Jump to content

Carped98@gmail.com

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala. Onda je bolje se odreći prava na doplatak za tuđu pomoć i njegu i uzeti osobnu invalidninu. Jer oi je 1500kuna,a dodatak 600. Hvala svejedno.
  2. Skroz me zbunjuju ti zakoni. Moram otići direktno i pretresli stvari. Jer s njom na dijalizu idu ljudi koji imaju oko 3000kuna mirovine i još dobivaju osobnu invalidninu te dodatak za tuđu pomoć i njegu. Znači još 2100kn extra.
  3. Navodno da ona prima dodatak za tuđu pomoć i njegu. Jer obiteljska opskrbnina joj je 500kuna a dodatak je 700 tako da ukupno ima 1200kn. Pa mi nije jasno šta i kako. Ona kao 100%invalid bi trebala imati pravo na osobnu invalidninu jer je žena bez bubrega i na dijalizi je. Te bi trebala imati pravo na 600kuna koje imaju svi terminali bolesnici. Neovisno o primanjima.
  4. Pozdrav. Pokušat ću biti kratka. Pokojni otac je bio ratni invalid 100% bez noge. Te je imao samo invalidninu. Nakon njegove smrti mama je naslijedila obiteljsku opskrbnina u iznosu od 500 kuna te neki dodatak jer je bila narušenog zdravlja. Budući da je mama završila na dijalizi i nije sposobna za samostalnu skrb pokrenuli smo vještačenje kojim je dokazano 100%invalidnosti. Te nema pravo na osobnu invalidninu. Zašto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija