Jump to content

jtubic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je jtubic objavio

  1. Slažem se s ovim. Ovo je brži i jednostavniji put. Bez dijela app. Neznam cijeli predmet, ali npr. može biti i nepravilni. Kao što sam napisao može se izraditi elaborat i spojiti čestice. Zakonska obveza utvrđenja građ. čestice nakon Legalizacije tu nije prestala. Prilikom prvog slijedećeg koraka na nekretnini npr. etažiranje morati će se izraditi prijedlog i zatražiti ROUGČ. Imao više primjera gdje sam za postojeću česticu (nije bilo nikakve parcelacija) morao utvrditi građ. česticu jer je tako u zakonu. Ako to primjenimo na ovaj predmet može se desiti da nakon upisa ide etažiranje. Koje nije moguće izraditi bez ROUGČ, te novog geodetskog elaborata i parcelacije dijela zemljišta.
  2. Zakon o Prostornom uređenju članak 161 stavak 2. Zašto na taj način - brže, manje troška za stranku, brže, brže, brže... pogotovo u ZG. Rješenje znam čekati po 6-12 mjeseci Do sada sam izradio desetke takvih elaborata i ovjereni su od katastra, te provedeni u kat i zk. Napominjem katastar ne provjerava prostorni plan. Ako je zgrada izgrađena na dvije čestice moguće je spojiti čestice bez ROUGČ.
  3. Moguće je spojiti dvije čestice na kojima je izgrađena postojeća zgrada, bez utvrđenja građevne čestice. Katastar ne provjerava (niti nezna) namjenu čestice prema prostornom planu. Prema zakonu o prostornom uređenju dozvoljeno je spajanje cijelih k.č. istog vl. na kojim je postojeća zgrada. U pravilniku o Geodetskim elaboratima postoji uputa za takav elaborat, pa kat ni ne provjerava ništa drugo. Potrebo je samo da je u rješenju o izvedenom stanju napisano da je građevina izgrađena na 2 k.č. Ako su garaže samostalne (odvojene) i na posebnoj su k.č. to nebi bio slučaj. Možda su tijekom legalizacije garaže prikazane kao dio osnovne zgrade, a ne samostalni objekti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija