Jump to content

TIH

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kupila bih parcelu u naselju koje je isparcelirano u Gradu, postoji nacrt, plan, ucrtana cesta, a Grad se obvezao samo na gradnju ceste. Treba proći kompletna infrastruktura kroz naselje, a parcele su u privatnom vlasništvu tvrtke koja ih sada prodaje i koja se obvezala Ugovorom izgraditi kompletnu infrastrukturu na tom zemljištu. Da li mi je isplativo kupovati takvu parcelu ako ću morati snositi troškove izgradnje infrastrukture, postoji li neka kvaka s tim. Kako teće postupak? O kojim je iznosima npr. riječ, da li to financiraju vlasnici parcela sami.Dali je to dugotrajan proces? Molim odgovor tko zna što prije
  2. HVALA LIJEPA! To bi značilo da se oni mogu praviti blesavi i tako u nedogled produžavati?!
  3. ajde bar netko! Somebody?! Da li se protjekom tri godine smatra kao da je zaključen Ugovor na neodređeno!
  4. MOŽDA NEKI ŠEF! Ma kad nikad neznaš šta mogu iskopati! Da li tko zna iz kojeg opravdanog razloga može poslodavac produžiti trajanje na dulje od tri godine?
  5. Ističe mi Ugovor o radu na određeno vrijeme mjesec dana prije isteka tri godine. Imam saznanja da mi poslodavac namjerava "produžiti" radni odnos na duže od sljedećih mjesec dana. Netko mi je spomenio da moj pripravnički ne ulazi u to razdoblje! Ja osobno to nigdje nisam našla. Nisam na zamjeni. Zanima me i koji su to drugi opravdani razlozi iz čl. 10.st.3. ZOR-a,a kada Ugovor o radu može trajati i dulje od tri godine? Molim brzi odgovor! Hitno mi je. HVALA!
  6. Da li mi netko može pomoći kako rashodovati stare i pokidane pečate trg. društva, točnije u d.. tj. koja bi bila pravna osnova za to. NAIME, NITI JEDAN ZAKON TO IZRIČITO NE PROPISUJE. Radi se o pečatu d.. i nije prijavljen Drž. zavodu za intelektualno vlasništvo, pa stoga nije mjerodavan niti Zakon o žigu niti Pravilnik o žigu. Koja je pravna osnova za rashodovanje? Da li je potrebno donijeti Pravilnik o broju, načinu korištenja, čuvanju i rashodovanju žiga, pečata i štambilja ili je dovoljna samo Odluka Uprave o istom. Znam da se Evidencija o pečatu, žigu i štambilju čuva trajno.Negdje sam našla i da se u Pravilniku o uredskom poslovanju spominje i gore navedeni Pravilnik. Znači, ne radi se ni o pečatu s grbom RH, već onom d..-a. Nisam ništa našla na netu pa ako mi netko može pomoći. Hvala!!!
  7. geronimo113 nisam tamo našla.Jesi li ti baša našao ili pretpostavljaš da je negdje tamo?U ovršnom nema ili je meni promaklo....Uglavnom upit i dalje vrijedi pa ako tko zna....
  8. molim sve koji znaju da napišu značaj pojmova:opugnacijska tužba i opugnacijski prigovor,opozicijska tužba i opozicijski prigovor, te "leteća"ovrha.Sve se tiće Ovršnog postupka.Ili bar link na kojem bih to mogla naći.Hvala!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija