Jump to content

ante1122

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iz dolje navedene obavjesti bi se dalo isčitati da su suvlasnici tužbu podnijeli u svoje ime ali pod jednom tužbom. Imam još kompletno rješenje suda na 40 stranica, gdje su u rješenje navedena 103 imena i njihova potraživanja prema APN-u i to pojedinačno. Sve je vođeno jednim predmetom, pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.
  2. Ne znam. Hoću reći da bi za privatne tužbe, kao što je ova, gdje je većina (80%) suvlasnika zgrade tužili APN zbog nedostataka u svojim stanovima, trebali dati novce iz svojih džepova, a ne iz pričuve. Da je tu trebao reagirati Upravitelj zgrade i ne dati novce iz pričuve. Po mome nekom osjećaju trebala biti 100% suvlasnika u tom cijelom procesu. Možda se varam, zbog toga i pitam. Visina tužbe je oko 3 800 000 Kn. Svi dosadašnji troškovi su oko 300 000. Sada kad se spor izgubio treba još na osnovu izgubljenog spora platiti 400 000 kn. Sada ekipa od 80% suvlasnika može podignuti visinu pričuve, za to potrebno 50%+ 1m2, jer trebaju skupiti 400 000 kn ( kojih sada nema), tako da i mi ostali 20% suvlasnika moramo platiti njihove gluposti. Zanima me po kojem članku bilo kojeg zakona mogu to spriječiti. Hvala.
  3. Molim pravnu pomoć. Moja zgrada ima 128 stanova. POS gradnja. Većina stanara (oko 80%) je utvrdila da zgrada nije napravljena potpuno sa projektom i tužila APN zajedničkom privatnom tužbom. Tužbu , odvjetnika, i sve ostale troškove platili su od zajedničke pričuve (oko 300 000 Kn) iako se ostatak stanara protivio tome. Sada je nastao dodatni problem, tužba izgubljena i treba platiti još oko 400 000 kn troškova. Zanima me je li moguće da se takvi troškovi plaćaju iz pričuve i je li sudjelovanje upravitelja u isplatama takvih transakcija zakonito.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija