Jump to content

Marinapal78

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Marinapal78 objavio

  1. Hvala na odgovorima,ali jos jedno me zanima. Zakonski rok za odgovoriti na zalbu postoji ili ?Ovo ostalo sam shvatila ,covjek uci dok je ziv!
  2. Pozdrav! Bas sam pisala o istom problemu koji se desio i vama.kod mene ista stvar odbijaju zalbu jer nisam dostavila neke sulude dokumente( da li su vas trazili vlasnicke listovo od osoba gdje ste bili postanar,odnosno sa adresa gdje ste bili prijavljeni). Ostala mi je jedino tuzba ustavnom sudu ,koju mislim i podnijeti .vidim da nas ima dosta kojima se desilo isto,pa mi ovo zvuci kao slucaj s kreditima u francima.Ako zakon kaze da na prvu nekretninu ,ne treba platiti porez ,a oni imaju evidenciju da mi je prva kako mogu izmisljati neke nebulozne dokumente koji nisu uopce irelevantni za dokazivanje ,kako bih gradjanima ipak naplatili nesto od cega su zakonski oslobodjeni! Mozda da nas se skupi vise i podnesemo tuzbu?
  3. Procitala sam da je rok za odgovor na zalbu 30 dana,isto kako sam i ja imala rok 30 dana da se zalim ,da u tom periodu nisam podnijela zalbu izgubila bih sva prava,mislim da je taj rok za zaliti se , isto tako i za odgovoriti zakonski propisan ili je to samo za gradjane a ne i za drzavu.dobila sam pismene naputke sto trebam ,ali ja do vlasnickih listova nisam mogla doci( ako vam dodjem na vrata, hocete li mi dati svoj?) Isto tako smatram da pomocu mog OIB- a imaju uvid u moju cijelu imovinu.,dok se prijava na adresi nije nigdje navodila kao obavezna! Nekretninu sam kupila jedva realiziranim krefitom i nisam znala da mi treba jos jedan nenamjenski da bih platila odvjetnika koji bih rijesavao daljnje obveze vezane za nekretninu.
  4. Postovanje! Trebam hitno svu mogucu pomoc! Moj problem je porez na prvu nekretninu.Kupila sam stan 2015g .i sa rjesenjem da je nekretnina moja otisla u poreznu i podnijela zahtjel za oslob.od poreza.stan ima 50m2 a tri clana.tamo su me trazili vlasnicke listove od osoba gdje sam sve zivjela kao postanar,kad sam ih pitala kako da ja to pribavim jer ne znam ni da li su ljudi zivi ,gos.mi je odgovorio da se snadjem,da oni moraju provjeriti da to nisu slucajno moje nekretnine. Kako nisam to pribavila dobila sam odgovor da moram platiti porez.otisla sam nazad kod gospodina i podnijela pisanu zalbu te uspjela dostaviti jedan vlasnicki list ,na sta je gos.rekao da ce to biti uredu.Nakon tocno tri godine od zalbe je uslijedio sok ,odbija se zalba zato sto nisam donijela dok.odnosno vlasnicke listove i sto u trenutku kad sam predala zahtjev nisam bila prijavljena na toj adresi( to mi nitko nije rekao da moram niti su me pitali), a razlog tome je sto je stan bio u adaptaciji i nisam zivjela prvu godinu u njemu.pitanje!! Kako mi mogu nakon 3god.odgovoriti na zalbu ,sta to nije zastara? 2.ostaje mi samo zalba ustavnom sudu,da li da se upustam u spor sa drzavom? Molim vas pomozite!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija