Jump to content

gcalic

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gcalic objavio

  1. Bivši podnio tužbu radi podjele bračne stečevine i u njoj prešutio valjani Sporazum o diobi ovjeren od JB iz 2003. Ja odgovorila na tužbu, istakla da postoji valjani Sporazum o diobi, ovjeren od JB, kojim je raspoređena ta ista imovina za koju me sada tuži, dostavila Sudu sporazum, i sada se to smatra prethodnim/ncidentalnim pitanjem...ali ja ne želi da pitanje VALJANOSTI/NEVALJANOSTI sporazuma o diobi bude riješeno prethodnim pitanjem (jer je ono samo u Obraloženju, a ne u Izrjeci, ne postaje pravomoćno.. i bivši me može u dogledno vrijeme ponovno uznemravati novom Tužbom za utvrđenje da je sporazum nevažeći/nevaljali....pa tražiti ponavljanje (ovog sadašnjeg) postupka....a ja više nikada s njim ne želim imati posla...jer su papiri i činjenice već sada na moj strani...i želim priču zaključati,jednom zauvjek! DAKLE JA ŽELIM PODNIJETI PROTUTUŽBU tražeći od suda utvrđenje valjanosti Sporazuma o diobi ....kako bi se o istom odlučilo u Izrjeci,....djelomičnom presudom (koja onda prolazi sudove višeg stupnja do pravomoćnosti), prije nego što Sud može odlučivati meritorno o tužbenom zahtjevu protustranke. Kada uložim takvu Protutužbu (a protutužba je izjednačena s tužbom), onda se ona šalje protustranci...PITANJE GLASI - JE LI ODGOVOR NA PROTUTUŽBU OBAVEZAN...S TIME DA PROTUSTRANKA RISKIRA, u protivnom, ako ne odgovori, PRESUDU ZBOG OGLUHE...kao što je i slučaj s tužbom i odgovorm na tužbu??? HVALAA!!
  2. Poštovani 1. je li odgovor na protutužB,u (prejudicijelnu) u sporu oko podjele bračna stečevine OBAVEZAN, na način kao i za TUŽBU tj. da u slučaju nepodonošenja odgovora na protutužbu, Sud ima mogućnost donijeti presudu (djelomičnu, koja se odnosi na prejudicijelni protutužbeni zahjtev) zbog OGLUHE??? thnx!
  3. 1) Da jesam i izvršavala i svoju, ali i njegovu obvezu umjesto njega...jer kćer nije bila na cesti...i taj novac je de facto dužan meni...ali bih ga ja nakon što bih ga izborila verzijskim zahtjevom prepustila njoj...takva djeca su dosta u životu deprivirana da ne moraju još i ići i ovršnim prijedlogom na roditelje....mislite da bi mi znali dati odgovor na to pitanje u Centru za soc. rad...kako da djeca inače izbjegnu pritisak tog već i onako neodgovornog roditelja??? 2) Ako bi išla moja kćer na prijedlog na ovrhu...mora li dati svoj tekući račun...ili mora biti onaj moj koji je citiran u osnovnoj presudi? Zahvaljujem...
  4. Odn. mogu li ja (što bi mi bilo lakše) naplatit se Ovršnim prijedlogom jer je pravomoćna/ovršna presuda i dalje egzistetna. No, do sada sam kao ovrhovoditeljicu stavljala mldb. kćerku, a sebe kao z.z., a sada kada je kćerka punoljetna pa to više ne mogu (ili sam u krivu)....a i ne želim ju uvlačiti u priču, tim više što sam ju ja u tom periodu uzdržavala umjesto oca....
  5. Ponajprije pohvale i zahvale moderatorima na trudu što činjenično i pravno argumeniraju bolje od mnogih drugih sudionika na višim instancama u pravosuđu. Ovako- imam pravomoćnu/ovršnu presudu o razvodu iz 2008. kojom je određena ocu novčana obaveza uzdržavanja. Nikada nije dobrovoljno platio ni jedan obrok i ja sam s tri ovršna prijedloga temeljem gore citirane persude od njega ovršila dužne iznose do punoljetnosti kćerke. Nakon punoljetnosti je pohađala 4. razred škole + pola naredne godine se neuspješno okušala u studiju (redovan studij) plus 2 mjeseca tražila posao. U presudi mi stoji da je otac obvezan uzdržavati dijete "dok za to postoje zakonski uvjeti". Dakle, nakon što je kćerka postala punoljetna - ja sam ju uzdržavala cca. 17 mjeseci umjesto oca (tijekom redovnog šklovanja i traženja 1- zaposlenja) koji to nije činio, a živjela je sa mnom/kod mene, i nadam se da imam pravo na verzijski zahtjev. Ne želim tražiti od kćerke da tuži oca jer bi on na nju vršio pritisak da povuće tužbu. Jesam li u pravu i kako formulirati onaj dio Tužba "zbog" i sam tužbeni zahtjev (jedna rečenica mi je dovoljna). ZAHVALE!!!
  6. Molim odgovor na ovo ispitno pitanje iz Obiteljskog prava, potkrijepljeno zakonskim člancima: Mogu li bračni drugovi NAKON prestanka braka sklopiti bračni ugovor da bi na taj način riješili spor o načinu razvrgnuća bračne stečevine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija