Jump to content

Adam123

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, koliko vas ima. Znam da je rasprava završila za moje nepropisno zaustavljanje/parkiranje, ali samo da vam se javim sa novim pitanjem. 1. kaznu od 250kn sam platio, a drugu od 300kn prom. red. grad Zagreba još nisam dobio, možda su zaboravili na mene Nego zanima me, ali po mogučnosti točno, koliko dugo je potrebno za zastaru parkirne kazne (ne moje kazne) 3 ili 5 godina ? Hvala.
  2. Joj sorry "Mister-X", nisam obraćao pažnju kad sam citirao tekst na koji ti je odgovorio "drot13". Moj komenrar je bio namjenjen za "drot13", on je to skužio, vjerovatno i ti, ali ja pogrešio kad sam naveo tebe. Nešto slično kao i sa mojim prekršajem, kriv sma kako god okreneš
  3. Nije me bilo par dana pa sam tek sad u mogućnosti pročitati sve komentare, prijedloge i sugestije. Ne želim nikoga ispravljati, negirati ili na bilo koji način uvrijediti, ali ovaj ciitat mi je zapeo za oko, na koji moram dati svoj komentar. Staneš pred taksista, spustiš prozor, pitaš i odeš dalje. A ne ostaviti auto i otići negdje gdje niti ne vidiš da je došao pauk dok nije kasno. I onda svi staju samo na minutu... Uopće više nije bitno tko mi vjeruje ili ne vjeruja za događaj koji sam opisao u prijašnjim tekstovima, to je stvar samo opće kulture, koju na žalost malo tko ima u Hrvatskoj (čast pojedincima). Sve se svodi na to "oderi ga do zadnje kune", koga briga dali će imati sutra za kruh ili će biti gladan. Želim prokomentirati komentar od Mister-X. Zamisli kako bi to bilo, ti ili netko drugi iz HR ode sa svojim osobnim vozilom u neku normalniju EU zemlji (DE, IT, FR..) Zaustavi se ispred vozila od taksista (koji sjede u autima) i govori mu tj. galami iz auta (nije bitno na kojem jeziku) "allooo ti taksista, izađi van iz svog auta, dođi prema meni i objasni mi gdje i kako ja mogu doći do "Japanske ambasade" ????? Čitavo vrijeme ti ili netko drugi bi trebao sjediti u autu i taksista bi trebao biti na raspolaganju, a kolona od 15 vozila iza tebe se već stvorila, a tebe nije briga za to jer nisi u prekršaju ???? Meni bi bilo logičnije stati na parkirno mjesta, ako ima slobodnog ili ako nema onda stati/zaustaviti se negdje gdje nikome drugome od vozača ne smetam u prometu. Ali kod nas očigledno nema logike, "kriv si i kad nisi kriv". Mogao bi ovako pisati i nabrajati do sutra, ali nema smisla, kad ćeš ti tako i tako sve poreći i preokrenuti na svoj način. Sretne i ugodne blagdane želim svima.
  4. Ovaj tjedan smo dobili pismo od Zagrebački holding - zagrebparking. Danas sam ih uspio dobit na telefon i rekli su mi da se javim odjelu prometnog redarstva grada Zagreba (piše na manjem papiru). U daljnjem telefonskom razgovoru sa odjelom prometnog redarstva grada Zagreba rekli su mi da ću uskoro i od njih zaprimiti kaznu od 300,00 kn za prekršaj "udaljenosti manjoj od 5 m od najbližeg ruba poprečnog kolnika". Ispada da treba platiti dvije kazne, jednu zg-parkungu od 250,00kn, a drugu od 300,00kn prom. red. grad Zagreba ?
  5. Ako sam te dobro razumio, za sad ne treba platit kaznu od 250,00 kn zagreb parkingu, već prvo da pričekam pismo od prometnog redarstva grada Zagreba za prekršaj, ili ?
  6. Evo me opet sa novim info. koje sam danas dobio od odjela prometnog redarstva grada Zagreba. U telefonskom razgovoru rekli su da ću (tj. vlasnik vozila) uskoro i od njih zaprimiti kaznu od 300,00 kn za prekršaj "udaljenosti manjoj od 5 m od najbližeg ruba poprečnog kolnika" Pokušao sam im objasniti da sam samo kratko bio zaustavljen sa uključena sva četiri pokazivačima smjera i da nisam u nikakvom slučaju ometao daljni promet, te da sam bio u neposrednoj blizini vozila i kad su djelatnici od zagreb parkinga došli, rekli su da neće premještati vozilo, već samo poslikati i da ću biti naknadno obavješten. Odgovor djelatnika prometnog redarstva je: "na slikama se ne vidi da su vam pokazivači smjera bili uključeni i da ste vi samo na kratko bili zastavljeni" uskoro će te dobiti na adresu kaznu od 300,00 kn za prekršaj (sa nekom tablicom) pa ako smatrate da nešto nije u redu, slobodno se možete žaliti. Mislim da se ovom mojem događaju "zaustavljanja na krivom mjestu u krivo vrijeme" ne nazire kraj i da bi to moglo potrajati kao i sva ostala procedura Hrvatske birokracije i pravosuđa. Zato ponavljam ti (moderator - drot13) ni približno koliko je meni poznato ovakve stvari se ne događaju npr. u Njemačkoj jer sam od rođenja tamo i jako dobro znam da ovakvog apsurda tamo nema.
  7. Previše retiričkog objašnjavanja i odgovora sa podpitanjima. Gdje god nije označeno parkirno mjesto, ne smije se zaustavljati ili parkirati ??? Najobičnija izmišljotina, dokaži da nije ? Uostalom ja se nisam parkirao, stalno spominješ "parkiran"automobil je bio upaljen i radila su sva četiri pokazivača smjer, ali ti ćeš opet reći da je to nebitno. Ovakve stvari se događaju samo kod nas (možda čak samo u ZG), ali u normalnim Europskim zemljama ne postoji kazna ili prekršaj za vozilo koje se je zaustavilo a nije na obilježenom parkirnom mjestu ili nekim drugim obilježjem. Ulaz, izlaz, označeno parkirno mjesto je ili nije, ima znaka, nema znaka, pješački je nije, tebi je sve nebitno, to je malo čudno da je sve nebitno ???? Što je onda bitno ? ( ne moraš odgovarati kad već znam što ćeš reći) Moj zaključak, našao sam se na krivom mjestu u krivo vrijeme i to nema nikakve veze sa zaustavljanjem, parkiranjem, dozvoljeno, nedozvoljeno. Kao što sam već prije rekao bitan je profit, a sve ostalo drugo je nebitno, dali je netko u pravu ili ne. Apsurdno je dalje raspravljati se kad god što da se kaže, uvjek sam u krivu i vjerovatno će to ostati tako dok god u ovoj državi ima pojedinaca koji nisu objektivni i uvijek gledaju samo svoje interese.
  8. Na sva moja pitanja si odgovorio retorički sa svojim podpitanjima i sve se svodi pošto nisi parkirao na parkirnom mjestu, sad plati. Ne znam dali trebam nacrtati ili napisati velikim slovima NIJE BILO SLOBODNIH PARKIRNIH MJESTA I SVE JE BILO ZAUZEATO !? 1. nebitno je ako nije označeno kao parkiralište, a što nije označeno kao izlaz to nema veze. Po čemu si zaključio da je baš tu gdje sam se ja zaustavio izlaz ? Kakva je to logika, tipično u našoj zemlji vrijedi jedno jedino pravilo "UVIJEK SI KRIV, A ONDA DOKAZIVAJ SVOJU NEVINOST" 2. nisi uopće objasnio kako je označeno "mjestao koje nije predviđeno za zaustavljanje" ne mjesto za parkiranje, mjesto za ZAUSTAVLJANJE. 3. po tvome znači da u Hrvatskoj gdje god je asvaltirana površina, a nije označeno kao parkirno mjesto ili cesta na kojoj se odvija dvosmjerni ili bilo koji drugi promet, ako se netko zaustavlja ili parkira, odmah je u prekršaju. Ja se ne slažem sa tvojim mišljenjem, jer dodaješ činjenice koje su nepostojane. Npr. "netko se mogao provući bez problema pored tvog vozila" Zašto bi se netko provlačio, ako je od mog tad zaustavljenog vozila, najmanje 5 met. slobodnog prostora, od napred, desno i odiza ! To je apsurd, gledati zakon na taj način. A najbitnije je da još uvijek nemam pravog objektivnog odgovora zašto i iz kojeg razloga je zabranjano zaustavljanje, (ne parekiranje), tamo gdje sam ja stao sa svojim vozilom. Ne trebaš mi ponavljati to je ulaz ili izlaz sa parkinga, kad to nije sa ničim označeno ili regulirano. Po mom mišljenju ja i dalje smatram da nisam učinio prekršaj jer nema stvarne osnove zbog čega bi zagreb parking mogao provoditi "premještanje vozila". Mislim da je njima svejedno tko je krivo parkirao ili nije, ako mogu uspjeti premjestit će ti vozilo bio ti kriv ili ne, bitan im je samo profit. Molim bez ljutnje, ali moje mišljenje je da ne razumijem zašto si totalno pristran prema zagreb parkingu ili višoj sili u Hrvatskoj.
  9. Mislio sam da smo završili sa ovim mojim problemom, ali vidim da nismo. Moram te isptraviti u cijelosti si sve netočno zaključio i naveo. 1. nisam se zaustavio (parkirao) na ulazu od parkirališta, ispred lokacije gdje sam se zaustavio stoji znak "Zabrana skretanja udesno" tako da to ne može biti ulaz na parkiralište 2. možeš li mi objasniti "mjesto koje nije predviđeno za zaustavljanje ", kako su označena mjesta za zaustavljanje, ne zabranjeno zaustavljanje to znam, već dozvoljena zaustavljanja za vozila po HR zakonu ? 3. mjesto sa ničim nije označeno da se ne/smije zaustavljati ili parkirati 4. definitivno nema ometanja niti jednom vozilu koje bi izlazilo sa parkirališta, jer nitko sa tog mjesta gdje sam ja bio zaustavljen/parkiran ne smije izlaziti direktno na cestu jer bi prelazio preko pune linije i bio bi u prekršaju Uostalom ako hoćeš , sve možeš pogledati na google mapi i tamo se sve vidi
  10. Znam da piše "smetanje normalnog toka prometa". Ali opet naglašavam da vozilo po ničemu nije ometalo toka prometa, nije bilo parkirano na cesti ili na parkirnom mjestu, već na asvaltiranom dijelu koji nije označen za bilo kakve radnje ili prekršaje. Koliko mogu zaključiti, uopće nije bitno dali je vozilo ometalo ili nije ometalo tok prometa. Što god da izjavaim/o vozač je uvijek kriv, bez obzira na stvarno stanje i činjenice. Ali na žalost to nam je naša borba dala, da imamo vako lijepe zakone i naplate, kad god se kome prohtije, plati i pokrij se ušima. LP i hvala na pomoći.
  11. Hvala na brzom odgovoru. Pročitao sam čl. 78. ZSPC-a, ali ja i dalje ne vidim da sam napravio prekršaj po tome članku, ni po prvoj ni po drugoj točki ?! Ako si pročitao tekst mog događaja u kojem sam naveo da nisam prekršio te dvije točke tog zakona. Ne znam od kud si to zaključio ?
  12. Poštovani, pošto nisam iz Zagreba, a kazna je od zagreb parkinga za započeto premještanje vozila nadam se da će mi netko htjeti objasniti pravila "nedozvoljenog" parkiranja u Zagrebu. Na slici sam označio crvenim kvadratićem, gdje sam se nakratko zaustavio sa vozilo. Predpostavljam da znate o kojoj se lokaciji rado, parking između ulice grada Vukovara i Radničke ceste. Lokacija na kojoj sam se nakratko zaustavio, nije označeno parkirno mjesto, nije znakom zabranjeno zaustavljanje ili parkiranje, nije pješački prelaz, nije zelena površina i u nikakvom slučju ne ugrožava sigurnost prometa na cestama itd. Upalio sam sva četiri žmigavca, izašao iz vozila i otišao pješice 50 met. do taksista da ih upitam o jednoj lokaciji na koju sam trebao otići (nisam iz ZG) U roku od cca. 5 minuta dok sam razgovarao sa taksistom, (bio sam okrenut leđima prema svome vozilu pa nisam odmah vidio) pojavio se "pauk" i krenuli su postavljati one nosače na kotače vozila. Čim sam ih ugledao, došao sam do njih i do vozila i pitao ih zašto to rade kad sam ja u neposrednoj blizini vozila i da sam se samo na kratko zastao. Odmah su prekinuli to što su započeli i rekli su da ću vjerovatno dobit kaznu na kućnu adresu za započeto premještanje vozila. Kazna je stiglam u roku od cca. 10 dana na kućnu adresu na ime i prezime vlasnika vozila (moja žena). Kazna je napisana na adresu Radnička 45 (označeno crvenim krugom). Pitanje je vrlo jednostavno dali su oni u pravu da mi napišu i pošalju kaznu za pokušaj započetog premještanja koje nisu obavili ? Po mojoj procjeni smatram da lokacija na kojoj sam se zaustavio ili recimo na kratko parkirao, nije utemeljena za nedozvoljeno parkiranje i započeto premještanje vozila. Pokušao sam kontaktirati zagreb parking, odjel za premještanje vozila, ali pet dana nitko se ne javlja na telefon. Bilo kakav savjet, što poduzeti i napraviti dobro bi mi došao ? Hvala svima unaprijed na podršci i pomoći. LP AK.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija