Jump to content

belinda

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. belinda

    Obrt i ortakluk

    Pozdrav svima! S ortakom potpisujem ugovor o uključenju u njegov već postojeći obrt. Ugovor je dogovoren usmeno i pismeno te potpisan od obje strane. Nakon toga krenuli smo u ulaganje u uređenje prostora 50:50. Ugovor nije predan u obrtni registar jer smo trebali mijenjati ugovor o najmu prostora što nije bilo moguće u tom trenutku (radi se o 3mjeseca dok je trajalo uređenje). Nakon što smo uredili prostor i krenuli raditi, ortak kaže da on nije ni pročitao taj ugovor i da on ne vrijedi....da ga promjenimo i postavlja nove nebulozne uvjete. Obrt je na njega, ugovor o najmu je na njega, ja sam uplatio pola svog iznosa za uređenje na njegov račun preko pozajmice a ostatak privatno kupio ili platio uređenje. Ima li ovakav ugovor težinu i ako se odlučimo raskinuti ortakluk (koji nikad nije uknjižen u obrtni registar) mogli li potraživati povrat uloženog novca i koji dio? Hvala svima!
  2. Vezano za prijavu građevinskoj inspekciji; da li prijava mora biti od neke "oštećene" osobe ili prijavu može podnjeti bilo tko? Teoretski umjesto anonimne prijave, može je slati i odvjetnik koji ne mora otkriti ime klijenta?
  3. Poštovanje, imam pitanje vezano za pristupni put do moje kuće. Susjed niže uz put ima parcele s obje strane puta. S jedne strane puta je njegova kuća, a s druge je strane napravio garazu i povezao ih mostom kako bi krov garaze korisitio kao terasu. Put je sirok 3,5m a visine je oko 3,60m. Most je napravljen prije desetak godina ali moj djed zbog "dobrosusjedskih" odnosa nije prijavljivao inspekciji. Zbog ovog mosta je onemogućen npr. pristup vatrogasnim kolima, većem kamionu i sl. Pitanje: postoji li osnova da se ovo prijavi građevinskoj inspekciji; sumnjam da je ovo "zdanje" moglo biti legalizirano ili ? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija