Jump to content

ArminK

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

251 pregleda profila
  1. Danas sam zvao mup. Kaze da s tom dozvolom ne mogu raditi kod drugog poslodavca, ako kod trenutnog napustim. Nego mora on otici ponistiti dozvolu, a prijaviti drugi poslodavac.. tada se vec bojim da cu teze dobiti dozvolu drugi put.. jer je ogranicen broj dozvola. Ovo pitam, "ako" dođe do nekog sukoba, manje plate, neuplacivanja, maltretiranja itd.. najbolje je potpisivati ugovor na određeno u slucaju da si nesiguran u poslodavca.. slazete li se.. a s ovom dozvolom, ja sam bukvalno vezan godinu dana za njega. Dok ne dođe do ponistenja u slucaju nekog spora..
  2. Tko mi može hitno dati odgovor. Ukratko da objasnim situaciju. Pronašao sam posao u HR. Vlasnik firme je uzeo moje papire i predao u MUP za izdavanje boravisne i radne dozvole. Kaze da je u proceduri vec 20 dana. Očekujem početkom aprila poziv za slikanje. Odobreno je sve navodno. Što sad mene interesuje? Upravo sam saznao mnogo loših stvari o tom vlasniku firme. Bolesnik itd.. loša firma itd.. a i ja sam ga skužio da je lik poremečen u startu. Sad mi par ljudi govori, bjezi od njega i te firme.. Ja hoću da mu se javim i kazem par stvari da mi se ne svidja mnogo toga i da ga zaobidjem jednostavno. On ce otici ponistiti dozvolu naravno. Predpostavljam. Zanima me, ako pronađem novi posao, novog poslodavca, i kad novi poslodavac bude predavao papire za moju dozvolu, hoću li imati problema ikakvi jer sam vec u protokolu izdavanja.. koju ce on odbiti.. Ima li to veze sa nekom novom.dozvolom koju bude moj novi poslodavac predavao.. da li ce se sta voditi u mup-u.. hvala..
  3. Dosadan sam. Još ovo. Ko placa troskove za stranca u hrvatskoj, za boravisnu i radnu dozvolu. Ja ili poslodavac? Dozvola je oko 800 kn i kartica. Taksa 70 kn. Tko to placa interesuje me. Podnosilac zahtjeva. Ali poslodavac kaze, da ja trebam platiti? A kolege mi kazu, da su njima gazde placale te troskove. Hitno
  4. Tko će mi odgovoriti, kad dobijem dozvolu za rad i boravak, koju mi sređuje poslodavac, dakle ona kartica za boravak i rad sa mojom slikom.. da li mi na granici treba pasoš? Odnosno, zbog čestog prelaska granice, izlupali su mi pasoš štembiljima maximalno..sa ovim tempom, morat cu svake godine vaditi novi pasoš zbog tolikih pečata.. Znači li im išta ta kartica boravišna dozvola na granici? Ima li neki code u sebi za skeniranje.. hvala
  5. Da ali ja sam čekao granična policija da nešto riješi. Da šalju dopis policiji, a ne ja da šaljem. Ono što sam ja uradio, to je trebala granična. Granična je dokaz da sam ja ta osoba. Ali niko ništa nije radio. Samo su govorili "ne znamo mi ništa". Ovog iz Tuzle samo upucujem na pravu adresu. Od ambasade nema nista. Samo policiju kontaktiraj odsjek za strance.
  6. https://www.freiburg.de/pb/,Lde/858347.html Pokušaj preko te stranice, imas tu mailova. Ali to ti neko treba na njemackom napisati mozda. Ne znam kakvu imaju podrsku. Prijevod imaju na hr. Ne razumijem ovaj njemacki pa ti ne mogu naci direktan link policije za strance. Svaka policija ima kontakt. Bundespolize guglaj
  7. Moj ti je savjet da se ti obratis policiji mailom nekako, policiji za strance. Svaka drzava ima portal policije i podrsku za strance. Skeniraj taj papir i posalji im na mail, i objasni sve kako i sta se desilo. Papir je dokaz. Skeniraj pasos i to im posalji. Tako sam ja zavrsio sa hrvatskom policijom zabranu. Cekajuci granicnu policiju ne bi nikad. Policija mi odmah odgovorila sta da provjerim jos u zenici. U medjuvremenu oni se javljaju da su ispravili sve. Odgovorit ce i tebi to im je posao. Bolji su od nasih.
  8. A zašto moraš ići odmah slijedeči dan? Kad si več čekala godinu, čekaj i jedan dan. Zabrana se automatski ukida, a ne ručno. Tako da bi trebala isteći u ponoć tog datuma posljednjeg. Ako i izbaci zabranu, obrati se nekom šefu na granici, i reci da je istekla. Pogledaju u računaru i puste te. To ako ako. Ali ne bi trebalo.
  9. Mislis da se nece prenijeti u novi pasoš ovaj problem? Jer sam tako imao i stari pasos prije 10 godina, pa mi je sad problem u novom biometrijskom. Jer to su moji podatci, historija ide zamnom uvijek.
  10. Ja sad ništa ne razumijem ove. Do koga je sad i kakva može biti greška u mom pasošu? Sve sam najnormalnije godinama prolazio HR granice. Na granici kažu do sustava njihovog, a sad mi piše HR policija, da je do mojih u BiH službi za pasoše..
  11. Ma malo si mi labav po tom pitanju. Ti moras znati razlog zasto su ti stavili zabranu. Moras biti uporan i traziti razlog pravi. I ako mislis da si nevin, da sigurno nisi napravio nesto, moras biti uporan. Ja bar znam sta sam radio, a sta se sad desava. Kako god, puste me.
  12. Haha ja razumio na granici u brodu, sorry. Pa kad odes na granicu neku hr, traži šefa smjene, odi sa njim u kancelariju i neka ti provjeri sta ti tacno pise kad te ukuca u računar. Mene recimo kad otvori pise zabrana ulaska i boravka u HR. Ali listajuci dalje, vidi da nemam nikakvu kaznu niti zabranu. U mojoj historiji vidi kad sam dobio zabranu. 2008 godine sa tim i tim licem. I da je istekla. ALI MENI I JOS POJEDINIM LJUDIMA POVLAČI SUSTAV TU ZABRANU. Neko nije nista uradio, ima zabranu. Moguce da i tebi povlaci sustav nesto, i ako nisi nista napravio. Dakle, javi se šefu nek otvori tvoj pasos u racunaru, i kaze ti o cemu se radi. Ja moram obrazac popunit pa da iz sl broda posalju u rijeku, i da mi oni otkace zabranu,jer oni su mi je i dali. Ali ja sam uhvacen i dobio zabranu na godinu. Zabrana je istekla prije 10 godina. I sve godine sam normalno prolazio hr granice. Ali zadnja 3 mjeseca imam problema zbog greske u njihovom sustavu. Oni mene puste sad, ali me kontrolisu par minuta uvijek.
  13. Ja imam problem u Brodu. Kaži mi prvo, kakvu imas zabranu od 2016 godine? Zašto i na koliko si dobio? I gdje si zaveden, kojem gradu? Ja sam upoznao sve šefove u brodu, graničare i graničarke provjeravaju me, ali me šefovi puštaju. Trenutno sam u proceduri skidanja, dok nisam zapeo i navalio na HR policiju za strance.
  14. Danas me skenira, nije mi nista rekla hehe. Ili je sustav došao na svoje zbog prelaza godine, ili ona nije vidjela zabranu ili su riješili nešto. Vidjet cemo slijedeci put šta kaže kad skenira.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija