Jump to content

pravo1995

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, kupujem stan, te me gospođa traži 4000€ kapare, kako bi mogla otplatiti dugovanje za garažu, te se upisati na istu. Ta garaža bi prešla u moje vlasništvo prilikom kupnje stana, tj. potpisivanjem ugovora. Sve sam to naveo u predugovoru, no zanima me da li je taj predugovor potrebno ovjeriti kod javnog bilježnika s obzirom da je 4000€ ipak nekakva cifra. Hvala!
  2. Sad sam našao ovo, a to stoji na onom drugom objavljenom natjecaju 🙄 Pretpostavljam da se ta stavka odnosi na oba natjecaja, sto sam objavio
  3. U biti nemaju nikakve osnove da me ne zaposle? Ispricavam sto se ponavljam, ali ne mogu sebi doci od srece ☺️
  4. Ovo je sa slicnog natjecaja pa pretpostavljam da se odnosi na isto, samo detaljnije pise. Znaci natjecaj za istu sluzbu, samo u drugom Hrv. gradu. Znaci sigurni ste u to?
  5. Uvjerenje sam im dostavio, sad oni trebaju zatrazit uvid iz kaznene evidencije, tj. Da nisam kaznjavan za kaznena djela gore navedena. To bi znacilo da bi se mogao zaposlit?
  6. Pozdrav, dobio sam posao te poslodavac uvjetuje da ce traziti dokaz o nekaznjavanju, tocnije: - dokaz o nekaznjavanju za kaznena djela protiv zivota i tijela, protiv opce sigurnosti, kaznena djela protiv imovine, te protiv sluzbene duznosti koja su propisana Kaznenim zakonom. u travnju 2019 sam optuzen za: neovlastena proizvodnja i promet drogama - cl. 190. st. 2.KZ/11 na kaznu zatvora od 1 godine ili 3 godine uvjetno. da li to predstavlja prepreku za stupanje u radni odnos?
  7. Pozdrav, u travnju 2019. sam osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, tj. 3 godine uvjetno. Da li vec mogu traziti rehabilitaciju tj. brisanje iz kaznene evidencije? hvala puno!
  8. Pozdrav, pokraj moje imovinske čestice nalazi se zapuštena manja imovinska čestica(sveukupno 47m2) koju održavam cca 30 godina(na pola srušeni objekt u Domovinskom ratu od 24m2 - uvidom na stranici katastar.hr). Spomenuta čestica narušava izgled moje čestice, isto tako prilikom toplijih dana je leglo zmija, štakora itd. S obzirom da održavam spomenutu česticu godinama, a nasljednici su umrli i nije pokrenuta ostavinska rasprava, da li ostvarujem pravo na uknjižbu na istu? Obraćao sam se gradu i gradonačelniku, da bi ruševine očistili iako je u neposrednoj blizini općine, nisu pokazali nikakav interes za saniranjem problema. Jedino što mi je rečeno je da mi treba suglasnost vlasnika da bi se ruševina očistila, no vlasnik je preminuo prije 20 godina. Hvala!
  9. "Gospođa x je preminula Mi redovito vršimo pregled neuplaćenih kamata i dospjelih plaćanja i naši podaci pokazuju da je gospođa x bila vlasnica Britanskih državih obvezica. Pišem Vam jer smo se već ranije dopisivali u vezi imovine gospođe x. Obavještavamo Vas da sadašnje isplate u ukupnom iznosu od xy funti, od 1. prosinca 2002. do 9. ožujka 2015. ostaju neprikazane i čekovi su sad zastarjeli. Konstantiramo da mi još uvijek čekamo izvadak Odobrenja za zastupanje. Imovinom Gospođe x ne mogu upravljati izvršitelji oporuke ili skrbnici ostavine sve dok Odobrenje za zastupanje, koje izdaje Sud države gdje je pokojnica prebivala, nije registrirano ("extracted") u Ujedinjenom Kraljevstvu. Taj postupak može se provesti za odobrenja koja su izdali sudovi u većini zemalja ili teritorija izvna Komonvelta. Da bi mogli ažurirati registar i deblokirati neizvršena plaćanja, molimo Vas da nam pošaljete kopiju odobrenja koje je registrirano u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ako Vam je potrebna bilo kakva pomoć, nemojte se skanjivati kontaktirati ovaj ured. Kada odgovarate na pismo, molimo Vas da navedete znak koji se nalazi u zaglavlju ovog pisma." U sljedećem dokumentu piše: "Sud nadležan u mjestu u kojem je pokojnica imala prebivalište nije nikoga imenovao upraviteljem ostavine navedene pokojnice" - Priložiti ću sliku Nakon primitka tog dokumenta, svih 6 nasljednika je dalo punomoć za upravljanje ostavinom odvjetniku X. Sve što se zahtjevalo od dokumenata je dostavljeno (osobne podatke, žiro račune, vjenčani list od preminule, umrli list, rodni list, no pomaka nema. Možete li nam dati neki savjet ili što se mogli destiti? U prvom dokumenutu što sam prepisao piše "Ako Vam je potrebna bilo kakva pomoć, nemojte se skanjivati kontaktirati ovaj ured." međutim od tog ureda nema nikakvog odgovora kad smo ih pokušali kontaktirati. Hvala
  10. Pozdrav, 2015 godine smo dobili papir da smo nasljednici britanskih drzavnih obveznica. Vec dvije godine nista se ne desava po tom pitanju. Poslali smo svu dokumentaciju koju su trazili od nas. Postoji broj telefona na koji su nam rekli da se mozemo javiti, ali nitko se ne javlja na taj broj. Zanima me sta moram dalje poduzeti da bi se nesto pokrenulo po tom pitanju. Sveukupno je 6 nasljednika tih obveznica u 3 razlicite zemlje. Jedan nasljednik je u Australiji, drugi u Njemackoj i nas cetvero u hrv. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija