "Google Analytics" na stranicu odvjetničkog ureda pošto se u pravilniku zabranjuje sljedeće: - voditi knjigu (popis) posjetitelja, - imati javno dostupno brojilo posjetitelja, - kompilirati zapis o e-mail adresama posjetitelja, - imati bilo kakav oblik preusmjeravanja ili vezivanja sa bilo kojom drugom WEB stranicom niti elementima bilo koje druge WEB stranice, osim WEB stranice Hrvatske odvjetničke komore i mape Grada sjedišta odvjetničkog ureda ili društva - formirati područja zaslona računala koja služe za pružanje oglasa (“banner“), - objaviti predmete na kojima je odvjetnik, zajednički ured ili odvjetničko društvo radio, radi ili namjerava raditi, bez suglasnosti stranke koju je zastupao, zastupa ili namjerava zastupati u tim predmetima, - objaviti podatke o strankama koje su odvjetnik ili zajednički ured ili odvjetničko društvo zastupali ili branili, koje zastupaju ili brane te koje namjeravaju zastupati ili braniti, bez dozvole stranke čiji se podaci objavljuju, - objaviti ponudu o naknadi ili naknadama za odvjetničke usluge, - koncipirati ju grafički i strukturalno na način kojim bi se kršile bi odredbe Zakona o odvjetništvu, svih drugih pozitivnih propisa, Statuta Hrvatske odvjetničke komore, Kodeksa odvjetničke etike i ovog Pravilnika. Da li se "Google Analytics" smatra kao vođenje knjige tj. popisa posjetitelja? Hvala Pravilnik o reklamiranju, oglašavanju i web stranici odvjetnika - 27-10-2018.pdf
  4. Imam problem sa storniranim računom pa bi molio za savjet. Kupio sam preko webshopa jedne informaticke firme u Hrvatskoj laptop odredjenog modela sa mojeg poslovnog racuna. Ubrzo mi je dosao odgovor da taj model nije dostupan i da nude drugi model. Odbio sam i zatrazio povrat novca. Oni su rekli isti dan da je racun storniran. Tri dana kasnije nista nije vraceno na moj racun. Zvao sam ih opet i trazio da vrate novac isti dan. Poceli su se izmotavati i poslali me u banku da je ona zaduzena za oslobadjane novca. Naravno u banci oni su rekli da nemaju nista s time. Opet sam zvao doticnu firmu i obecali su da su upravo sredstva odlobodjena. Naravno nisu bila. 6 dana kasnije jos uvijek nisam dobio natrag svoj novac. Zanima me po kojoj zakonskoj osnovi poslovni subjekt moze i koliko dugo zadrzati novce od storniranog racuna prije nego ih “oslobodi”? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija