Jump to content

Marijanop

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Htio sam dići kredit za renovaciju i zajedno sam s procjeniteljem obilazio kuću i stvarno je metar šira i duža nego po nacrtu. Banka nije prihvatila hipoteku jer stanje ne odgovara papirima = nije legalizirana. Službeni nacrt je zrcalna verzija moje kuće. Kuća je slijepljena sa susjedovom kućom i kuće su trebale biti iste. Osim što je susjedova po mjerama, a moja nije. Pretpostavljam da je rađen samo 1 projekt i uložen isti za obje kuće. Naravno da sam ostao paf jer ima Uporabnu dozvolu. Kako je ona 1980. izdana nemam pojma. A ja sad moram legalizirati kuću koja ima uporabnu dozvolu.
  2. Znači zanima me mogu li tužiti vlasnika za štetu - (kupio sam kuću za koju je vlasnik potpisao da je legalizirana, a nije) i kako se određuje visina štete?
  3. Kupio sam kuću koja ima uporabnu dozvolu te sam naivno mislio da su svi papiri u redu i vlasnik je potpisao ugovor u kojem je jamčio da su papiri uredni. Nakon kupnje kuće procjenitelj mjeri kuću i utvrđuje da ne odgovara mjerama u projektu i da ju treba legalizirati. Pri podizanju tužbe kako postupiti? Trebam li platiti legalizaciju (to mi je zadnja opcija jer mi je to trenutno poveći financijski izdatak. PLaniram ju svakako legalizirati čim prije - kroz 5 g.) ili mogu tužiti za štetu s predračunom ili nekom procjenom jer za 5 godina tko zna što se sve može dogoditi. Tnx
  4. Hvala na pomoći! Mislim da ću podnijeti zahtjev. Do sad nisam htio jer sam mislio da ću tim potezom "naljutiti" sudca. A ne bih želio izgubiti sud.
  5. Jesmo, već dvije! I ništa se ne događa. Godinu dana se baš NIŠTA ne događa.
  6. Zanima me što učiniti, kad se godinu dana od tužbe, ništa nije pomaknulo s mjesta. Znam da je razumni rok 3g. no radi se o tome da je tuženik starija osoba i 3g. su dugo za čekati. Jer kad/ako dobijem sud i naplata će traaajatiii (kroz njegovu mirovinu u xy rata) jer je svu imovinu prodao, novac su digla djeca s računa (putem punomoći), prije tužbe. Hvala na svakom savjetu i pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija