Jump to content

Limbo777

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moje mišljenje također, Google Analytics daje samo nepersonalne informacije o posjetiteljima kao što su spol, demografija, lokacija, ali ne identificira osobu individualno.
  2. Lijepi pozdrav, zanima me slijedeće vezano uz "Pravilnik o reklamiranju, oglašavanju i web stranici odvjetnika" koji je izdan od strane Hrvatske odvjetničke komore. Dakle, da li je dopušteno stavljati "Google Analytics" na stranicu odvjetničkog ureda pošto se u pravilniku zabranjuje sljedeće: - voditi knjigu (popis) posjetitelja, - imati javno dostupno brojilo posjetitelja, - kompilirati zapis o e-mail adresama posjetitelja, - imati bilo kakav oblik preusmjeravanja ili vezivanja sa bilo kojom drugom WEB stranicom niti elementima bilo koje druge WEB stranice, osim WEB stranice Hrvatske odvjetničke komore i mape Grada sjedišta odvjetničkog ureda ili društva - formirati područja zaslona računala koja služe za pružanje oglasa (“banner“), - objaviti predmete na kojima je odvjetnik, zajednički ured ili odvjetničko društvo radio, radi ili namjerava raditi, bez suglasnosti stranke koju je zastupao, zastupa ili namjerava zastupati u tim predmetima, - objaviti podatke o strankama koje su odvjetnik ili zajednički ured ili odvjetničko društvo zastupali ili branili, koje zastupaju ili brane te koje namjeravaju zastupati ili braniti, bez dozvole stranke čiji se podaci objavljuju, - objaviti ponudu o naknadi ili naknadama za odvjetničke usluge, - koncipirati ju grafički i strukturalno na način kojim bi se kršile bi odredbe Zakona o odvjetništvu, svih drugih pozitivnih propisa, Statuta Hrvatske odvjetničke komore, Kodeksa odvjetničke etike i ovog Pravilnika. Da li se "Google Analytics" smatra kao vođenje knjige tj. popisa posjetitelja? Hvala Pravilnik o reklamiranju, oglašavanju i web stranici odvjetnika - 27-10-2018.pdf
  3. Imam problem sa storniranim računom pa bi molio za savjet. Kupio sam preko webshopa jedne informaticke firme u Hrvatskoj laptop odredjenog modela sa mojeg poslovnog racuna. Ubrzo mi je dosao odgovor da taj model nije dostupan i da nude drugi model. Odbio sam i zatrazio povrat novca. Oni su rekli isti dan da je racun storniran. Tri dana kasnije nista nije vraceno na moj racun. Zvao sam ih opet i trazio da vrate novac isti dan. Poceli su se izmotavati i poslali me u banku da je ona zaduzena za oslobadjane novca. Naravno u banci oni su rekli da nemaju nista s time. Opet sam zvao doticnu firmu i obecali su da su upravo sredstva odlobodjena. Naravno nisu bila. 6 dana kasnije jos uvijek nisam dobio natrag svoj novac. Zanima me po kojoj zakonskoj osnovi poslovni subjekt moze i koliko dugo zadrzati novce od storniranog racuna prije nego ih “oslobodi”? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...