Jump to content

Marinđa Nole

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, ako obrtnik nije u sustavu PDV-a, koji propis regulira njegovu obvezu čuvanja izdanih računa? Koliko dugo takav obrtnik mora čuvati računovodstvenu dokumentaciju?
  2. Pozdrav, može li me netko uputiti što se točno i temeljem kojeg propisa smatra pravnom pomoći? Ne uspijevam pronaći nikakvu službenu definiciju, a interesira me konkretan doseg kaznenog djela nadripisarstva iz čl. 313. KZ19 (pročišćeni tekst, NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19, 84/21) -Tko se neovlašteno bavi pružanjem pravne pomoći uz naplatu,kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci. Bilo kakav savjet i/ili uputa na pravni izvor je dobrodošla. Naime hitno mi je pa ne stignem prekopavati pravnu praksu, a treba mi samo neka preliminarna informacija. Unaprijed hvala!
  3. Poštovana gospodo, hvala Vam na dosadašnjim odgovorima. Prijavio sam gubitak osobne i sami slučaj policiji, kontaktirao sam sa zloglasnom Ferratum bankom, ostalom gamadi alla ''on-line brzi krediti do 3.000 kn'' i sa svim teleoperaterima kojih sam se mogao sjetiti te zahtijevao da me se stavi na tz. ''listu mogućih prijevara'' i zasad izgleda da nisam nikako oštećen. Policiji sam čak priložio i isprintani razgovor sa go.netom i kontakt treće osobe čiji je muž također žrtva istog prevaranta pa su me pola sata nakon odlaska iz postaje zvali da mi kažu da im je došao pak i još jedan čovjek sa identičnom pričom. Možda sam naivan, ali mi se ipak čini da se klupko kako-tako odmotava... Mogu li još nešto napraviti da se zaštitim? Ima li smisla kontaktirati AZOP? Lp i svako dobro u novoj godini želim!
  4. Poštovani, naivno sam nasjeo na trik prevaranta koji se predstavljao kao potencijalni kupac mobitela kojeg prodajem na Njuškalu i razmjenio s njim slike osobne iskaznice ''kako nitko ne bi bio prevaren''. Kasnije sam na internetu saznao da osobna iskaznica čiju sliku mi je prevarant poslao nije njegova nego da pripada nekom trećem čovjeku kojega je jednako tako prevario. Prevarant me tražio i broj bankovnog računa, ali mu to nisam dao i nakon toga nismo kontaktirali. Nikakve druge podatke mu nisam davao. Zasad nisam imao nikakvih neugodnosti, ali se bojim za svoje financije. U najkraćem roku ću slučaj prijaviti policiji, iako sumnjam da će mi to pomoći. Što mi je činiti? Kako da se zaštitim od zloporabe podataka koje prevarant ima na slikama moje osobne iskaznice?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija