Jump to content

mukice

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mukice objavio

  1. Puno hvala Ms B., obranim se ja i šarmom, al imam konkretno pitanje sa konkretnim razlozima pa trazim odgovor. Bez zamjere!
  2. Da li postoji neko rješenje? Možda pokretanje upravnog postupka, da li ima neki dobar odvjetnik sa iskustvom za preporuku? Zakon nece biti blazi, pretpostavljam jer se drzava boji naoruzanog naroda, nisam po tom pitanju pametan. Oni sa druge strane zakona svakako imaju oruzje, tako da vjerujem da zakon nije restriktivan zbog njih.
  3. Da, specifični poslovi, no sve komisija razumije, ali bez konkretnih prijava glede ozbiljnih prijetnji se ne žele izlagati.
  4. Jasno. Koliko je tesko nakon toga nazad do oruzja i dozvole? Mislim kakve su druge opcije ako ti je sigurnost ugrozena, a ne mozes dobiti dozvolu za nosenje jer te jos nitko nije upucao/prebio na cesti (nemas zabiljezenih ozbiljnih prijetnji, iako komisija to razumije, zao im je al je tako )
  5. Puno hvala Sivko, izvrstan odgovor. Drugo pitanje. Ukoliko imam dozvolu za drzanje, ali ne i za nosenje (Samoobrana); kakva ce biti kazna ako pistolj imam napunjen kod sebe (sakriven) za samoobranu? Zakon mi je tu nejasan, ako dobro shvacam, po tom pitanju zakon ne poznaje razliku izmedju fizickih osoba koje imaju bilo kakvu i nikakvu dozvolu. Moze help?
  6. Poštovani, imam nekoliko pitanja glede prava koja ostvarujem sa ishođenih oružanim listom za držanje oružja u vidu osobne zaštite pa bi vas ljubazno zamolio da me uputite u relevantne zakone jer moje tumačenje zakona o oružju ne daje nikakve rezultate: 1. Da li oružje mogu prenositi na streljanu u bilo kakvom obliku kako bi mogao kontiunirano testiranti njegovu ispravnost i vježbati gađanje 2. Na koji način se oružje mora držati u sefu na prebivalištu? (Odvojeno streljivo, šanžer, pištolj i sl.) 3. U kojem slučaju se oružje može koristiti i na koji način u slučaju ugroze? Pitam za držanje jer je nošenje gotovo nemoguće ishoditi ukoliko niste službena osoba i nemate prijavljene relevantne prijetnje bez obzira na visinu rizika kojoj ste izloženi. Unaprijed se zahvaljujem na vašem nesebično odvojenom vremenu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija